reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

dzięki :)
maja....juz nie, teraz tylko wysypka jest - ciekawe jak długo będzie miał te plamki na ciele? :confused:
mam nadzieję, ze teraz pozbędziecie się cholerstwa. Kurcze, jak to jest - człowiek sam musi się domyślac jakie badania dziecku robic. Teraz po wszystkim taki mądry się zrobił ten Wasz pediatra. :crazy:

reklama
A u nas biegunka, o ile tak to można nazwać, takie kupowe kleksy. Mam nadzieję, że przyczyną są zęby, a nie coś więcej:no: Rano kupa gigant po pachy, aż młody w wannie musiał wylądować, po obiedzie normalna kupa, w międzyczasie dwa kleksy i po południu też dwa kleksy. Zobaczę co się będzie w nocy i jutro działo.

Maja mam nadzieję,że lekarstwa pomogą. Zgadzam się z Matusią,jeśli pediatra byłby przeciwny tym lekarstwom to by zabronił!

Madzik trzymam kciuki,żeby to na zęby kupsko było.Mam nadzieję,że to nie jakiś wirus!

Maja musisz zaufać nie masz wyjścia:baffled: Pamiętaj o czymś osłonowym dla Polci bo biseptol dość mocno haracze florę bakteryjną, niech zajada ślicznotka jogurciki codziennie biędzie git:tak: ale nie napisałaś jak sytuacja z kupcią?

Madziku mam nadzieję że te kupcie na zęby, ale miej na nie oko buziak dla Juleczka:***

Madzik to na pewno na zeby te kleksy, pisalas cos ostatnio, ze ewidentnie cos sie dzieje w tym temacie.to na pewno to. :)
Gag - a wiec to na bank 3dnioweczka, jesli byloby cos wiecej, jakis wirusek to goraczka by dala znac znowu o sobie. Buzka dla Stanislawka :*

Mam nadzieje, ze pediatra by zareagowal, tak jak mowicie kochane. ...ale on jakos tak dziwnie podchodzil do tego, w ogole mialam wrazenie jakby nie dowierzal, ze to gronkowiec.. mowi: no to jeszcze zalezy jaki szczep.. dziwny jakis. No kuzwa chyba mialam badanie. Co prawda nie widzial papierka bo zostal u derma, ale bylo tam co bylo.
Agacio - zapomnialam o tych jogurtach dla maluchow! bo my ich nie jemy.. dzieki! Jutro kupie.
Mamy Dicoflor w kropelkach oslonowo, drozsze to niz cala ta kuracja antybiotyk + masc... buu..

maja...jak dajesz probiotyk to nie musisz dawac jogurtów.
dicoflor najdrozszy z probiotyków, ale wygodny bo w kroplach i na długo starcza, więc nie wychodzi tak źle. w czasie antybiotykoterpii dawałam acidolac, ale teraz daje dicoflor - pociągniemy jeszcze z tydzien i starczy.
Ten Wasz pediatra to naprawdę jakis dziwoląg - zamierzasz go zmienic na innego?

madzik.....kurcze, oby to na ząbki....żeby sie nie odwodnił, obserwuj małego. Może podaj mu orsalit tak na wszelki wypadek.

Gag juz raz zmienilam.. i nie chce robic glupka z siebie..
poszlabym do lepszego, zmienialabym teraz - ale juz tylko na prywatnego. ale wiesz... czemu k***** nie moge :wściekła/y:

maja - nie zrobisz z siebie głupka, bo kierujesz się dobrem dziecka.
poszukaj w necie opinii o pediatrach w Waszym mieście, może trafisz na jakiegos polecanego i przyjmującego panstwowo. a tak w ogóle, to zycze Wam, żeby pediatra juz nie był Wam dłuuuugo potrzebny, no może jedynie przy okazji szczepien i bilansów

Maja zazwyczaj Ci prywatni, przyjmują też państwowo więc poprostu jak radzi Gag poszukaj opini i wal jak w dym.
Madzik napewno na zęby te kupokleksy, a może coś pochłoną z dywany czy coś i się oczyszcza ... u nas odkąd się młody rozlazł to od czasu do czasu mamy takie kupokleksy, pilnuje wtedy żeby dużo pił ... z resztą ja biegunkle to sobie wyobrażam dość hardcorowo ... kupokleksy chyba nie groźne :p

Ostatnia edycja:
reklama
Zębiska już są prawie na wierzchu, więc jak najbardziej mogą być przyczyną. Na szczęście w nocy żadnej kupy dziś nie było, jestem na bieżąco w kontakcie z siostrą, będzie mi dawała znać jak się sytuacja w ciągu dnia rozwinie. Apetyt na szczęście ma, może nie jest jakimś specjalnym głodomorem, ale swoje porcje w miarę zjada. Picia też pochłonął wczoraj wyjątkowo dużo jak na jego możliwości. I faktycznie, całe szczęście, że to tylko kupokleksy, bo jak by były jakieś solidne kupsztale to pewnie znacznie bardziej bym była nerwowa. Mam nadzieję, że skoro w nocy był spokój to może już będzie lepiej dziś. Ale tyłek się zdążył już zaczerwienić wczoraj:wściekła/y:

Do góry