reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na nasze pysznosci :)

Ale mój przepisik ma powodzenie :)

Ja robię w przykrywce od naczynia oczywiście niczym nie nakrywam.
A co do makaronu nie trzeba go dodawać ponieważ ze śmietanki i jajek wychodzi ciasto i to jest już gotowe danie. No i jest wówczas pierś w cieście + ewentualnie surówka.

reklama
Kalfuti wyszło pyszne a jak w chałupie pachniało:tak::tak::tak: kurde a jak ekspresowo sie robi;-):-p szkoda że mojemu K. nie smakowało:wściekła/y: dla niego musiałabym dodac torebke pieprzu i wiazke czosnku:crazy: a najlepiej jakby codziennie były rolady, kluski slaskie i modra kapusta... kurna ilez można... ja akurat nie przepadam za tym "wykwintnym " daniem:cool: i jeszcze nie robiłam nigdy:-p i nie mam zamiaru:laugh2: jedyne rolady jakie robie to drobiowe z serkiem ogóreczkiem ew. pieczarkami a nie jakies krowie:-p

Daj znac jak wyszla :-) Ja ja uwielbiam, chociaz dawno nie robilam :-)

My dzisiaj na obiad mamy rosol z wczoraj i rolady :-)
Sara dostanie sloiczek - nie chce mi sie jej gotowac.
sandra moja Alka uwielbia takie obiadki, więc na pewno by pojadła Twoim obiadem, już jej specjalnie nie gotuję, tylko słabiej doprawiam:-p

Sałatka wyszła przepysznie:tak: Kurczaczka tak doprawiłam i przysmażyłam że palce lizać. Tak apetycznie wyglądała, że nawet moj chłop sie skusił a nie przepada za ananasem który też tam był. Powiedział, że takie zestawienie mu odpowiada:tak:. Własnie mam ją przed sobą i wcinam:-p

Ps. a sosik zrobiłam bardziej czosnkowy

A ja sie wlasnie wczoraj zdziwilam, bo przygotowalam jej porcje naszego rosolu z marcheweczka, makaronem i piersia i ni chu...a :-p nie chciala, otworzylam sloiczek i wciela caly :baffled: To samo bylo z rolada - tez nawet tknac nie chciala, dlatego stwierdzilam, ze dzisiaj tez jej dam sloiczek i wciela caly z Hippa rybny :-) Chyba dawno juz nie jadla sloiczkow i dlatego znowu jej spasowaly.

reklama
Do góry