reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
jolek, miałam na 16.55, ale On wyszedł wcześniej. Potem tamten go tłumaczył, ze w lipcu zmarła mu zona i nie może się pozbierać i pewnie mu coś wypadło i musiał pojechać. Ale już lepiej, że pojechał, bo znów by mi ją przez body badał, a miała haftowane kwiatki na piersiach, to by grubo było:-D.

To niech sobie urlop weźmie a nie z ludzi idiotów robi. Plus całej tej sytuacji że trafiłaś na spoko lekarza. Szkoda tylko,że to nie pediatra bo byś się pewnie przepisała :tak:

melduje ze Natka już zdrowa:)jeszcze leki mamy podawac do jutra ale już jest ok i na szczescie obyło sie bez antybiotyku:)

Dziewczynki karmiące piersią, a podajecie maluchom wit. D???
tak po kropelce dziennie
Tak rybeńko, obowiązkowo, 2 krople dziennie. Szczególnie jest to ważne zimą.
a dlaczego 2 krople?? coś z Jagódką nie tak ze musisz dawać po 2 kropelki??
po szczepieniu :-)
Franek pierwszy raz nie płakal przy ukłuciu :szok: :-D
to gratulacje :-)
A podajecie samą D, czy razem z K, bo ja z K tą mieszankę jeszcze daję. To źle? Kazała mi położna co drugi dzień skoro karmię takim i takim mlekiem.
A moja koleżanka zapomniała przez miesiąc dawać i się zastanawia, czy coś się stanie przez to. Ja niestety nie mam pojęcia.

Pojechalysmy na szczepienie, a tam pediatry juz nie było. Tylko my i jakaś kobitka z siedmiotygodniowym dzieckiem. Jak nam powiedzieli, że musimy iśc do lekarza dla dorosłych, to zaczęła płakać, że dziecko ma skazę białkową i musi pediatra dziecko zobaczyć. Ale byłam zła! Mało, że ostatnio pamiętacie jak mi maję przez body osłuchał, to dziś już się wcześniej do domu urwał. Brrr. Ludzie, którzy czekali w kolejce do tego lekarza dla dorosłych zaczeli wyzywać, ze na godzine byli umówieni, a my z dziećmi w kolejke wchodzimy i takie tam. powiedziałam, ze pójdę do domu i umówię sie na inny termin jak takie problemy. Ale weszłam do gabinetu, i co? I to, że jeszcze nikt od czasów szpitala po porodzie nie zbadał tak dokładnie mojego dziecka. Bioderka, główkę, uszy, gardełko, osłuchowo, a nawet na brzuszku ją kładł i sprawdzał jak się na rękach unosi. Cieszę się, ze nie wyszłam.
Maja waży 8280:-)
to fajnie że trafiłaś na takiego lekarza , a witaminke K podaje się przez pierwsze całe 3 miesiące późńiej już nie :-)
a co do nie dawania , ja Viki też nie dawałam całe 3 miesiące bo nie woiedziałam sama i dałam w ostatnim miesiącu tylko
niedobór wit k powoduje słaba krzepliwość krwi , co z tym idzie trudno goja się rany itp

Matusia to super:-) widzisz czasem nie ma tego złego:-)

ja nawet narazie na ogolnym nie czytam bo zrobily mi się po wczoraj zaległości :-( ale wczoraj miałam mega przerabany dzień bo po wtorkowej szczepionce Tymol miał 38stopni i non stop płakał takim "zbolałaym" płaczem i only ręce i ręce:-( dziś już po nim widze, ze jest trochę lepiej:-)

melduje ze Natka już zdrowa:)jeszcze leki mamy podawac do jutra ale już jest ok i na szczescie obyło sie bez antybiotyku:)
współczuję Tymusiowi :*

to aż dziwne ze po 2 kropelki jesli jest wszystko ok...
wiem że więcej sie daje właśńie jak się zbyt wolno zrasta , a 1 na 2 dni kiedy zrasta się zbyt szybko...
dlatego też spytałam...
no ale jak jż kiedyś pamietam była z tym debata to co lekarz to opnia :sorry:

Nie wiem jaką ilość zawierają spoty, ale patrząc na kapsułkę nie wygląda mi to na jedną kropelkę. Być może pediatra kieruje się tym, że dziecko jest cycowe i nie dostaje preparatów z dodatkowymi witaminami, a idzie zima i trudno o słońce.

Starszej urodzonej we wrześniu jedna kropla nie wystarczyła, w grudniu miała zdiagnozowane początki krzywicy.

Dlatego najlepiej jeśli lekarz sam ustala i zna dziecko od urodzenia ;-)

reklama
Kamcia mi devikap się skończył i kupiłam jakąś inną witaminę i tam jest napisane że 8 kropelek dawać

Do góry