reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Dzięki dziewczyny. Sphagetti nigdy Hani nie robiłam, więc napewno spróbuję:tak:.
Potrawkę z kurczaka robię, ale troszkę inaczej. Gotuję miąsko jak na rosół, ale dodaję więcej warzyw, na koniec zaciągam śmietaną i powstaje gęsty sosik, pychotka. Też dorzucam kostkę rosołową:zawstydzona/y::-p.
Lorien, u mnie to jest taki problem, że Hania jest wszystko jedząca ale za to ja nie wiem, co jej wymyślać:-(.
Aaga, klopsiki też robię, zresztą Hania je głównie to co my. A przepis na sałatkę? Ja często robię sałatkę owocową, ale to chyba nie na Twoją okoliczność:-p. Inych sałatek nie lubię więc nie robię, tylko zwykłą jarzynową:tak:.

reklama
Żywa to co u mnie - owocowa albo jarzynowa standard. Albo obie naraz :-p

Emi też je to co my, a że jesteśmy mięsożerni i jarzynonielubni to ona też :zawstydzona/y:
Barszcz dziś mam a Emi nie znosi, więc problem..

Ja staram się przestawić Witka na normalne jedzenie.
Niestety jak robiłam imieninki to synek dorwał gdzieś paluszki słone i prażynki ziemniaczane i ma teraz mega pryszczyki na policzkach :baffled: Ale żadnych dolegliwości żołądkowych nie miał ;-)

Aaga ja bardzo lubię sałatkę z makaronem, jest pyszna i nie trzeba do niej żadnego pieczywa, serwowałam ją u Nikusia na roczku i wszyscy zachwalali :tak:

Sałatka z makaronem i szynką
Składniki:

[FONT=&quot]pół paczki kolorowego makaronu świderki (ja używam lubella, takie mini muszelki)
2-3 pomidory
kilka ogórków kiszonych
pół puchy kukurydzy
czerwona papryka
ok. 20 dag szynki
kilka plastrów sera
sól, pieprz, ostra papryka
natka pietruszki

Sos:
[/FONT][FONT=&quot]majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą, pieprzem i mieszanką ziół do sałatek[/FONT]

a ta papryka świerza, czy marynowana? sałatka zapowiada sie smakowicie:tak:

Sałatki inne hmmm to ja np polecam ryż, kurczaczek i mrożonka chińska, albo młode ziemniaczki, rzodkiewka, szczypiorek i majonez :-p

dziewczyny, a macie jakiś pomysł na avocado? ostatnio kupiłam i teraz nie wiem co z nim zrobić, a Olka mnie molestuje, że chce go spróbować...

reklama
a ja jak kiedys kupilam to lezalo i lezalo i.... w koncu wyladowalo w ponczu na sylwestra. :-D

Do góry