reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

alex podawaj zyrtec:tak: jak ma pomóc to pomoże a jak nie to napewno nie zaszkodzi :-)
nam też lekarka w pl przepisała ale to już po całym fakcie i mówiła ze jakby Vika miała znów szosrstki dekolt lub inne mikejsca to mam podawać ... ale już nie miała:eek: nie wiem czy ona miała alergię bo miała to 2 miesiące (szorstką szyję całą)
a jadła tak jak u ciebie nic nowego tylko to samo..
na szczescie nie miałam większego problemu i nie musze się dalej nad tym zastanawiać od czego to było ;-)

aha te plamlki to tez mi irlandzki lekarz powiedział ze mogła się na basenie zarazić czymś a my chodzilismy z nia na lekcje nurkowania niemowlęcego wiec mogła mieć ten liszajec od tego , ale od czego szorstka szyja.. moze alergia.. ale nie koniecznie skoro nie miała nic nowego w diecie ;-)

reklama
my po wizycie, u innej niż zwykle lekarki.mała ma podrażnione gardełko, uszka na szczęście czyste. niestety mój M od miesiąca kaszle i dlatego mała tez nie może sie wyleczyć. ma od kilku dni częstą , dość rzadką kupkę i lekarka stwierdziła, że to biegunka. biegunke inaczej sobie wyobrażam, no ale dobra... nie dostała specjalnych leków, tylko mam zmienic probiotyk i dietę więc dostosuje się do zaleceń.
dowiedziałam sie , że źle karmie małą ;/ że dziecko w tym wieku powinno dostawać ... uwaga... 3 posiłki dziennie !!! na moje to porąbało babkę.
na bieżąco piszemy jak jedzą nasze maluchy i Lenusia jakos nie odstaje od normy pod kątem podawanych posiłków. skrytykowała mnie, że podaje słoiczki, że powinna dostawac tylko jedzenie domowe, że słoiczki to tylko na wyjazd od czasu do czasu...
zważyłam ja tylko pobieżnie, bo w ubranku i waga wskazała 8240 gram, czyli liczę, że waży jakieś 8 kg. szalu nie ma, ale z drugiej strony waży juz ponad 3 razy więcej niz po porodzie, więc chyba tak należy na to patrzeć.

Ładnie Lenuś waży:tak:,a ta lekarka to jakaś dziwna, trzy posiłki dziennie taki maluch:baffled:. Nawet dorośli powinni jeść 5 posiłków dziennie.

Bra jeeej to musiala byc srednio mila wizyta.. ehh... ci lekarze.. :/
Ale Lencia mimo choroby jednak przybrala w miare, buzka :*
Mam nadzieje, ze wymioty sie juz nie powtorzyly...

Bra zdrówka dla Leni mojej kochanej:**** No i męża kuruj bo zarazę rozsiewa;-) Pięć posiłków dziennie, uśmiech, moc, fitness, sport:-D:-D:-D Jak mawia Krzysiu Ibisz:laugh2:;-)

reklama
Alex- siebie kotek słuchać najlepiej siebie a i co jeszcze ważne jak nie najważniejsza to wsłuchać się w dziecko ! :tak:
takie moje skromne zdanie...

Do góry