reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

żelka może to tylko jakieś napięcie które rehabilitant skoryguje, nie zamartwiaj się. wiem wiem łatwo się mówi, a człowiek zachodzi w głowę. ale jestem pewna, że to nic poważnego.

reklama
Żelka mam nadzieję, że lekarz rozwieje twoje wątpliwości. Skurcze mogą mieć wiele przyczyn, nie stawiaj sama diagnozy, niepotrzebnie się nakręcasz negatywnie. Najważniejsze, że zauważyłaś, że coś się dzieje. A zawiechy to nic nadzwyczajnego, Jagoda też się zawiesza co jakiś czas :tak:

Bra pamiętaj, miej swój rozum ;-) Trzy posiłki zalecało się 30 lat temu :tak:

Zdrówka dla wszystkich chorowitków.

Na zmniejszenie temperatury ciała oprócz leków można zastosować kąpiel w chłodnej wodzie i zimne okłady na czoło. Na kark też ale to jest bardzo nieprzyjemne. A antybiotyki dla dzieci chyba wszystkie są w zawiesinie, przynajmniej ja nigdy nie miałam innego;-)

Żelka przestać czytać google bo w głowę dostaniesz, jedź w poniedziałek do lekarza i wszystkiego się dowiesz, nic si,e nie martw na pewno to nic poważnego, zobaczysz. Trzyma kciuki za Tymka.

Gag biedy Stas oby temperatura szybciutko mu spadla.

My w poniedziałek tez chyba sie wybierzemy do alergologa.

miałam ciężką noc, nie zmrużyłam oka. Nie mogłam zbic tej okropnej temperatury. o 3.30 dzwoniłam do NOL, zapytac co robic....ok. 6 nieco spadła. Bidulek cały czas płacze-pewnie strasznie bolą go uszy i gardło i chce by cały czas na rękach, śpi tez na rękach - dobrze, ze udało mi sie go położyc do łózeczka to mam chwilkę, zeby cos zjesc. Tak mi go szkoda.Przed chwilą dostał drugą dawke antybiotyku, mam nadzieję, ze jakoś po 3 dawce w końcu bedzie lepiej

Gag cały czas podawaj środki przeciwbólowe. Przy zapaleniu ucha to konieczność, dawaj tyle ile pozwala producent dobowo. Ból ucha promieniuje przy głowie i jest bardzo dotkliwy. Spokojnie przez 3 dni dawaj a potem antybiotyk zrobi swoje. Szkoda dziecka.

gag mi lekarka mówiła, aby faktycznie często przystawiać malucha, bo ciepło cycusia przynosi mu ulgę. kładź go tak, aby główkę miał wyżej, bardziej boli gdy leży na płasko. pewnie nie chce jeść, co? ból sprawia też połykanie, tutaj cycuś jest bezcenny

Gag ukochaj Stasia od nas bidulek maleńki tak się męczy strasznie, podaqwaj środki przeciwbólowe jak radzi Hope. Antybiotyk napewno zadziała. Gag wierzę że zmęczona jesteś bardzo przesyłam troszkę mojej energii dla Ciebie:****

A swoją drogą zapalenie Lencia też miała zapalenie ucha, a Bra pisała że uśmiechnięta i zadowolona była a tu Stasiek biedny tak się męczy.

Żelka i ciebie mocno tulę będzie dobrze zobaczysz:*****
Bra a jak Lenka lepiej już?

dziewczyny dzisiaj od rana Igorowi łzawi jedno oczyko, ale tylko lzawi nie ma ropy, czym mu to przemywać bo rumiankiem nie za bardzo raczej? Jesli nie przejdzie mu do pon to pojde do lekarza bo na pogotowie nie pojade bo znowu do szpitala nas wyśla..;( Jestem panikara.

reklama
Do góry