reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Alex to wspaniale!!!

My bioderka za tydzień, druga wizyta. Już mi się ciśnienie dźwiga jak pomyślę, że znowu będę słuchała tego oszołoma. I co ja mam mu powiedzieć jak zapyta czy mały leży na brzuchu? "jasne, panie doktorze...tak z 5 minut dziennie".

Dziękuję kochana! Zaplanowane mam powiedzieć że tak. Gorzej że on zaraz pyta ile i czy te 16 godzin :D To mu powiem, że z każdym tygodniem coraz dłużej. Najlepszą taktyką będzie odpowiadać tylko półsłówkami i udawać autyzm :D:D:D

naprawde lekarze to mają narypane w głowach... :sorry:

oczywiście nie wszyscy ;-)
marzena ja by radziła skłamać żeby nie truł.. jak spyta czy np lezy tyle i tyle to powiedz że jakoś tak :-p dokładnie nie sprawdzasz :-) i już :-D

alex gratuluję dobrych wieści
marzena byliśmy u 2óch ortopedów i na szczęście żaden nie kazał leżeć małemu na brzuszku 16 h, co to za szkoła. Powiedz, że kładziesz go i tyle.

My dziś po szczepieniu, przy okazji okazji wyszło, że mały ma przepuklinę :-( Przechodzimy wszystko po kolei, najpierw nie było jąderek, potem zeszly, pojawiły się wodniaki, a teraz przepuklina :wściekła/y: No i jakby się pogorszyło, mały by srasznie płakał, tomamy iść do chirurga. No i jak po 4 m-cu wyniki krwi się nie poprawią, to do szpitala.

Ypra trzymam mocno kciuki,żeby wszystko dobrze się skończyło i obyło się bez szpitala. Biedny Twój Krzyś:(

Marzena, nasza lekarka też wariatka pod tym względem, ale w porównaniu do Twojego to spoko, bo tylko kilka godzin dziennie na brzuchu zalecała:)
Futrzaczku, u nas stawy były niedojrzałe, kazali pieluchować do 6 miesiąca, na razie pamiętamy i tak robimy co noc. Po 2 miesiącach na następnej wizycie usg wyszło już ok, ale zalecenie pieluchowania nadal aktualne.

reklama
Ypra trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Futrzaczku my mamy wizytę za tydzień i tez się martwię co i jak bo na pierwszej było że ma niedojrzałe stawy i tez mieliśmy pieluszkowac ale tego nie robimy bo jest za gorąco, z resztą Synek jak śpi to zawsze ma nóżki szeroko rozłożone.

Do góry