reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

gag o kurcze , współczuję! zdrówka dla maluszka!!! a jaki antybiotyk dostałaś? my na uszka miałysmy najpierw zinnat, ale wywoływal u Lenusi wymioty i inna lekarka przepisała nam augmentin es, który małej musiał smakować, bo sama otwierała buźkę. oba były własnie do sporządzenia zawiesiny. dobrze, że szybko zadziałałaś, bo w weekendy sa cyrki z lekarzami. dzielna mamusia z ciebie!

reklama
Oj Gag ale sie porobilo! Jestes dzielna mamusia :***, szybka reakcja szybka akcja :)) Jak to dobrze, ze zastaliscie lekarza jeszcze! U nas pewnie do 13 moznaby tylko.. Daleko macie do tej przychodni - smigalas z mlodym wozkiem?
Oby mu szybciutko to przeszlo - jesli to sam poczatek to miejmy nadzieje, ze nie zdazy sie rozwinac wstretne chorobsko!

Alex
- to chyba moze byc wlasnie gluten, moze za duzo naraz - chlebek, biszkopty, kasza ? ... Oby tylko to, a nie zadne paskudztwo skorne!

Przeczytałam ostatnie kilka stron tylko.
Alex dziewczyny mają racje, jeśli skóra jest szorstka po za polikami (łokcie, pod kolanami, kark, za uszami) to parwdopodobnie ejst to alergia pokarmowa.

Jolek pryzkro mi, że mój sposób walki z przeziębieniem nie zadziałał. Mam nadzieje że Igorkowi krostki szybko zniknął.

Gag dobrze, że wybrałaś się do lekarza ... bidulko, podziwiam że tak wszytsko sprawnie ogarnęłaś. Buziaki dla Stasia oby się szybko lepiej poczuł. A ten antybiotyk w zawiesinie do rozrobienia to pewnie dziecięcy duomox, na A się zwie? Mieliśmy ... Tymkowi bardzo smakował :-p

Ja mam mega doła, bo u Tymka pojawił się tiki ... skurcz mięśni twarzy po prawej stronie, w poniedziałek zapitalam do neurologa ... bo jak wyczytałam co to może być to siedze i rycze :(
Dodatkowo, mojemu dziecku zdaża się łapać zawiechy takie kilkunasto sekundowe ... myślałam że to normalne, że się "zamyśla" a tu piszą o padaczce, autyzmie no koszmar jakiś. Będe próbowała nagrać ten tik żeby pokazać lekarzowi ... strasznie się martwię :-:)-:)-:)-(

edit:
chodzi mi bardziej o ten tik/skurcz - który ewidentnie wskazuje na sprawe neurologiczną ... jest mimowolny - pojawil sie np przy ziewaniu ... te zawiechy poprostu mnie dobiły

Ostatnia edycja:
Zelka - w tej chwili wylacz wujka google!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Matko dziewczyno - to na pewno nic groznego! Tylko Tymuskowe male zawiaski bo jest zaciekawiony itp, Polcia tez czasami sie tak zapatrzy!
Trzymam kciukasy&&& na pewno bedzie dobrze :*

Ostatnia edycja:
żelka no nie... wcale tak nie mysl..
moja jak się nieraz zawiesi to aż musze nią potrząsnąć! bo aż sie boję ...
oczy jak 5 zotych, buzia otwarta język na wierzchu ... a ona sobie po prostu patrzyła ;-)
no i nie uważam to za nic złego

gag zdórwka dla maluszka
alex nie wiem nie pomogę :-( ale wiem ze na testy alergologiczne jest za wcześnie bo moga być "oszukane" testy robi się po 3rż
co miałam jeszcze pisac
bra... no co Ty opowiadasz.. ona jakaś chora jest.., 3 posiłki... przecież lenka wazy normalnie,... o i jeszcz enie umie zwazyć dziecka.. nie wie to że się dziecko rozbiera bo nawet pampers waży...
kto ją dopuścił do takiej pracy :no:
a jeszcze słoiczki... przecie zto stworzone z myslą o naszych dzieciach :-p
a tak na powznie .. jesli jest przeciwniczką słoiczków to niech sobie będzie , a innym może jedynie zasugerowac a nie zakazac ich podawania...
masakra jakaś.. współczuję

nie chodzi mi o zawieszanie dziewczynki, a o mimowolny skurcz twarzy, który zaczyna pojawiać się coraz częściej ... nie moge zaobserwować czy pojawia się również w trakcie snu, bo młody śpi na prawym boku ... Najgorsze że M mówił, już jakiś czas temu o tym, że Tymek jak się patrzy w światło to tak dziwnie wykrzywia jedną strone twarzy ... No i ja dzisiaj to zaobserowałam podczas zabawy ... kilkukrotnie pod rząd i później pojawiało się nie regularnie w trakcie dnia :-( tak jakby puszczał przesadnie oko. Że tego nie robi specjalnie, ustaliłam przed spaniem, jak w trakcie siewania mu się tak zrobiło ...
I teraz sobei pluje w brode, że nie poleciałam do lekarza jak się uderzył w głowę jak uczył się klapać na tylek ... może mu się główka za mocno stłukła nie wiem.
Czuję się paskudnie, młody jeszcze miał dzisiaj stan podgorączkowy, ale po Panadolu już było ok... tylko te skurcze.:-(

żelka - mam nadzieję, że to nie jest to o czym piszesz. Czym prędzej idz do lekarza, bedziesz spokojniejsza.
alex - rzeczywiście to moze byc alergia pokarmowa - pytanie tylko na co? Musisz sie wybrac do lekarza, najlepiej do alergologa, zleci Ci testy z krwi - nie sa jakies super dokładne, ale może sie czegoś dowiecie.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy.
maja - przychodnia jest w miarę blisko, ale i tak wzięłam auto. dobrze, że jest garażowane to nie miałam problemy z odpaleniem w ten mróz.
Jakąś godzinę temu podałam ten antybiotyk - nazywa się CECLOR. Dotykam małego a on normalnie parzy :szok: miał jakies 38,7, więc podałam mu nurofen. A teraz siedze jak na szpilkach i czekam żeby zadziałal, zeby temp. spadła. Nie wiem co zrobię jeśli nie - pewnie zadzwonię po pogotowie.
Nie wiem czy jestem taka dzielna - raczej spanikowana.

reklama
żelka w takich sytuacjach nic tylko internet wyłączyć! nie sprawdzaj w googlach co to może byc bo zwariujesz!!! weź to na spokojnie, pójdziesz do lekarza, powie co to może być, a może to zupełnie normalne "zjawisko" w tym wieku? jestem pewna, że to nic groźnego, spokojnie!

Do góry