reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na nasze pysznosci :)

reklama
Rolady:
  • kilka "kotletow" ze schabu, indyka, wolowiny - obojetne, zalezy od gustow :-)
  • ogorek konserwowy
  • cebula
  • boczek/wedzonka
  • musztarda
  • maggi
  • pieprz
  • vegeta
Mieso rozbijamy na duze, cienkie platy. Smarujemy musztarda, nakladamy pasek ogorka, kawalek boczku i cebuli. Doprawiamy. Zwijamy jak krokiety. Jakby sie bardzo rozwalaly to mozna spiac wykalaczka. Ja niczym nie spinam, tylko zaczynam przypiekac od strony zlozenia miecha :-) Dusze w niewielkiej ilosci wody do miekkosci, tj. ok. 1-1.5h -zalezy od rodzaju miesiwa.
Do tego najlepsze sa kluski slaskie i surowka z czerwonej kapuchy :-)
 
ja tam do rolad wrzucam co akurat mam a najbardziej lubie z pieczarkami ale to kwestia gustu a zaś typowe rolady ślaskie maja w środku wszystko zmielone, dlatego pewnie ich nie lubie:-p
 
reklama
No ok., bo ja jestem w temacie rolad ciemna.:rofl2:. Jak już zrobimy roladki to pierw obsmazamy je na patelni a później pieczemy w piekarniku z dodatkiem wody??

Sandra sałateczka mi tak posmakowała, że dziś zrobiłam replay. :tak::-)
 
Do góry