reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przepisy na ciasto ,sałatki itp..:O)

reklama
ponawiam pytanie....:zawstydzona/y:
uuuu ;-) ja wiem tylko ze trzeba dobrze wyrobic;-):-Dco do proporcji,nie wiem.Skladnikow tez nie mam,ale jak chcesz zapytam jutro mame.Ja sie na to nie porywam,nie dosc ze to zagniatanie to potem smazenie:dry:;-)

a ja chcialam zrobic te golabki bez zawijania poprosze o przepis:-)
gdzies na mamach z irlandii kots podawal,ale kto:confused:nie pamietam:no:-to Ci pomoglam:-D
ponoc na opakowaniu, z knorra chyba, jest przepis:tak:
wlasnie reklama leciala jak to pisalam:-D:-D
 
poczekam do jutra

a co do gołąbków ja trobię tak:
mięso przyprawiam jak zawsze, do tego daję ugotowany ryż(1 opakowanie)
plus pokrojoną drobno kapustę (bardzzo drobno) i 1 jajko

później obsmarzam na patelni i wrzucam do sosu pomidorowego wcześniej zrobionego...
i tak troszkę podduszam i gotowe:-)
 
dziewczyny znacie jakis sprawdzony i dobry przepis na wolowinke?? bo ja to sie w bialym miesie ''specializuje'' a tu mezus ma zachcianki na wolowe :dry: bede wdzieczna za podopwiedzi
 
reklama
naprawdę nikt pączków nie robi???:-:)sorry2:


a wieprzowina może być?? czy tylko wołowina??:-p

Kochana specjalnie dla Ciebie przepis na pyyyszne paczki

skladniki:
- 6 dag drozdzy
- 1 szklanka cukru
- 6 szklanek maki
- 1,5 szklanki mleka
- 7 jajek
- 1 kostka masla
- konfitury
- 3/4 smalcu do smarzenia
- odrobina soli

szklanka czyli ok 250ml :-)

Gorace mleko wymieszac z 3 szklankami maki i odrobine posolic. Jak przestygnie wsypac drozdze dobrze wymieszac i zostawic ciasto zeby podroslo.
Oddzielic zoltka od bialek - zoltka utrzec z cukrem do bialosci.
Gdy ciasto wyrosnie wlac zoltka i rozpuszczone maslo, dosypac maki ale tyle zeby ciazto nie bylo zbyt geste
Ubic piane z bialek i dodac do ciasta
Wyrabiac ciasto tak zeby odstawalo od reki Odstawic do wyrosniecia.
Posypac maka np stolnice wylozyc ciasto i porosciagac go rekami.
Odrywac garscia kulki ciasta robic w srodku palcem dziurke wkladac do niej konfiture i zalepic i odkladac na posypana maka np stolnice zeby jeszczechwilke podrosly
Gdy nieco podrosna wrzucac na goracy smalec rozpuszczony w rondlu i smarzyc krutko z obu stron
Wyjmowac na bibulke zeby odcedzic z tluszczu
Po odtygnieciu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem


smacznego:-):-)
 
Do góry