reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Jolek niezła z niej dermatolog nie ma co :no: Nam dermatolog poleciła diprobase do natłuszczania. Z tego co pamiętam, to jest bez recepty i niedrogie.

reklama
Joluś, faktycznie pani dermatolog zaszalała... Może rzeczywiście jest tak, jak mówi Styna, że Igi ma po prostu bardziej wrażliwą skórę i stad takie historie. Myślę, że jakikolwiek emolient kupisz to będzie dobrze, diprobase też podobno ma super działanie.
My kupiliśmy jeszcze przed porodem emolium, później jeszcze w szpitalach pielęgniarki mi zwracały uwagę, że Julek ma bardziej delikatną skórę niż inne dzieci, ale naprawdę nic się ze skórą nie działo. Te kosmetyki są rzeczywiście skuteczne.
Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko zeszło &&&&&

jolek chropowatość w dotyku, czy drobne wypryski to niektórzy diagnozują jako początku azs, lub poprostu uwrażliwioną skórę.Nie zmieniłaś proszku/ płynu do prania?
a emolium jest b.dobre- napewno nie zaszkodzi.Co do dermatologa, to ja wolę takiego co zaleca emolium niż maść ze sterydami na 3 krostki

jolek chropowatość w dotyku, czy drobne wypryski to niektórzy diagnozują jako początku azs, lub poprostu uwrażliwioną skórę.Nie zmieniłaś proszku/ płynu do prania?
a emolium jest b.dobre- napewno nie zaszkodzi.Co do dermatologa, to ja wolę takiego co zaleca emolium niż maść ze sterydami na 3 krostki

nie wiem czy pamietacie jak ja wstawiłam zdjęcia Emmy .. jej cały czas takie placki własnie chropowate od tego czerwca się pokazują..
znaczy w czerwcu zniknęło a późńej we wrześniu się pojawiło..i nie schodzi lub jak już prawie zejdzie to wychodzi na nowo i też mam natłuszczac niby skórę
czy to mozliwe żeby nagle miała AZS?

Vi, raczej nagle azs nie dostała. Jeśli rzeczywiście może mieć taki problem, to reakcje na skórze mogą się pojawiać po kontakcie z jakim alergizującym czynnikiem. Trzeba by był ją obserwować w jakich sytuacjach to się pojawia i może rzeczywiście zacznij używać emolientów, zobaczysz co się będzie działo.

Ostatnia edycja:
Vi azs też występuje nagle.Ale to zazwyczaj u starszych dzieci, zazwyczaj najpierw są objawy ze strony nietolerancji pokarmowych a potem na skórze się uwidacznia.
Ale ja się nie znam, tylko pamiętam jak pediatra mnie uświadamiała, żeby sprawdzać tą szorstkość opuszkami palców i od razu reagować.Emolium ma taki krem specjalny(tak się nazywa), jak u nas była trudna sytuacja, zaczerwienienie, szorstkość, łuszczenie- to bardzo szybko przynosił efekt.

Jaipur, ale pani doktor stwierdziła że nic na skórze nie ma a ja twierdzę że widać te zmiany. Pediatra nam przepisała maść natłuszczającą ale nie ma sterydach. Mniej chemiczną niż takie zwykłe kremy w sklepach.
Zmieniłam jakiś czas temu młodemu proszek,ale jak zobaczyłam potem to uczulenie to wróciłam do poprzedniego, a uczulenie dalej się utrzymywało.

Jola, może to faktycznie od proszku? Takie zmiany baaardzo długo potrafią schodzić... a maść to nie przypadkiem z wit. A? i czymś tam jeszcze? Słyszałam, że jest baaardzo dobra:tak:

reklama
Ewcia nie wiem, może i faktycznie od proszku,zobaczymy co dalej będzie. Chwilowo praktycznie wsio poschodziło. Poczekam jak coś się zacznie pojawiać to prywatnie uderzę od razu do jakiegoś dermatologa i zobaczymy. Nie wiem z czym ta maść. Była robiona na zamówienie a na tej przyczepionej karteczce ciężko rozczytać:/

Do góry