reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Futrzaczku jak pójdziesz to zawsze będziesz spokojniejsza,że wiesz co dziecku dolega i jak mu pomóc:tak:

A my wróciliśmy właśnie ze szczepienia-3. dawka Pentaximu. Mały znowu nie płakał-tylko pokazał grymas i na tym koniec. Dzielnego mam chłopa,nie ma co ;-)A i jak go zaczęłam rozbierać,to kupę mi zrobił i się szczerze uśmiechał. Musiałam go szybko przewinąć,bo musiał być zważony i zmierzony ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
My dostaliśmy antybiotyk słaby bo słaby ale jednak - do tego prospan , lacidolac baby i fenistil. w poniedziałek do kontroli.

Futrzaczku dobrze,że się wybraliście do lekarza :) Zdrówka :*

Dziewczyny a teraz mam takie pytanie czy moze ktores z waszych dzieci mialo podcinane wedzidelko? Bo my dzis bylismy u logopedy stwierdzila ze wszystko ok ale trzeba podciac wedzidelko i mamy przyjsc za dwa tyg do niej i maly ma tam u niej cos zjesc.

O ile pamiętam Sylwia podcinała, u nas ten zabieg nadal pod znakiem zapytania, ale wybieram się niedługo na kolejną konsultację...

Hope wrocilam wlasnie os dentystki i rozmawialam z nia o tym podcinaniu, powiedziala ze stomatolog tego nie zrobi i ze nie powinno sie podcinac takim malenkim dzieciaczka ze wzgledu na to ze to wszystko rosnie i jeszcze duzo moze sie zmienic wiec bardzo gleboko sie zastanowie i porozmawiam z pediatra czy to robic teraz.

Agnieszka mi pediatra powiedziała, że tak wczesne podcięcie może spowodować zbliznowacenie i wtedy wada wymowy murowana, do tego nieodwracalna, ponadto mam karmić piersią jak najdłużej, bo to wydłuża wędzidełko, dlatego nie podjęłam konkretnych kroków. Z drugiej strony u 4-5 latka takie zabiegi wykonuje się już pod narkozą co niespecjalnie mi się uśmiecha.
Trudno, najwyżej będzie mówiła łoweł :-D;-)

agnieszko moj Osiek mial podcinane, u niego to byla koniecznosc bo mial problemy podczas jedzenia. szybciutko sie wszystko ladnie zagoilo, a po zabiegu maly plakal moze z minutke. pogadaj z laryngologiem jak on to widzi u Twojego synka, u starszego dziecka nie zdecydowalabym sie - napewno byloby przerazone i nie zapomnialoby mi tego tak szybko jak maluszek :-D

reklama
wiem, ze można nie pora na takie informacje ale napiszę tylko, ze z bioderkami u nas juz jest ok. wczoraj bylismy tez na szczepieniu i synek wcale nie zapłakał i ładnie zniósł tą szczepionkę tym razem.

Do góry