reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Futrzaczku jak pójdziesz to zawsze będziesz spokojniejsza,że wiesz co dziecku dolega i jak mu pomóc:tak:

A my wróciliśmy właśnie ze szczepienia-3. dawka Pentaximu. Mały znowu nie płakał-tylko pokazał grymas i na tym koniec. Dzielnego mam chłopa,nie ma co ;-)A i jak go zaczęłam rozbierać,to kupę mi zrobił i się szczerze uśmiechał. Musiałam go szybko przewinąć,bo musiał być zważony i zmierzony ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
My dostaliśmy antybiotyk słaby bo słaby ale jednak - do tego prospan , lacidolac baby i fenistil. w poniedziałek do kontroli.

Futrzaczku dobrze,że się wybraliście do lekarza :) Zdrówka :*

Dziewczyny a teraz mam takie pytanie czy moze ktores z waszych dzieci mialo podcinane wedzidelko? Bo my dzis bylismy u logopedy stwierdzila ze wszystko ok ale trzeba podciac wedzidelko i mamy przyjsc za dwa tyg do niej i maly ma tam u niej cos zjesc.

O ile pamiętam Sylwia podcinała, u nas ten zabieg nadal pod znakiem zapytania, ale wybieram się niedługo na kolejną konsultację...

Hope wrocilam wlasnie os dentystki i rozmawialam z nia o tym podcinaniu, powiedziala ze stomatolog tego nie zrobi i ze nie powinno sie podcinac takim malenkim dzieciaczka ze wzgledu na to ze to wszystko rosnie i jeszcze duzo moze sie zmienic wiec bardzo gleboko sie zastanowie i porozmawiam z pediatra czy to robic teraz.

Agnieszka mi pediatra powiedziała, że tak wczesne podcięcie może spowodować zbliznowacenie i wtedy wada wymowy murowana, do tego nieodwracalna, ponadto mam karmić piersią jak najdłużej, bo to wydłuża wędzidełko, dlatego nie podjęłam konkretnych kroków. Z drugiej strony u 4-5 latka takie zabiegi wykonuje się już pod narkozą co niespecjalnie mi się uśmiecha.
Trudno, najwyżej będzie mówiła łoweł :-D;-)

agnieszko moj Osiek mial podcinane, u niego to byla koniecznosc bo mial problemy podczas jedzenia. szybciutko sie wszystko ladnie zagoilo, a po zabiegu maly plakal moze z minutke. pogadaj z laryngologiem jak on to widzi u Twojego synka, u starszego dziecka nie zdecydowalabym sie - napewno byloby przerazone i nie zapomnialoby mi tego tak szybko jak maluszek :-D

reklama
wiem, ze można nie pora na takie informacje ale napiszę tylko, ze z bioderkami u nas juz jest ok. wczoraj bylismy tez na szczepieniu i synek wcale nie zapłakał i ładnie zniósł tą szczepionkę tym razem.

Do góry