witam sie i ja
ja poszukuję opinii / informacji nt. przedszkoli:
1) samorządowe nr 179 na ul. Sanockiej
2) samorządowe nr 99 na os. Stalowym
3) prywatne nr 11 - Prywatne Przedszkole nr 11 w Krakowie
moze którejś z Was dziecko / dzieci uczęszczają do któregoś z tych przedszkoli i moze cos napisać?
będę wdzięczna za każdą opinię...
i mam jeszcze pytanie co do rekrutacji do samorządowych, bo jakoś nie do końca zrozumiałam - wskazujemy 3 przedszkola, wyniki rekrutacji dostajemy tylko z przedszkola "nr 1". Jeżeli dziecko nie dostanie się do przedszkola "nr 1", to co sie dzieje dalej? pozostałę dwa przedszkola wogóle "wiedzą" ze zostały wskazane jako rezerwowe? przekłada sie to jakoś na szanse dostania sie dziecka do nich, jeżeli nie dostało się do tego "pierwszego"?
Odradzam prywatne nr 11 - Prywatne Przedszkole nr 11 w Krakowie - moja córka i syn mojej siostry na próbę chodzili tam tydzień, porażka, w porównaniu ze zwykłym, samorządowym przedszkolem integracyjnym. Właścicielka może pięknie zachwala i opowiada, ale w praktyce wygląda to zupełnie inaczej. Moje dziecko mialo zakaz opowiadania w domu, co się dzieje w przedszkolu, moja siostra była świadkiem krzyczenia na dzieci (weszła niezauważona na teren przedszkola, kolejny minus), mały 4-latek siostry został wyproszony z zajeć przy stoliku, bo się kręcił, obiady przywożone przez firme cateringową pozostawiały dużo do życzenia, itd., mogłabym jeszcze sporo pisać. Dzieci nasze dokończyły edukację przedszkolną w przedszkolu nr 104 na os. Hutniczym, teraz wychodzi z niego moja młodsza córka, jest bardzo dobrze przygotowana do szkoły, za 3 lata zapiszę moje trzecie dziecko też do 104