reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
jolek, miałam na 16.55, ale On wyszedł wcześniej. Potem tamten go tłumaczył, ze w lipcu zmarła mu zona i nie może się pozbierać i pewnie mu coś wypadło i musiał pojechać. Ale już lepiej, że pojechał, bo znów by mi ją przez body badał, a miała haftowane kwiatki na piersiach, to by grubo było:-D.

To niech sobie urlop weźmie a nie z ludzi idiotów robi. Plus całej tej sytuacji że trafiłaś na spoko lekarza. Szkoda tylko,że to nie pediatra bo byś się pewnie przepisała :tak:

melduje ze Natka już zdrowa:)jeszcze leki mamy podawac do jutra ale już jest ok i na szczescie obyło sie bez antybiotyku:)

Dziewczynki karmiące piersią, a podajecie maluchom wit. D???
tak po kropelce dziennie
Tak rybeńko, obowiązkowo, 2 krople dziennie. Szczególnie jest to ważne zimą.
a dlaczego 2 krople?? coś z Jagódką nie tak ze musisz dawać po 2 kropelki??
po szczepieniu :-)
Franek pierwszy raz nie płakal przy ukłuciu :szok: :-D
to gratulacje :-)
A podajecie samą D, czy razem z K, bo ja z K tą mieszankę jeszcze daję. To źle? Kazała mi położna co drugi dzień skoro karmię takim i takim mlekiem.
A moja koleżanka zapomniała przez miesiąc dawać i się zastanawia, czy coś się stanie przez to. Ja niestety nie mam pojęcia.

Pojechalysmy na szczepienie, a tam pediatry juz nie było. Tylko my i jakaś kobitka z siedmiotygodniowym dzieckiem. Jak nam powiedzieli, że musimy iśc do lekarza dla dorosłych, to zaczęła płakać, że dziecko ma skazę białkową i musi pediatra dziecko zobaczyć. Ale byłam zła! Mało, że ostatnio pamiętacie jak mi maję przez body osłuchał, to dziś już się wcześniej do domu urwał. Brrr. Ludzie, którzy czekali w kolejce do tego lekarza dla dorosłych zaczeli wyzywać, ze na godzine byli umówieni, a my z dziećmi w kolejke wchodzimy i takie tam. powiedziałam, ze pójdę do domu i umówię sie na inny termin jak takie problemy. Ale weszłam do gabinetu, i co? I to, że jeszcze nikt od czasów szpitala po porodzie nie zbadał tak dokładnie mojego dziecka. Bioderka, główkę, uszy, gardełko, osłuchowo, a nawet na brzuszku ją kładł i sprawdzał jak się na rękach unosi. Cieszę się, ze nie wyszłam.
Maja waży 8280:-)
to fajnie że trafiłaś na takiego lekarza , a witaminke K podaje się przez pierwsze całe 3 miesiące późńiej już nie :-)
a co do nie dawania , ja Viki też nie dawałam całe 3 miesiące bo nie woiedziałam sama i dałam w ostatnim miesiącu tylko
niedobór wit k powoduje słaba krzepliwość krwi , co z tym idzie trudno goja się rany itp

Matusia to super:-) widzisz czasem nie ma tego złego:-)

ja nawet narazie na ogolnym nie czytam bo zrobily mi się po wczoraj zaległości :-( ale wczoraj miałam mega przerabany dzień bo po wtorkowej szczepionce Tymol miał 38stopni i non stop płakał takim "zbolałaym" płaczem i only ręce i ręce:-( dziś już po nim widze, ze jest trochę lepiej:-)

melduje ze Natka już zdrowa:)jeszcze leki mamy podawac do jutra ale już jest ok i na szczescie obyło sie bez antybiotyku:)
współczuję Tymusiowi :*

to aż dziwne ze po 2 kropelki jesli jest wszystko ok...
wiem że więcej sie daje właśńie jak się zbyt wolno zrasta , a 1 na 2 dni kiedy zrasta się zbyt szybko...
dlatego też spytałam...
no ale jak jż kiedyś pamietam była z tym debata to co lekarz to opnia :sorry:

Nie wiem jaką ilość zawierają spoty, ale patrząc na kapsułkę nie wygląda mi to na jedną kropelkę. Być może pediatra kieruje się tym, że dziecko jest cycowe i nie dostaje preparatów z dodatkowymi witaminami, a idzie zima i trudno o słońce.

Starszej urodzonej we wrześniu jedna kropla nie wystarczyła, w grudniu miała zdiagnozowane początki krzywicy.

Dlatego najlepiej jeśli lekarz sam ustala i zna dziecko od urodzenia ;-)

reklama
Kamcia mi devikap się skończył i kupiłam jakąś inną witaminę i tam jest napisane że 8 kropelek dawać

Do góry