reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedporodowe obawy, przesądy, rady...

ja z wkaldkami to smigalam chyba ze trzy tygodnie albo i dluzej, na poczatku to byly pieluchy belli ogormniaste a potem takie podpaski maxi a potem zwykle ale strasznie to dlugo trwalo, mimo ze tam mi wyczyscili ta macice troche

reklama
Sa_raa - no to najlepiej będzie jak na razie dasz sobie spokój ze śmiercią łóżeczkową. Powiem tylko,ze to zdarza się baaaardzo rzadko, najczęściej u wcześniaków (wcześniaki mają bezdechy, które w nocy można przeoczyć), dzieciom urodzonym z komplikacjami, w domu, w którym się pali no i w ogóle jeśli jest cos nie tak, zalecają również nie układanie dzieci do snu na brzuszku). Zdrowe dzieci nie mają problemów z bezdechami - dlatego urzadzenia monitorujące oddech zaleca się tym zagrożonym. Tak więc na razie o tym nie myśl, a jeśli będzie jakieś ryzyko - po prostu zainwestujesz 40zl miesiecznie w monitor oddechu i już.

Wkładki - też jakieś 3 tygodnie, ale codziennie mniej. To juz pestka. Zreszta nie pamiętam, aby to mi sprawiało jakąś wielką niedogodność.

Kupa - ja się bez czopka nie obeszłam...hihi

Dita, cwiczenia na kręgosłup: generalnie wszystkie skręty na boki :), z ćwiczeń:
- klęk podparty - wyciągasz na przemian rękę i nogę naprzemienną jak najdalej (tak się rozciąga kręgosłup)
- klęk podparty - rękami "wędrujesz" na prawo i lewo - aż do tyłu - jak najdalej się da, miednica w miejscu, jak już dojdziesz do maksymalnego punktu
- ukłon japoński - siadasz na piętach i kładziesz czoło na podłodze, jak najdalej
- siedząc/stojąc - skłony na boki i skręty w prawą i lewą stronę

kluka pewnie się nasłuchałaś niezbyt interesujących opowieści o porodach
Ja tam sobie tłumacze, że każda z nas jest inna i to że ktoś tam ciepiał nie znaczy wcale, że ja też musze :happy2:

reklama
Do góry