No to sprzedam wam patent zeby kanapka byla zjedzona z zawartoscia. Kazda z was na 100% tez tak jadła. 2 glonki(kawałki) chleba, smaruje masełkiem na to polędwica sopocka lub cos innego, skladam i kroje na pół. W ten sposób moja je kanapki i nie rozwala zawartosci na podłoge.
reklama
Gulasz z królika
Składniki:
- 250 g mięsa z królik
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- włoszczyzna
- marchewka
- łyżka mąki pszennej
- koperek
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
Składniki:
- 250 g mięsa z królik
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- włoszczyzna
- marchewka
- łyżka mąki pszennej
- koperek
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Dziewczyny a ja odkryłam super słoiczek! Jabłuszko z miodem firmy Hame - Hamanek. Jest to czeska firma u nas typy bobovita czy inne. Słoiczki maja na prawde smaczne, wyraziste w smaku i tańsze. Dostepne sa tylko w Auchanie.
Tak wiec zrobiłam mojemu dziecku kaszke pszenną na mleku junior i wymieszałam z tym słoiczkiem. Wrąbał całą miche a on właściwie nie przepada za kaszkami, ale było słodziutkie!! No serio latał jak wariat za tym, a jak brakło to patrzył z niedowierzaniem w miseczke. Taka wersje miodu podałam mu wczoraj po raz pierwszy i jest oki Kupki, brzucholek - wszystko w normie.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=...zO2gCA&esq=1&page=1&ndsp=4&ved=1t:429,r:0,s:0
Tak wiec zrobiłam mojemu dziecku kaszke pszenną na mleku junior i wymieszałam z tym słoiczkiem. Wrąbał całą miche a on właściwie nie przepada za kaszkami, ale było słodziutkie!! No serio latał jak wariat za tym, a jak brakło to patrzył z niedowierzaniem w miseczke. Taka wersje miodu podałam mu wczoraj po raz pierwszy i jest oki Kupki, brzucholek - wszystko w normie.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=...zO2gCA&esq=1&page=1&ndsp=4&ved=1t:429,r:0,s:0
Ostatnia edycja:
ja widzialam ostatnio ta firmę chyba w rossamanie ale cenowo wcale nie było tańsze
ja ja widzialam tylko w auchan i jest tansza od tych innych naszych znanych sloiczkow ok 1zl albo i wiecej ale nie wszystkie sloiczki sa dobre wg mnie. w smaku.
Mama a ta kasze pszenna gotowalas normalnie w garnku czy zalalas wrzatkiem tylko?musze sprobowac ten sloczek skoro polecasz:-)
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
ja ja widzialam tylko w auchan i jest tansza od tych innych naszych znanych sloiczkow ok 1zl albo i wiecej ale nie wszystkie sloiczki sa dobre wg mnie. w smaku.
Mama a ta kasze pszenna gotowalas normalnie w garnku czy zalalas wrzatkiem tylko?musze sprobowac ten sloczek skoro polecasz:-)
Ja mam kaszke pszenna taka jak inne kaszki dla dzieci - wymieszać w mleku i gotowe o taką serie kaszek mam:
http://allegro.pl/holle-bezmleczna-kaszka-grysk-pszenny-4m-250-g-bio-i1320876574.html
z tym ze małemu moja bratowa a Marcela chrzestna przywiozła taki pakiet z Niemiec Co do słoiczkow tej firmy....w smaku dla mnie sa dobre.
Ostatnia edycja:
Ja mam kaszke pszenna taka jak inne kaszki dla dzieci - wymieszać w mleku i gotowe o taką serie kaszek mam:
HOLLE BEZMLECZNA KASZKA GRYSK PSZENNY 4m 250 g BIO (1320876574) - Aukcje internetowe Allegro
z tym ze małemu moja bratowa a Marcela chrzestna przywiozła taki pakiet z Niemiec Co do słoiczkow tej firmy....w smaku dla mnie sa dobre.
a oprocz allegro nie moza nigdzie takich kaszek kupic?a taka zwykla kasza pszenna nie dla dzieci tez bedzie ok? mi chyba nie bardzo z tych sloiczkow podeszla brzoskwinia.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
a oprocz allegro nie moza nigdzie takich kaszek kupic?a taka zwykla kasza pszenna nie dla dzieci tez bedzie ok? mi chyba nie bardzo z tych sloiczkow podeszla brzoskwinia.
tej firmy akurat w pl nie dostaniesz. a taka zwykła kasza pewnie ze bedzie dobra.........tak samo ugotujesz jak manne czy inną kaszke. Zresztą dużej różnicy sama kaszka w smaku nie ma, robiłam dzisiaj ten miód z jaglaną - bo dałam po połowie słoiczka, czyli na dwa razy i tak samo zajadał, najwiecej to tutaj robi ta słodycz co do tego smaku ja tam nie wiem, ale wszystkich smaków tej firmy nie przerabiałam w sklepach sa kaszki rózne manna czy pszenne własnie ale z mlekiem - a ja potrzebuje bez z racji ze moj ma ta skaze.......niby pije juz mleko junior ale wole mu nie mieszać róznego mleka. Jedynie jakies 6 czy tam 3 zboża są bez mleka no i sinlac, a ja szukałam jakiegos urozmaicenia.
tak jak kilolek pisze jest tez seria bezmlecznych tego typu:
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.p...ki/ctl/productslist/mid/1290/subcatid/37.aspx
jednak do deserków mi nie bardzo podchodzą - miałam 8 zbóż moim zdaniem fajne do flachy na ranne karmienie no bo ma wiadomo smak zboża no i miałam śliwke - fajny posmak ma. Jednak do deserków czy serków dodać wole jakas owsianą, manna, jaglaną, pszenna czy zwykłą ryżową.
Ostatnia edycja:
reklama