reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

reklama
no to sympatycznie, powiesz czy Ci smakowało.
ja muszę to avokado z pomidorem wypróbować. To się chyba guacamole zwie, czy tak?

jesem po zjedzeniu avocado , tego apetajzera, no i pyyyycha!!!!!! Najbardziej zdziwiło mnie to, że avocado samo jedzone bez niczego jest obrzydliwe- przynajmniej dla mnie, bo wiem, że niektórym smakuje- rzecz gustu, a z tym się nie dyskutuje;-) a z dodatkami jest fantastyczne! Najpierw nadziałam połówki pomidorkami z czosnkiem, a potem to co zostało niezjedzone wrzuciłam do blendera i dojedliśmy póżniej z gorącymi tostami. Oj już mi ślinka znowu leci:zawstydzona/y::-D

Ja tortille robie w ten sposob ze smaruje placek serkiem z ziolami typu rama na to plasterki szynki, szczypiorek, mozna dodac paseczki papryki zwijam ciasno jak roladki owijam folia plastikowa zeby nasiaklo do lodowki na 2-3 godziny a potem kroje po skosie. Super na przyjecia jako przekaska a i tak mozna jesc.

Narobiłyście mi ochoty na avocado i kupiłam w piątek i już nie ma. Zrobiłam sobie to ze szczypiorkiem i pomidorkiem, sól i pieprz. Mniam palce lizać.:tak:

Słuchajcie, przychodzą jutro do hani na dzień dziecka babcia z dziadkiem. Dziadek u nas będzie pierwszy raz, więc chciałabym zrobić jakieś wrażenie hehe:-D:-D. Mama mówi, że mam upiec jakiś placek, ale mi się nie chce:-p, poza tym jak jest tak ciepło to ja nie mam ochoty na takie rzeczy:no:. No i pomyślałam, że zrobię sałatkę owocową, pokroje w kostkę owoce: truskawki, brzoskwinie i ananasy z puszki, kiwi, banany, wsadzę do pucharków, położe na wierzch bitą śmietanę, posypię czekoladą startą, przystroję jakimś winogronem i rurką i postawię. Co o tym sądzicie? Starczy takie coś?

reklama
Do góry