reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wogóle cały system służby zdrowia jest do bani, kompletnie źle obmyslany.
Ja choruję, jak już to tylko raz w roku, najczęściej pod koniec roku i niestety nie mogę pojść do lekarza, bo brak jest limitów, które wykorzystały, jakieś znudzone domowymi pieleszami mohery :wściekła/y: Składki płacimy dość duże, jedne z największych w europie, ale niestety spora część tych pieniędzy jest przeżerana przez zbutwiały system. Zamiast realnego wzrostu wydatków na LECZENIE obserwujemy nowe piękne budynki ZUSu, czy NFZtu, spore odprawy dla najwyżej posadzonych. Rozbicie na Kasy chorych też nie jest dobrym wyjściem, bo mamy okręgi o niższych dochodach i społeczeństwa bogatsze (np. Wawka).

NIe jestem specjalistą, ale ktoś w końcu powinien zrobić z tym porządek.
Nie może być tak, by przewlekle chorzy, albo osoby wymagające długotrwałego i kosztownego leczenia pozostawić samym sobie. Taka sytuacja to dramat dla całej rodziny, a tu zamiast wspierać chorego to trzeba ganiać i wręcz żebrać o każdy grosz. A co z ludźmi, którzy nie mają takiej siły przebicia, jak np. Mońcik .....
Strach, poporostu strach mysleć.....

Majeczko, kochane słoneczko,
pokaż na co cię stać, walcz dzielnie,
a niebawem ujrzysz najpiękniejszy uśmiech na świecie
- uśmiech swojej kachanej mamy.

reklama
Moniko trzymam kciuki. Oby ból głowy szybko minął.
Wysyłam do Was mnóstwo dobrej energii.
Kibicuje Wam już cała moja rodzina i znajomi.
Oby dzień przyniósł same dobre wiadomości.
Pozdrawiam!

Dzisiaj muszą byc jakieś konkretne, dobre wieści, muszą!!!
Trzymajmy kciuki i łączmy się myślami z Rodzicami, niech uśmiech zagości na ich twarzy.
Maju walcz!!! Mama i Tata pragną Twojego uśmiechu, a my Was wszystkich!!!

li-6403.png

Wogóle cały system służby zdrowia jest do bani, kompletnie źle obmyslany.

Mi już brak słów do naszej służby zdrowia. Ostatnio mam z nimi dużo do czynienia.
Intensywna rehabilitacja to ćwiczenia raz w miesiącu. Rehabilitant zamawiany prywatnie jest słodki jak miód. Ten sam państwowo ma "focha", ze musi ćwiczyć z dzieckiem. Echhh...

No cóż, miejmy nadzieję, że coś się zmieni. Że pacjent nie będzie intruzem, a dzieci będą priorytetem.
I tego Wam i sobie życzę: -)

Pozdrawiam Was e-ciocie!

Witam sie i ja! :-)
Tez mam przeczucie,ze dzisiaj wydarzy sie cos szczegolnego,no i na pewno dobrego! :-) :-) :-)
Zaraz wizyta... Czekam niecierpliwie na swiezusie i cieplusie wiesci od
Moniki! :-)

Trzymajcie sie kochani MMM! Buzia i uscisk dla calej Waszej 3jki!

11-sta, Mońcik juz pewnie wie, co i jak, a my głodne informacji... Czekam z niecierpliwością na najważniejsze: Kiedy zamkną mostek Mai?!

li-6403.png

mieli wczoraj Mai założyć grubszy dren...na pewno zmniejszy się ten obrzęk w miarę gojenia się:tak: to przecież oczywiste prawda :confused: jutro minie tydzień od operacji i wiecie co jest najważniejsze?,że bije serduszko a stan się nie pogarsza a to wróży TYLKO DOBRZE:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CZUJĘ TO
Mońcik dawaj info jakieś :tak::tak::tak::tak:

napisała agnieszka81:
i wiecie co jest najważniejsze?,że bije serduszko a stan się nie pogarsza a to wróży TYLKO DOBRZE:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak ::tak::tak::tak::tak::tak:

W pełni się z tym zgadzam!!!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry