lwiapaszczka
Fanka BB :)
Uff, my już też dzisiaj po szczepieniu.
Spokój na pół roku.
Spokój na pół roku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jolek, miałam na 16.55, ale On wyszedł wcześniej. Potem tamten go tłumaczył, ze w lipcu zmarła mu zona i nie może się pozbierać i pewnie mu coś wypadło i musiał pojechać. Ale już lepiej, że pojechał, bo znów by mi ją przez body badał, a miała haftowane kwiatki na piersiach, to by grubo było.
tak po kropelce dziennieDziewczynki karmiące piersią, a podajecie maluchom wit. D???
a dlaczego 2 krople?? coś z Jagódką nie tak ze musisz dawać po 2 kropelki??Tak rybeńko, obowiązkowo, 2 krople dziennie. Szczególnie jest to ważne zimą.
to gratulacje :-)po szczepieniu :-)
Franek pierwszy raz nie płakal przy ukłuciu
to fajnie że trafiłaś na takiego lekarza , a witaminke K podaje się przez pierwsze całe 3 miesiące późńiej już nie :-)A podajecie samą D, czy razem z K, bo ja z K tą mieszankę jeszcze daję. To źle? Kazała mi położna co drugi dzień skoro karmię takim i takim mlekiem.
A moja koleżanka zapomniała przez miesiąc dawać i się zastanawia, czy coś się stanie przez to. Ja niestety nie mam pojęcia.
Pojechalysmy na szczepienie, a tam pediatry juz nie było. Tylko my i jakaś kobitka z siedmiotygodniowym dzieckiem. Jak nam powiedzieli, że musimy iśc do lekarza dla dorosłych, to zaczęła płakać, że dziecko ma skazę białkową i musi pediatra dziecko zobaczyć. Ale byłam zła! Mało, że ostatnio pamiętacie jak mi maję przez body osłuchał, to dziś już się wcześniej do domu urwał. Brrr. Ludzie, którzy czekali w kolejce do tego lekarza dla dorosłych zaczeli wyzywać, ze na godzine byli umówieni, a my z dziećmi w kolejke wchodzimy i takie tam. powiedziałam, ze pójdę do domu i umówię sie na inny termin jak takie problemy. Ale weszłam do gabinetu, i co? I to, że jeszcze nikt od czasów szpitala po porodzie nie zbadał tak dokładnie mojego dziecka. Bioderka, główkę, uszy, gardełko, osłuchowo, a nawet na brzuszku ją kładł i sprawdzał jak się na rękach unosi. Cieszę się, ze nie wyszłam.
Maja waży 8280:-)
Matusia to super:-) widzisz czasem nie ma tego złego:-)
ja nawet narazie na ogolnym nie czytam bo zrobily mi się po wczoraj zaległości :-( ale wczoraj miałam mega przerabany dzień bo po wtorkowej szczepionce Tymol miał 38stopni i non stop płakał takim "zbolałaym" płaczem i only ręce i ręce:-( dziś już po nim widze, ze jest trochę lepiej:-)
współczuję Tymusiowi :*melduje ze Natka już zdrowajeszcze leki mamy podawac do jutra ale już jest ok i na szczescie obyło sie bez antybiotyku