reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

ja t wogole w mieszkkaniu trzymam, wiec malo robie, bo nie ma gdzie stawiac

ja 2 lata temu robiłam podobną salatkę BanANa ale nie taka sama ale bardzo dobra była i muszę to powtóryć koniecznie.
Robiłam wtedy tez paprykę w occie ale mam ją do te pory, bo za malo octu dalam i smakuje jak papryka z wody. Grzybki w tym roku obowiązkowo tylko zeby byly

reklama
Wczoraj się dowiedziałam że robi się syrop z igieł sosny i jest szczególnie polecany dla astmatyków i ogólnie bardzo dobry na górne drogi oddechowe.

Słyszałyście coś o tym? Chyba poproszę tą kobietę o przepis i zrobię. Moje dzieci tak aż nie chorują (choć Asia to różnie), ale Miłek bardzo często, może to by mu trochę pomogło.

slyszalam o tym, igly musza byc mlode, te nowe pedy, ktore rosna na koncu galezi. teraz najlepsza pora. jak dostaniesz przepis to wstaw i dzieki,ze mi przypomnialas, bo tez mialam robic i zapomnialam

To oczywiście "czubki sosnowe" właśnie teraz najlepiej je zrywać. Staaary patent :-) Chyba jak byłem mały rodzice mi dawali a także syrop z podbiału.

Dziuna ja kupuję taki sok łowicza z pędów sosny to się z wodą rozcieńcza. Tylko tego sie pije po 2 łyżki dziennie, wiec nie szalej z produkcją. Z moich obserwacji wynika, ze ***** pomaga ale moze jakbym przestała podawac to by padli trupem, wtedy rzeczywiscie mozemy mówic o poprawie

jak byłam nad morzem jadlam przepyszną zupę rybną..pierwszy raz w życiu poprostu poezja

znacie jakiś przepis...na bank tam był koncentrat albo moze pomidory,chyba ziemniaki ,kawalki ryb nie pamietam co jeszcze ale mniam

znacie jakis fajny przepis ??? mam ogromnego smaka:-D

nikt nie lubi zupy rybnej:szok: ? no nic trzeba pogoglować ...

u mnie w domu moj malzon kocha zupe rybna, ale ja jej nie robie. Bylismy w Szwecji i przyjaciele zrobili nam zupe rybna na mrozonych kawalkach lososia. O ile dobrze pamietam podsmazyli seler pokrojony w kostke czy ziemniaki, wrzucili wszystko do wody, jak na rosol wszystko, wrzucili kostke knorra rybna (mozna u nas dostac w specjalistycznych sklepach z zywnoscia z calego swiata:/) i te kawalki lososia. Bylo tresciwie i pysznie:)
BULION RYBNY KNORR 12szt KOSTKI RYBNE 120 gram (3263738180) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Etna ja robię tak na oko:
woda , truskawki , cukier. To gotuję zagęszczam mąka ziemniaczaną lub kisielem truskawkowym:tak: do tego samorobne kluski lub po prostu makaron

Do góry