Przestańcie się bać, że nie zdążycie!! Poród to nie biegunka!!! Ja też mam do szpitala 30 km. Od skurczów mniej więcej co 10-7 minut (wtedy powinnyśmy jechać) do porodu mija jeszcze kilka godzin, w najlepszym wypadku ze 2 godziny!
reklama
aga1401
Grudniowa Mama'06
Dita, ale ty fajnie umiesz dobrac slowa.I pewnie masz racje.Zdazymy...

Ja też śmigałam z wkładami ze 3-4 tygodnie, nie pamiętam żadnych dolegliwości w połogu. poza kupą oczywiście - problem był, bo bałam się, że mi się wszystko rozleci, popęka, itp...
najśmieszniej było po 6 tygodniach, pierwszy, pełny sex z mężem ;-)
po wielu próbach stwierdziłam, że już nic z tego, bo jestem ... za ciasna
że mnie za mocno zszyli i nic z tego... a ile było płaczu z mojej strony... próbowaliśmy kilka dni!!! w końcu się udało
ale teraz to jest śmieszne
najśmieszniej było po 6 tygodniach, pierwszy, pełny sex z mężem ;-)
po wielu próbach stwierdziłam, że już nic z tego, bo jestem ... za ciasna

Roni21
Spider's Web
polozna wczoraj nam opowiadala, co moze wplynac na przedwczesny porod, oprocz stresu, genetyka... rozeznalam sie wiec w rodzinie i okazalo sie ze WSZYSTKIE dzieciaki w mojej rodziny, od strony taty i mamy rodzily sie najpozniej w 36 tc z waga od 3500 -4500g 

reklama
Ale ty się tym nie przejmuj, bo u ciebie może być inaczej...
pamiętaj, że w psychologii istnieje takie coś jak "samospełniające się proroctwo" - jeśli coś już wiesz, że ma być, to podświadomie, nieświadomie lub nawet świadomie będziesz robiła wszystko, żeby stało się tak, jak to założyłaś z góry... po to, aby potem powiedzieć "a nie mówiłam", "wiedziałam, że tak będzie, bo u nas tak jest w rodzinie", itp...
więc postaraj się o tym nie myśleć i odrzuć tą myśl
pamiętaj, że w psychologii istnieje takie coś jak "samospełniające się proroctwo" - jeśli coś już wiesz, że ma być, to podświadomie, nieświadomie lub nawet świadomie będziesz robiła wszystko, żeby stało się tak, jak to założyłaś z góry... po to, aby potem powiedzieć "a nie mówiłam", "wiedziałam, że tak będzie, bo u nas tak jest w rodzinie", itp...
więc postaraj się o tym nie myśleć i odrzuć tą myśl