reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na ciasto ,sałatki itp..:O)

reklama
ponawiam pytanie....:zawstydzona/y:
uuuu ;-) ja wiem tylko ze trzeba dobrze wyrobic;-):-Dco do proporcji,nie wiem.Skladnikow tez nie mam,ale jak chcesz zapytam jutro mame.Ja sie na to nie porywam,nie dosc ze to zagniatanie to potem smazenie:dry:;-)

a ja chcialam zrobic te golabki bez zawijania poprosze o przepis:-)
gdzies na mamach z irlandii kots podawal,ale kto:confused:nie pamietam:no:-to Ci pomoglam:-D
ponoc na opakowaniu, z knorra chyba, jest przepis:tak:
wlasnie reklama leciala jak to pisalam:-D:-D
 
poczekam do jutra

a co do gołąbków ja trobię tak:
mięso przyprawiam jak zawsze, do tego daję ugotowany ryż(1 opakowanie)
plus pokrojoną drobno kapustę (bardzzo drobno) i 1 jajko

później obsmarzam na patelni i wrzucam do sosu pomidorowego wcześniej zrobionego...
i tak troszkę podduszam i gotowe:-)
 
dziewczyny znacie jakis sprawdzony i dobry przepis na wolowinke?? bo ja to sie w bialym miesie ''specializuje'' a tu mezus ma zachcianki na wolowe :dry: bede wdzieczna za podopwiedzi
 
reklama
naprawdę nikt pączków nie robi???:-:)sorry2:


a wieprzowina może być?? czy tylko wołowina??:-p

Kochana specjalnie dla Ciebie przepis na pyyyszne paczki

skladniki:
- 6 dag drozdzy
- 1 szklanka cukru
- 6 szklanek maki
- 1,5 szklanki mleka
- 7 jajek
- 1 kostka masla
- konfitury
- 3/4 smalcu do smarzenia
- odrobina soli

szklanka czyli ok 250ml :-)

Gorace mleko wymieszac z 3 szklankami maki i odrobine posolic. Jak przestygnie wsypac drozdze dobrze wymieszac i zostawic ciasto zeby podroslo.
Oddzielic zoltka od bialek - zoltka utrzec z cukrem do bialosci.
Gdy ciasto wyrosnie wlac zoltka i rozpuszczone maslo, dosypac maki ale tyle zeby ciazto nie bylo zbyt geste
Ubic piane z bialek i dodac do ciasta
Wyrabiac ciasto tak zeby odstawalo od reki Odstawic do wyrosniecia.
Posypac maka np stolnice wylozyc ciasto i porosciagac go rekami.
Odrywac garscia kulki ciasta robic w srodku palcem dziurke wkladac do niej konfiture i zalepic i odkladac na posypana maka np stolnice zeby jeszczechwilke podrosly
Gdy nieco podrosna wrzucac na goracy smalec rozpuszczony w rondlu i smarzyc krutko z obu stron
Wyjmowac na bibulke zeby odcedzic z tluszczu
Po odtygnieciu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem


smacznego:-):-)
 


Napisz swoją odpowiedź...
Do góry