reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Ja kiedyś jadłam pyszną sałatke z avocado u znajomych(w ciąży to było więc troche dawno i za bardzo nie pamietam), ale były napewno świeże warzywa: pomidor, ogórek, pokrojone avocado, szczypior i któryś z tych sosów knora do sałatek. Była pyszna:-p

reklama
dziewczyny, a macie jakiś pomysł na avocado? ostatnio kupiłam i teraz nie wiem co z nim zrobić, a Olka mnie molestuje, że chce go spróbować...
Ja czasami robie salatke z pomidorow, cebuli i avokado ze sietana. Mniam pycha.
Albo jako apetajzer (nie wiem jak to sie pisze) Kroi sie avokado na pol wyjmuje pestke i w to miejsce wklada sie drobno pokrojone pomidorki z czosnkiem.

Ja czasami robie salatke z pomidorow, cebuli i avokado ze sietana. Mniam pycha.
Albo jako apetajzer (nie wiem jak to sie pisze) Kroi sie avokado na pol wyjmuje pestke i w to miejsce wklada sie drobno pokrojone pomidorki z czosnkiem.
jak się pisze, tak się pisze- ważne, że wygląda na pychtkę! apetajzer (czy jak mu tam:-D) wygrywa casting (chyba tak to się pisze:-D:-D:-D) i dzisiaj to robię, bo moje avocado coś się robi jakby ciut zbyt mnientkie:-D:-D:-D:-D:-Dnapiszę jak mi wyszło:tak:dzięki dziewczyny!

Dziewczyny, czy któraś z was jada czesem tortillę albo tacos ?? macie może jakieś przepisy na nadzienie ?

Mariola, nie wiem czy potrzebujesz taki super orginalny bo jezeli tak to nie mam:-D.... ale ja robie tak: mieso mielone wieprzowe, czosnek, cebula, pomidory z puszki badz swierze, fasola czerwona i czasami daje troche kukurydzy i to chyba tyle i jeszcze przyprawy oczywiscie. jezeli chodzi o proporcje to nic nie napisze na ten temat bo zawsze wszystko robie na oko, do smaku:tak:

ja robię jak aaga.
Poza tym nadziać można wszystkim, byle pikantne :-)

Ja ostatnio też robiłam bez mięsa(w lidlu był tydzień z jedzeniem meksykańskim - sosy, gotowe tacos i tortille - mniami), przepis brałam z jakiejś stronki, zaraz zobacze czy mam jeszcze w ulubionych:tak: wyszło naprawde pyszne, ja w ogóle uwielbiam meksykańską kuchnie, w kinie tez zawsze wcinam nachosy z sosem serowym na ciepło.

dziewczyny na weekend robimy z siostrą sushi:-) zapowiada się pysznie(oczywiście z wędzonym łososiem)możecie wpaść spróbować;-)

reklama
sushi:szok: fajnie, nigdy nie jadłam. Z łososiem wędzonym to nawet bym sprobowała bo za zadne surowizny sie nie tykam:no:

Do góry