reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy dla naszych pociech.

Wyjatkowa a to nie jest wedzony łosos? nie wolno podawac wedzonego takim maluchom :)
Jezeli surowy to na pare lub do pieca skropionego cytryna , posypanego pieprzem i majerankiem

reklama
Dziewczyny, polecam leniwe dla dzieci:

- 1/2 kostki tworogu zmielonego
- 1 jajko
- 1.5 plaskiej łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie:
Umyc jajko, oddzielic zoltko od bialka, zoltko utrzec z cukrem pudrem na pulchna mase a bialko ubic na sztywno. Zmiksowac ser z jajkiem i cukrem, dodawac lyzka piane i delikatnie mieszac, masa powinna byc pulchna. Dodac make przesiana przez sitko i delikatnie mieszac do uzyskania jednolitej masy. Masa powinna byc rzadkawa.
Zagotowac wode w rondelku, kluseczki odcinac lyzka (ja sciagalam palcem po pol lyzki ciasta) na wrzatek, zagotowac, zmniejszyc gaz, gotowac ok. 3-5 min. na malutkim ogniu tak, zeby sie nie rozpadly.
Mozna polac jogurtem lub maselkiem i posypac cukrem pudrem.

Ja robie pierogi z całej kostki twarogu mielonego/ niemielonego, do tego żółtko , odrobina soli , cukru waniliowego i do tego tyle maki zeby mozna było ulepiec z ciasta weza i potem kroje na mniejsze kawalki i na wrzatek :)

Chciałam małemu dać kaszę z kawałkami kurczaka może kawałeczki marchewki i pietruszki do tego ale nie wiem jaki sosik zeby suche nie było.Jakies pomysły???

reklama
Do góry