reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedporodowe obawy, przesądy, rady...

no chyba w koncu na tej Zaspie wyladuje:baffled:
ja w sumie tego nie czuje jak lezy dziecko ani kiedy sie obraca. chociaz ruchy bola mnie jak cholera,wczesniej tak nie bylo:baffled:
do Szemryka idziesz??jak mozesz,to zapytaj.
i jak te skurcze?przeszly? bo ja tak mysle ze do jutra mozesz byc juz na porodowce:laugh2::laugh2:

reklama
jejku, zebysmy mialy juz te dzieci na zewnatrz i przestaly sie martwic..:baffled::baffled:

ps.tak tanio?pewnie dlugo sie czeka.jak mozesz,to podaj mi jakies namiary.

hihihi :D klub fanek Szemrasa sie powieksza :D tak,to moj kumpel z klasy,ale ze szkoly sredniej.przyjmyje w przychodni na Mickiewicza we Wrzeszczu we wtorki od 15.00,wizyta 25 zl. nie pamietam telefonu do rejestracji poradni k,ale jak macie neta,to wrzuccie w wyszukiwarke "przychodnia ul.mickiewicza, gdansk",powinno wyrzucic.tam jest ciagly remont,wiec nie zawsze podany tam nr do poradni dziala,czasem lacza przez rejestracje ogolna. jesli zas chodzi o Zaspe,to nr na trakt porodowy znam: 0-58-768-43-10. mozna zadzwonic i spytac,kiedy dr Szemryk ma dyzur.powiedza. no,to niech Wam sie dobrze uloza glowkami w dol i wyjazd z mamus! :D

Aniu,moge Ci oddac moje skurcze-cos mnie zlapalo na wysokosci pecherza i nie wiem,czy to z glodu,czy z innego powodu.powinnam wstac i sniadanko zrobic sobie,bo chlopina do pracy poszla :(

Roni ja już tak na Twojego Jasia czekam, że nie masz pojęcia codziennie jak wstaje rano to piersze co mysle: "ciekawe czy Roni się rozdwoiła" także jak cos będzie się działo to obowiązkowo daj znać cioci:tak:

ja lewatywy nie mialam robionej bo jak trafilam do szpitala to mialam juz 7 cm rozwarcia a godzine pozniej na swiat przyszedl Kamilek:-)co do golenia to sama dalam rade"na macaka":-)dzien przed porodem wszedzie sie wygolilam nawet paznokcie od nog pomalowalam:-)jakbym przeczuwala ze na drugi dzien wyladuje na porodowce...co do ciecie to tak,cieli mnie...ale za malo bo i tak mnie porozrywalo:no:porod dla mnie to byl pikus....najgorsze to szycie...:no:

reklama
ja nie mam zadnych zastrzezen do szpitala w ktorym rodzilam.na porodowkach bylo tylko jedno lozko,wiec rodzilam sama i nie musialam sluchac jekow i krzykow innych rodzacych...na porodowce bylo naprawde czysto,wszedzie kafelki...na sali poporodowej lezalam z dwoma innumi kobietami...tez czysto,kafelki w kolorze bialym a sciany pomalowane na zielono...sa przewijaki...lezianka jest w pokoju....kafelki niebieskie,wszystko nowe,w kibelku kostka,naprade super:-)(rodzilam w ostrodzie)

reklama
Do góry