reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
jolek - to mam nadz.ze ta masc faktycznie pomoze i powiekszy otworek, zeby bylo jak mniej inwazyjnie potem! ..a co do szpitala no comments...
b u r a k i :wściekła/y:!

julisia - u nas to samo sie pojawilo jakies 3 tyg temu, bylam pewna, ze to alergia, tym bardziej, ze po truskawkacch, ktore ja jadlam dzien za dniem, i soku z truskawek, ktora moja ******** tesciowa wsadzila malej do buzi...:/ lub wlasnie tradzik niemowlecy.. Natomiast i lekarz i polozna stwierdzili ze to lojotokowe zapalenie skory, choc dla mnie to tego nie przypominalo hm.... W kazdym razie zadzialal Oilatum soft-do kapieli, rewelka, karczek juz czysty, a buzke woda przegotowana lub sola fizjolog.przemywam, plus lekki krem, i nie przetluszczam oliwka cialka - lek.zakazal.. Masci nie chcialam na razie wdrazac bo steryd zawsze jakis tam troszke jednak w skladzie jest...

julisia - u nas to samo sie pojawilo jakies 3 tyg temu, bylam pewna, ze to alergia, tym bardziej, ze po truskawkacch, ktore ja jadlam dzien za dniem, i soku z truskawek, ktora moja ******** tesciowa wsadzila malej do buzi...:/ lub wlasnie tradzik niemowlecy.. Natomiast i lekarz i polozna stwierdzili ze to lojotokowe zapalenie skory, choc dla mnie to tego nie przypominalo hm.... W kazdym razie zadzialal Oilatum soft-do kapieli, rewelka, karczek juz czysty, a buzke woda przegotowana lub sola fizjolog.przemywam, plus lekki krem, i nie przetluszczam oliwka cialka - lek.zakazal.. Masci nie chcialam na razie wdrazac bo steryd zawsze jakis tam troszke jednak w skladzie jest...
oliatum stosujemy od samego początku, poza tym do smarowania ciałka mustella a buźki nanobasa - wszystkie środki zalecone przez dermatologa jak walczyliśmy z wysypką u starszej córci. wtedy miała skazę białkową, na razie nie ograniczałam białka ale chyba zacznę bo lepsze to niż właśnie smarowanie sterydami

Julisia kciukaski trzymam żeby Małej zeszło, u nas brak takich, więc doświadczenia (na szczęście!) nie mam. Mam nadzieję, że to jakoś jej nie swędzi..

My dzisiaj po szczepieniu, Zosia była b. dzielna. Zdecydowaliśmy się na obowiązkowy kalendarz, refundowane szczepionki, więc były 3 wkłucia (oba uda i prawe ramię). Płakała przy kłuciu, ale między nimi i po już nie. Profilaktycznie cycusia podałam, zaciągnęła się z uśmiechem i poszła spać dalej (ogólnie była niepocieszona bo dopiero co sobie najedzona zasnęła przed badaniem). Mimo obaw, poszło gładko, humor cały dzień dopisuje, więc jestem z niej baardzo dumna.

Moja mała też niestety ma wysypkę na buźce i na karku :-(. Położna twierdzi, że łojotokowe zapalenie skóry, a lekarz, że trądzik niemowlęcy. Czyli podobnie jak Wasze córeczki. Na wszelki wypadek ograniczyłam już białko i będę obserwować.

julisia, też walczyliśmy z krostkami!
Powiem tak:jestem na diecie eliminacyjnej krowie białko, smarowałam krostki maścią cholesterolową z wit. A i zeszło ale szczerze? to nie wiem co zadziałało, może samo zeszło bo skóra dojrzała już, nie wiem, musisz spróbować, trzymam kciuki :-)

julisia, też walczyliśmy z krostkami!
Powiem tak:jestem na diecie eliminacyjnej krowie białko, smarowałam krostki maścią cholesterolową z wit. A i zeszło ale szczerze? to nie wiem co zadziałało, może samo zeszło bo skóra dojrzała już, nie wiem, musisz spróbować, trzymam kciuki :-)
a po jakim czasie zniknęła? dietę eliminującą już zaczęłam, mąż ma dzisiaj kupic maści więc też zaczniemy to stosować wiem że potrzeba na to czasu, ale ciekawi mnie ile u Ciebie to zajęło?

reklama
Do góry