reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przepisy dla naszych pociech.

reklama
Czy jestem jedyną mamą na naszym forum, która gotuje bez przypraw, soli, pieprzu itd?

edit. o dziwo na osesku:
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 10 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
po 10 msc sól i pieprz można wprowadzać ale co mnie zadziwiło dopiero w tym msc pozwalają natkę pietruszki i koperek...wow!

ja nic nie przyprawiam i nie zamierzam do skończenia roczku.

MARTA dodaj owoców, będzie PYCHA!

ULA ja nie przyprawiam i póki co nie zamierzam. Nie słodzę - ale dlatego że sama cukru nie używam, Julia też nie. Do dań dodaję koperku, pietruszki i to wszystko...jakoś nie umiem używać bazylii, majeranku itd itp....

Ja kupiłam wczoraj pierś z indyka, tą polędwiczkę ugotowałam w majeranku i tymianku (efektu w smaku nie widzę ;P), zblenderowałam i ponakładałam w pojemnik na kostki do lodu, który mamy w zamrażarce, dziś zamrożone powyciągałam i powkłądałam do foliowch torebeczek i do zamrażarki z powrotem, jutro tak zrobię z cielęciną. Dziś dałam słoiczek zupka jarzynowa, dodałam kosteczkę indyka, koperek i obiadek z mięskiem gotowy heheheh.
Wiem...poszłam na latwiznę z tym słoiczkiem ;P

nie wiem, może któraś mamuśka juz pisała o takim sposobie, ja robię podstawę do obiadków, tzn gotowana włoszczyzna i mrożę, dodtakowo mam zamrożone buraczki, cukinię, brokuły i co mi tam jeszcze z naszego obiadu zostanie (gotowane bez soli, nad czym ubolewa mój R ;-) mięcho - kurczak, indyk, ryba (sola) porcjuję i do zamrażary. Jeżeli chodzi o królika, cielecinkę, jagniecinkę, to oczywiście - słoiczki idą w ruch). No i oczywiście robie mix z tych składników. Czasami dodaje makaron nitki, albo ryż. Dzisiaj np. mała jadła podstawę z brokułami do tego jajko - raz w tygodniu daje jej danie bezmięsne. O dziwo smakuje jej moja kuchnia ;-)

AniaSm lub inna osobe majaca ksiazke bobovity dla malucha mogłabym popoprosić o przesłanie książki bo mój maluch słoiczkowiec i chciałam zacząć sama gotować w końcu ileż można iść na łatwiznę ;) Bardzo bym była wdzięczna. mama_marcela@o2.pl

reklama
książka się właśnie wysyła ;-)

robiłam podobnie jak Ula ,gotowałam warzywa ,potem blendowałam ,mroziłam w pojemnikach do lodu , potem przekładałam do woreczków i jak chciałam dać Kubie obiadek to rozmrażałam różne kosteczki , mieszałam dodawałam łyżeczkę masła i smacznie sobie wcinał :tak:
teraz gotuje warzywa i mięsko w parowarze , czasem blenduje a czasem nie ,zależy co robię na obiadek , przypraw nie używam tylko masełko do niektórych potraw :-)

Do góry