karolq8
Fanka BB :)
Julisia najlepiej jak pojdziesz do dermatologa i on powie dokladnie co to
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oliatum stosujemy od samego początku, poza tym do smarowania ciałka mustella a buźki nanobasa - wszystkie środki zalecone przez dermatologa jak walczyliśmy z wysypką u starszej córci. wtedy miała skazę białkową, na razie nie ograniczałam białka ale chyba zacznę bo lepsze to niż właśnie smarowanie sterydamijulisia - u nas to samo sie pojawilo jakies 3 tyg temu, bylam pewna, ze to alergia, tym bardziej, ze po truskawkacch, ktore ja jadlam dzien za dniem, i soku z truskawek, ktora moja ******** tesciowa wsadzila malej do buzi...:/ lub wlasnie tradzik niemowlecy.. Natomiast i lekarz i polozna stwierdzili ze to lojotokowe zapalenie skory, choc dla mnie to tego nie przypominalo hm.... W kazdym razie zadzialal Oilatum soft-do kapieli, rewelka, karczek juz czysty, a buzke woda przegotowana lub sola fizjolog.przemywam, plus lekki krem, i nie przetluszczam oliwka cialka - lek.zakazal.. Masci nie chcialam na razie wdrazac bo steryd zawsze jakis tam troszke jednak w skladzie jest...
a po jakim czasie zniknęła? dietę eliminującą już zaczęłam, mąż ma dzisiaj kupic maści więc też zaczniemy to stosować wiem że potrzeba na to czasu, ale ciekawi mnie ile u Ciebie to zajęło?julisia, też walczyliśmy z krostkami!
Powiem tak:jestem na diecie eliminacyjnej krowie białko, smarowałam krostki maścią cholesterolową z wit. A i zeszło ale szczerze? to nie wiem co zadziałało, może samo zeszło bo skóra dojrzała już, nie wiem, musisz spróbować, trzymam kciuki :-)