reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Przepis chcemy :)

Patrzę,że temat drażliwy nie tylk dla mnie:-) ale dobrze wiedzieć, że ktoś myśli podobnie, bo wkoło mnie to każda tylko piersią i piersią bo to najważniejsze... Na mnie jak tak naskoczyli to naprawde zaczęlam myśleć,że ją krzywdzę:-( i taką presję czułam ogólną... ech brak słow i tyle. I właśnie nie czułam euforii karmiąc piersią i teraz też nie czuję, przystawiam ją i tyle i tylko martwie się czy aby się najadła i czy na pewno głodna nie sjest bo ssie 5 min.... I zaczęłam ją wieczorem dokarmiać:szok: robię butlę po kąpieli i myk w buziola i dłużej śpi i ja szczęśliwsza...

i z innej beczki :) tak myśle o tej Islandii, że tam tak pięknie i że ja kiedyś tez chciałam tam żyć, szczególnie jak się książek naczytałam :-D O, tak mi to po głowie chodzi dzisiaj, Dziwny dzień dzisiaj i śnieg ciągle ładuje że nic nie widać. Zasypie nas w końcu, zasypie....
a u nas pogoda czadowa!+11było dziś i słoneczko świeci.
wiesz pięknie to jest.i extra warunki dla dziecka są.dofinansowania , opieka w ciązy poporodowa naprawde w deche ale jak nie przepracujesz conajmniej 6m.to płacisz za wszystko w szpitalu.jak nie masz ubezpieczenia.przedszkole mamy od 2roku życia.na 10,000mieszkanców w miasteczku gdzie mieszkam to jest 9przedszkoli i zawsze znajdą miejsce.sa jeszcze takie dagmamy mają 5-6dzieci u siebie w domku.państwo dofinansowuje i przedszkole i te opiekunki.

reklama
a u nas pogoda czadowa!+11było dziś i słoneczko świeci.
wiesz pięknie to jest.i extra warunki dla dziecka są.dofinansowania , opieka w ciązy poporodowa naprawde w deche ale jak nie przepracujesz conajmniej 6m.to płacisz za wszystko w szpitalu.jak nie masz ubezpieczenia.przedszkole mamy od 2roku życia.na 10,000mieszkanców w miasteczku gdzie mieszkam to jest 9przedszkoli i zawsze znajdą miejsce.sa jeszcze takie dagmamy mają 5-6dzieci u siebie w domku.państwo dofinansowuje i przedszkole i te opiekunki.

Dziękuję za przepis:-)

No tak, nie ma to jak polska polityka prorodzinna:crazy:, żłobków i przedszkoli jak na lekarstwo, do tych co są to kolejka minimum 140 dziciaczków czeka( wiem bo dzwoniłam) za to są prywatne i owszem ale kogo na to stac? mnie niestety nie bo tyle co nianka kosztuje z wyzywiem tak 1000 zł minimum. Z pzredszkolami z tego co wiem jest podobnie tylko troche taniej około 600-700 zł. Dostałam dziś decyzję, żę becikowe dostane hehehe. A co, jak się nalezy to wezmę i mała na wiosne bedzie spacerówke miała bo z tym wielkim wozkiem to nigdzie ruszyć sie nie moge, za cięzki dla mnie jest. I tylko 6 miesięcy pracować aby mieć to wszystkoo, ? bajka... ale pewenie w rzeczywistości jest trudniej ....

I u nas dofinansowuja i przedszkole i zlobek i kur...nawet papier do dupy jak ci zabraknie. Ksiazki dzieci dostaja od 6 miesiaca, talony na mleko, owoce, leki za darmo dla dzieci do 16 roku zycia, leki dla kobiety w ciazy i rok po urodzeniu za darmo, dentysta dla takiej matki tez za darmo.
Dzis dostalam czek od panstwa 250£ dla Bastiana abym mu na konto wplacila.
Mieszkania dofinansowuja i nawet jak po macierzynskim 9 miesiecznym platnym wracasz do pracy to daja ci kase dodatkowa ze do tej pracy wrocilas!!
I tu wystarczy ze pracujesz 6 miesiecy:)
A w Tej kochanej Polsce???

Idę małą pomęczę bo jakaś jęcząca się zrobiła. Chyba jej nudno...

maria09 -kurna... i przedszkole jest dofinansowane?och...
no tak ale jedna rzecz-----zawsze bedziesz polką złodziejką, pijaczką i co tam jeszcze ale ja mam to w du....
mała skończy 2latka walę do pracy no moze nawet wcześniej bo mi się nie uśmiecha być bezrobotną.pisałam Ci na pw korzyści tego stanu siedzenie w domu to nie jest extra sprawa..

no tak ale jedna rzecz-----zawsze bedziesz polką złodziejką, pijaczką i co tam jeszcze ale ja mam to w du....
mała skończy 2latka walę do pracy no moze nawet wcześniej bo mi się nie uśmiecha być bezrobotną.pisałam Ci na pw korzyści tego stanu siedzenie w domu to nie jest extra sprawa..

Skad ja to znam...:laugh2: Ale tez mam to w mojej grubej D

:angry::angry:Wlasnie zadzwonil moj, wiecie co powiedzial...:angry::angry:

Ze bede mu placic dniowki za to, ze w sobote nie pojdzie do pracy:wściekła/y:

hehehe, zamiast żonie dziękować, że trochę od pracy odpocznie to jeszcze narzeka, faceci :-);-)

no a Polki to najbardziej pracowite i sumienne kobiety na całym świecie:-);-) a kto mówi inaczej ten gu...no wie i na niczym się nie zna:tak:hehehe

monika z - masz rację...a w tej kochanej Ojczyźnie... to każdy kombinuje jak tylko zrobić z ciebie durnia, pod każdym względem i jak najwięcej sie nachapać kasy...ech. W cale się nie dziwie, że wyjechałyście, to ze mnie d...pa ,że nie ryzykowałam :nerd:

Mała ukołysana ale zjadła jak ptaszek wiec pewnie bede wstawać co 2 godzinki na niamu. Dobrej nocki!
Monika z- pożytku z męża jutro !!!;-)

reklama
Do góry