reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy dla naszych pociech.

makaron z brolkulami w sosie serowym

sos serowy: maslo, maka, mleko, ser zolty

topimy maslo w rondelku, ok 1 lyzeczki, dodajemy lyzke maki i mleko, aby wyszla konsystencja rzadszej smietany, zagotowac. po zagotowaniu powinno miec konsystencje gestej smietany, dodac lyzke dwie startego sera zoltego. zdjac z ognia i mieszac az ser sie rozpusci

ugotowac kilka rozyczek brokula, zmiksowac razem z sosem serowym i dodac ugotowany drobny makaron, np gwiazdki albo jesli dziec ko lubi to wiekszy np swiderki

moja od wczoraj stroila jakies fochy przy jedzeniu, nic nie chciala, wszystkim plula, a to wciagnela w dwie minuty.

reklama
bana smaczny przepis, az mi slinka cieknie a mleczko to jakie???

dajecie juz nabiał??
i ser żółty? bo nie wiem gdzies czytalam ze w 10/11 miesiacu
ja daje napial w deserkach, tak jest mleko badz jagurt z owockami od 6 miesiaca w sloiczkach

chcialabym dawac juz jogurt naturalny ale nie wiem

etna36 naturalnie ze mozna jogurty naturalne, mój alergik na nabiał a tez je i powoli wychodzimy z alergii. Od alergolog wiem ze najlepsze to Danona jogurt naturalny ja mieszalam z owocami ze słoiczka ale powiem Ci ze lepszy smak ma serek bieluch niebieski ten bez dodatków z owocami ze słoiczka. Bardziej kremowy smak :) Ja sama uwielbiam i małemu zawsze łyzeczke podbiore ;p to takze z polecenia alergolog takze bezpieczny.

Mama :-D:-D:-D a daj jakiegos linka na ten bieluch bo nie wiem o co biega :-)

dzieki za odpowiedz to chyba sie przelamie do tych jogurcikow

Racuszki z jabłkiem

1 małe jabłko
pół szklanki mleka modyfikowanego
1 żółtko
3-4 łyzki mąki pszennej tortowe
olej z pestek winogron

Jabłko kroimy w drobne talarki. Żółtko łączymy z mąką i miksujemy powoli dolewając mleko (ciasto powinno miec konsystencje gęstej śmietany). Delikatnie mieszamy z pokrojonym jabłkiem. Smażymy na oleju (Je smazylam bez tluszczu)

Kuba sie opychal i mówił, ze przepyszne (ja spróbowąłam i dośc ok, trochę sztywne) nawet Michas jadł!!!!! tzn poogryzał 2 sztuki dookoła jak zajączek grzybka hihi

Ostatnia edycja:
bana smaczny przepis, az mi slinka cieknie a mleczko to jakie???

dajecie juz nabiał??
i ser żółty? bo nie wiem gdzies czytalam ze w 10/11 miesiacu
ja daje napial w deserkach, tak jest mleko badz jagurt z owockami od 6 miesiaca w sloiczkach

chcialabym dawac juz jogurt naturalny ale nie wiem

etna, normalne. jak sie boisz to sprobuj z mod. jogurty naturalne juz daje, zreszta kazdy nabial juz daje, tutaj dozwolone od 6 mies

reklama
Do góry