Mamafasolki
Fanka BB :)
Jak Ci dziecko spadło raz z czegokolwiek to zazdroszczę. Bo moje najmłodsze dziecko to codziennie z czegoś spada i wygląda jak po wojnie![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak Ci dziecko spadło raz z czegokolwiek to zazdroszczę. Bo moje najmłodsze dziecko to codziennie z czegoś spada i wygląda jak po wojnie![]()
A może wlaśnie nie jest głodna? Jeżeli przybiera dobrze i nie spada na siatce centylowej, to moze po prostu potrzebuje mniej jedzenia. Albo wlasnie odbija sobie w nocy, ale tego za bardzo nie wyeliminujesz teraz, bo tak malego dziecka nie odstawia się od nocnych karmień.A kiedy waszym dzieciom przeszła ta ciekawość wszystkiego i zaczęły normalnie jeść ? U mnie to z dnia na dzień jest coraz ciężej nakarmić córkę, zarówno piersią jak i butelką tak jakby głodna w ogóle nie była. Muszę kilkanaście razy próbować żeby coś zjadła. Chociaż tyle, że z łyżeczki ładnie je
A może wlaśnie nie jest głodna? Jeżeli przybiera dobrze i nie spada na siatce centylowej, to moze po prostu potrzebuje mniej jedzenia. Albo wlasnie odbija sobie w nocy, ale tego za bardzo nie wyeliminujesz teraz, bo tak malego dziecka nie odstawia się od nocnych karmień.
Mój syn po takich akcjach przeszedł na etap jedzenia mleka tylko na drzemki i do spania i tu już mialam nerwówkę, czy nie je za mało, ale zawsze przybierał i szedł swoim kanałem, więc w sumie mogłam odpuścić.
A kiedy waszym dzieciom przeszła ta ciekawość wszystkiego i zaczęły normalnie jeść ? U mnie to z dnia na dzień jest coraz ciężej nakarmić córkę, zarówno piersią jak i butelką tak jakby głodna w ogóle nie była. Muszę kilkanaście razy próbować żeby coś zjadła. Chociaż tyle, że z łyżeczki ładnie je
Pytanie czym jest dla Ciebie normalne jedzenie.
Bo tak żeby sobie ssał, zasypiał itd to gdzieś do 3 może 4 miesiąca. Potem już jedzenie jest takie że ssie i coś tam się rozgląda znowu ssie itd.
Teraz jak ma ponad rok to generalnie jest to komiczne bo ja siedzę np na kanapie, on stoi i je, po 30 sekundach stwierdzi że teraz pochodzi i za 30 sekund znowu ssanie i taka zabawawa przez 30 minut. Oczywiście spróbuj wtedy zakryć bluzkę to awantura bo przecie on generalnie je
Raczej na mieście staram się unikać karmień chyba, że w jakimś specjalnym pomieszczeniu![]()
Może mi się tylko taki egzemplarz trafił, ale im starsza tym mniej regularne jest cokolwiek.Marzę o tym żeby córka miała w miarę regularne pory karmienia i drzemek ale bardzo ciężko jest to u nas wprowadzić
Marzę o tym żeby córka miała w miarę regularne pory karmienia i drzemek ale bardzo ciężko jest to u nas wprowadzić