reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy dla naszych pociech.

dla mnie 8 zbóż ma smak biszkopcika. Słodziutka taka

faktycznie i jest słodkawa i zabarwia mleczko troche na pomaranczowo, ale wydawało mi sie ze w posmaku jest taka troche zbożowa - no nie wiem, chyba ze mi sie pomylilo, miałam ją b. dawno temu - jako pierwszą a za każdym razem mam jakies inne kaszki.

reklama
Ja też używam Nestle zdrowy brzuszek, miałam 8 zbóż, a teraz 5 z lipą - myślę ze w amsku są podobne do siebie badz takie same. Kupilam tez ze sliwką ale biegunkowa kupka byla wiec juz wiecej jej nie dam.Mogę ją oddać, otwarta jakis tydzien temu, wzięlam z niej 3 miareczki chyba tylko.
Mama a Ty gdzie kupujesz te kaszki Hole? Na allegro?

Ja też używam Nestle zdrowy brzuszek, miałam 8 zbóż, a teraz 5 z lipą - myślę ze w amsku są podobne do siebie badz takie same. Kupilam tez ze sliwką ale biegunkowa kupka byla wiec juz wiecej jej nie dam.Mogę ją oddać, otwarta jakis tydzien temu, wzięlam z niej 3 miareczki chyba tylko.
Mama a Ty gdzie kupujesz te kaszki Hole? Na allegro?

nam przywiozła bratowa z Niemiec każda kaszke po jednym pudełku. Jak sie skonczą przed jej przyjazdem to pewnie allegro.

juz mi si przypomniało,z e te sloiczki H... cos tam to nie w rossamenie widzialam tylko w takim malym sklepiku osiedlowym (taka mala sieciówka ale kazdy sklepik ma inna nazwe wiec nie wiem jaka nazwa sieci). Może dlatego cena wyższa.

Jak zrobić smaczne owoce z twarożkiem? zeby takie jak słoiczek były

Klopsiki miesne z porem:

Miesko mielone wieprzowe (moze byc drobiowe)
Kilka plasterkow pora - podsmazamy na masle i dodajemy przyprawy curry
Marchewka utarta na duzych oczkach
Pieprz
Natka pietruszki
Jajko
Bulka namoczona w wodzie (mozna zastapic kasza manna)
Opcjonalnie: zmielone ziarna (np. slonecznik, siemie, dynia), tymianek

Wyrabiamy miesko, lepimy pulpeciki i gotujemy na wodzie lub parze.
Mozna serwowac z ziemniaczkami albo np. dodac do zupki jarzynowej.

Dziewczyny - macie jakies ciekawe pomysly na zupy (poza tymi tradycyjnymi krupnik, pomidorowa, ogorkowa itp.)?

Ja tez pytam.

Co myślicie o tym,żeby kawałek piersi z kurczaka w panierce (tzn samo żółtko) wsadzić do mikrofali i ustawić na funkcję grill i dać małemu /lub do piekarnika + ziemniaczki do tego?

Ja tez pytam.

Co myślicie o tym,żeby kawałek piersi z kurczaka w panierce (tzn samo żółtko) wsadzić do mikrofali i ustawić na funkcję grill i dać małemu /lub do piekarnika + ziemniaczki do tego?
w folię i do piekarnika, bo inaczej to suche będzie.
A moze zamiast jajaka to maselka daj? i koperku.

Pulpety rybne:

Rybka przepuszczona przez maszynke (ja dawalam dorsza) - 3 platy
1 lyzka kaszy mannej
1 lyzka bulki tartej
jajko
1 lyzka natki pietruszki
1/2 cebulki - przepuszczonej przez maszynke lub podsmazonej w kostce na masle/oleju
Szczypta pieprzu

Wyrobic pulpety - gotowac na parze ok. 20 min. lub w wodzie z zielem ang. i listkiem laurowym ok. 10 min.

reklama
Teściowa przyniosła małemu paczkowane takie plastry z łososia(wiece o c mi chodzi??:-)) 100g.

Nigdy jeszcze nie robiłam małemy ryby więc prosze o przepis jakiś na rybkę.Prosty przepis .

Do góry