reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Alex to już trudno, co było to już się nie odwróci ,więc uważaj od jutra co jesz i czytaj etykiety(niestety wędlin bez etykiet nie możesz kupować).
Pamiętam z tropienia po sklepach rzeczy nadających się do jedzenia, że wędliny drobiowe miały w 99% dodatki mleczne.Jest taka seria z Morlin dla dzieci, one nie mają dodatków mlecznych(ale za to chemię- ale to jak wszystkie wędliny).

Ostatnia edycja:
reklama
wisienka mozliwe ze nie doczytalam, bo ja praktycznie nie mialam czasu na bb...
ja juz 2 dzien bez meka i krostki znikaja...pije sojowe mleczko i przegryzam wafle ryzowe, a maz kupil mi chebek sojowy nawet dobry, z obiadami nie ma problemu cos tam zawsze sie wymysli gorzej ze sniadaniem i kolacja nie mam pojecia co jesc...
ja kupilam 2 paczki wedlin w biedronce baleron gotowany i mielonke tyroska no i niestety mielonka zakazana, bo jest bialko...kurde to najgirsza dieta w moim zyciu...

polecam popping z amarantusa dla uzupełnienia wapnia w diecie oraz przepisy na domowe, bezmleczne mleczka dla beznabiałowczyń :) Odżywianie. moje śniadanko dziś to pipping z odrobiną soli zalany mleczkiem ryżowym z parzonymi jabłuszkami z cukrem waniliowym i cynamonem... mniammmm :)
te z orzechami może warto sobie odpuścić narazie, ale mleczko ryżowe czy owsiane mogą być pyszne :D

uppps tak w ogóle to piszemy w nie tym temacie co trzeba....

Ostatnia edycja:
miód zastąpię cukrem waniliowym, a jeśli go dodam to bardzo malutko. wczoraj posmakowałam łyżeczkę i małej nic nie było, ale nie będę zwiększać ilości i jeść go często :)

jaipur mleko w chlebie? czytam etykiety i nie natknełam sie jeszcze. choc prawda taka z drugiej str, że zjadam tylko żytnie i z zalożenia patrze na etykiety tylko tych, które mają jak najmniej składników. jak skladników jest mało, to dopiero patrzę , co tam jest.

Ostatnia edycja:
Witam,
meldujemy się z Remisiem po badaniu słuchu. Na szczęście słuch prawidłowy-czyli tak jak klęłam po szpitalu-mieli tam felerny starodawny sprzęt. Teraz liczy się to,że wszystko OK. mały spał i pani doktor zbadała błyskawicznie;-)Niepotrzenie tylko stresowali mnie w szpitalu. No a poza tym jeszcze doszła cała góra formalności (czułam się jakbym drugi licencjat pisała). No ale moge odetchnąc z ulga i to się liczy!:-)

My dzisiaj też na bioderkach byliśmy. Zapomniałam już jaki ten lekarz jest nawiedzony! On przykazuje żeby dziecko leżało ... 16 godzin na brzuszku. Ściełam się z nim dzisiaj. Niepotrzebnie mu powiedziałam, że mały nie lubi leżeć na brzuchu i wrzeszczy. A on zaczął swój wykład, że ma nawet spać na brzuchu a że to niebezpieczna pozycja to tylko przesądy... A dziecko nie jest od tego żeby mówić co lubi a co nie bo np. badanie też dziecko denerwuje a trzeba je robić. Ostatecznie po wymianie poglądów powiedział mi, że nie powinnam chodzić do lekarza któremu nie wierzę, a ja mu na to, że nie mam wyjścia (u nas nie ma innego od bioderek). No i tak się skończyła urocza wizyta. Oczywiście Mati nie będzie leżał po 16 godzin na brzuchu bo to niewykonalne. Zresztą ten lekarz jest taki, że nawet jak dziecko leży na brzuchu niemal non stop to i tak powie że rodzice kłamią...

Na szczęście wszystko ok na razie z bioderkami. Kontrola za 5 tygodni. Wyślę męża :D

reklama
Gratuluje udanych wizyt i sprawnych bioderek! ;) ;-)

My idziemy za tydzien, prywatnie, bo na NFZ nie mozna sie kuzwa dostac szybko, a w nast.przychodni jeden lekarz zaginal po czym sie zwolnil, a drugi wyjechal za granice..pfff... , koszt 30zl USG, bez wizyty ale..

marzenka a czemu to az tyle godzin na tym brzuszku? ale wariatuncio lekarz..
Moja Polcia co prawda lubi na brzuszku lezec, nawet bardziej niz na plecach, dzis przespala w nocy z 7 godzin na brzucholu, ale bez przesady z tymi 16toma...

Do góry