reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na nasze pysznosci :)

reklama
U mnie to samo, Oliwka nie jest na nic uczulona więc pije wszystko, najczęściej są to soki z gerbera, tarczyna, napoje z tymbarka, mleko zwykłe - rzadko ponieważ jej nie smakuje, Herbaty rumiankowe i owocowe Hippa i zieloną herbatę Yerba z trawy cytrynowej. Nawet ostatnio dobrała się do 7-up -a :)

Mam pytanko czy wy dajecie swoim pociechom już soczki takie jak Kubuś ?
I czy podajecie im kakao , jesli tak to na jakim mleku ??
Moja nie wiem dlaczego, ale po wypiciu soku (czy w butelce, czy w kartoniku) robi bardzo wodniste kupy:baffled: dlatego za często jej nie daje.
Pije głównie różne herbatki i dla odmiany mleko owocowe.
Kakao robie na zwykłym mleku i też od czasu do czasu.

ja julce do picia zazwyczaj podaje herbatki bobovity (lub zwykłą miętę z cukrem), soczki bobofrut lub leony...kubusie też od czasu do czasu:tak: a kakao nie lubi- więc jej nie robię:)

AgaMonika moja Alka tak miała po kubusiu, teraz próbujemy soki z tarczyna i jak na razie jedna kupa była w porządku:tak:
kakao nie pije, mleka zwykłego też nie, tylko rano 150 juniora wypija, a w ciągu dnia też jakiś nabiał, myślę, że starczy;-)

Na mysl o tych salatkach az mi slinka cieknie ;-):-)

Sara pije Leony - praktycznie codziennie, ale kupy robi normalne, wiec bez obaw jej go podaje. Daje jej tez wode niegaz. z sokiem, herbatki, soczki te rzadkie z Bobovity albo Gerbera.

tarczyn jest ok, Alka piła czarną porzeczkę, multiwitaminę i pomarańczę, kupki wporzo:-p będziemy próbować inne soki:tak:

reklama
Dziewczyny, swieta sie zblizaja - co bedziecie robic na swiateczne obiadki? Bo tak sie wlasnie zastanwiam co gotowac :-):-):-)

Ja z takich nieobiadowych rzeczy to na pewno zrobie schab ze sliwkami (na zimno, jako jedna z wedlin), tymbaliki (z szynka, jajkiem na twardo, groszkiem i marcheweczka), pasztet i szynke zawijana z chrzanem z jajkiem :-) A, no i salatke jarzynowa :-)
Ale pomyslow na obiad mi brak :-p

Do góry