reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przepisy dla naszych pociech.

wpadłam po parę pomysłów na obiadki dla mojego malucha bo moje zmysły powonienia nie radzą sobie w ciąży z obiadkami ze słoiczków i widzę, że ostatnim hitem są kisielki/budynie :)
Pogrzebię głębiej :)
Matko Boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziubasek Ty będziesz mieć drugiego dzidziusia!!! :-) cudownie :-) gratuluje Ci i życzę dużo zdrówka!!!
ale ja mam dziury-przez ciągły brak czasu, nie mam kiedy spokojnie siąść na bb :-(

reklama
Jutro zamierzam ugotowac malej na obiad danie ze strony internetowej.

PULPECIKI

Składniki:
- 20 dkg cielęciny mielonej
- 1 żółtko
- posiekana natka pietruszki i obrobina majeranku
- odrobina soli
- włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler)

Sposób przygotowania:
Z mięsa, żółtka, natki, majeranku i soli przygotować (dokładnie wymieszać) okrągłe pulpeciki i wrzucać je na gotującą się wodę ze startą włoszczyzną. Gotować ok 30 min. Podawać z surówką z marchewki startej z jabłkiem i ugotowanymi ziemniakami.

Pojutrze to:

Risotto z czerwoną papryką

Składniki:
- 50g ryżu
- 300ml wody
- 75g czerwonej papryki
- 75g cukinii
- 50g selera

Sposób przygotowania:
Ryż gotuj na wolnym ogniu przez 5 min. nie przykrywąjac garnka. Dodaj warzywa do ryżu, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10min. lub do czasu aż ryż będzie miękki. Zmiksuj ryż z jarzynami na papkę lub przetrzyj przez sito.

przez przypadek doczytalam ze DZIUBASEK JEST W CIAZY !!! gartulacje przeogromne!!! strasznie zazdroszcze... tez juz bym chciala drugie sobie sprawic, ale niestety problemy hormonalne po ciazy :( lekarz powiedzial ze min. rok do zajscia tak zeby 3 lata miedzy porodami byly ...

Mój zjadł ostatni to co my czyli mielone z zieminiakami i buraczkiem.
(czekolade , kabanosa -zwymiotował po nim, lody,schabowego..)

I tu prosze o pomoc:
Chce przepis na zupke :barszczyk czerwony.( osatnio słoik z bobovity kupiłam -zupka na pierwsze danie- mały zachwycony!)

Przeraża mnie gotowanie dla dziecka , przeciez słoiki do 12miesiąca. ;/

I tu prosze o pomoc:
Chce przepis na zupke :barszczyk czerwony.( osatnio słoik z bobovity kupiłam -zupka na pierwsze danie- mały zachwycony!)

jak mu słoiczek tak smakowąl to popatrz co dokąłdnie i w jakich proporcjach jest w składzie słoiczka i wrzuć to do garnka (tylko dokładnie proporcje no i jak soczek jest w skladzie to soczek dolej) potem dołóż mięsko i gotowe

I tu prosze o pomoc:

wyjatkowa mój barszczyk uwielbia :-)
robię tak jak lubi czyli
gotuję buraczki z mięskiem,marchewką,przyprawy,zielenina
jak się ugotują na miękko to scieram na tarce na papkę,mięsko dziabię na małe kawałeczki, marchewkę widelcem do papki dolewam trochę barszczu z gara i zjada zjada i się zajada.

potrzebuje przepis na zwykla manne na modyfikowanym? jak robicie ?:)

ja zrobiłam raz ...ale nie chciał jeść :-/ ugotowałam na wodzie i wrzuciłam do ciepłego mleka mod...jak nie chciał to troszkę posłodziłam ..też nie chciał...to zostajemy przy smakowych bobovita..bananowa rządzi :-)

reklama
Bo na te kasze itd. majatek idzie to mnie waz w kieszeni ugryzł i pomyslałąm , ze moze taka zwykla bedzie jadł wieczorem Spróbuje :p

Do góry