reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny, nie chcę Was odrywac od tego forum, ale w wolnej chwilce zajrzyjcie na forum "Serce Malwinki" - ono takie wątłe.

Czekam na wieści od Mońcik!!!

li-6403.png

Wieści niosę...

Nie zmieniono Mai tego drenu na większy bo jednak woda sama zeszła i to spoooro, brzusio trochę mniejszy. Parametry małej stabilne. Badania bakteriologiczne wyszły negatywnie, czyli na ten czas nic złego nie wychodowano. Z drzewa oskrzelowoego schodzi sporo wydzileiny ropnej, ale to efekt tego z czym trafiliśmy do Gliwic, i wtedy juz Profesor podpowiadał, że nawet antybiotykiem tego nie zwalczymy, ze tylko czasu trzeba na wydobrzenie. Skoro to schodzi to rozumiem ze wszystko jest ok?!

Poza tym jeśli chodzi o zamykanie mostka...to nic pewnego, ale istnieje taka możliwość już dzisiaj, jak to dr powiedział - palcem na wodzie pisane ...ale jeśli już, to dopiero ok 20.00 się dowiemy, bo teraz zamykają małą Zosię, która równie mocno walczy obok Mai. I ten czas na obserwację jest taki ważny, dlatego nie mogą zrobić dwójki dzieci na raz.
Nooo, to chyba dość dobre wiadomości?? Najważniejsze, że wciąż obeszlo się bez reanimacji i odratowywania małej. Serduszko bije, saturacja się ustabilizowała...ale wszystko jeszcze się okaże, kiedy już Majcik się wybudzi i zacznie sie ruszać.
Patrzę na mamę Zosi...ta dzielna kobieta, teraz się trzęsie, bo wie, że wlaśnie teraz zamykają jej dziecko....echhhh, ja nie mam tej pewności, że nam uda się dzisiaj, więc jeszcze tego tak nie przeżywam. Proszę na już o Zdrowaśkę dla malej Zosi, aby sobie poradzila i nie trzeba było spowrotem otwierać mostka. Bóg zaplać dziewczyny.
Pozdrawiamy iiii odezwe sie pozniej :)

RYCZEEEEEEEEEE!!! RYCZE RAZEM Z MOJA MAMA ZE SZCZESCIA!!!!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-)
Jakie cudowne wiesciiiii! Na takie wlasnie czekalam!!! Mowilam,ze czuje,iz dzisiaj bedzie dobrze? Ha! Ale bombaaaaa!!! Jeju,wiem,moze nie powinnam sie,az tak bardzo cieszyc,zeby nie zapeszyc,ale... Ale to jest silniejsze! Mam nadzieje,ze juz teraz dalej bedzie wszystko szlo do przodu i nic nowego - zlego - nie pojawi sie na drodze!!! :-) :-) :-)

Buziaki dla Majulci,Moniki i Marcina! No i dla malej Zosienki rowniez! :-) :tak:

PS. Za to Moja Corcia ma dzis ciezszy dzionek. :-( :-( :-(

dopiero teraz włączyłam komputer i czytam co u naszej Majeczki, ale tak cos dzisiaj czułam, ze będzie lepiej:tak: super Mońcik dziękuję za dobre wieści:happy2:
a za małą Zosię też się pomodlimy, trzymam bardzo kciuki żeby wszystko poszło dobrze:happy2: pozdrawiam:-):-):-)

zdrowaś mario...

Mońcik przynosisz dobre wieści, trzymam kciuki za Majeczkę i za Zosię :tak:

Łzy radości leją się strumieniami. Boże - dzięki, w końcu!!! Takie dobre nowinki!!! Nie wiem nawet, co pisac, tyle we mnie radości, nadziei, że to może dziś zamkną mostek!!!
Maju, jesteś wielka, Twoi Rodzice też.
Modlitwy nie ustają.
Buziaki!!!

li-6403.png

Nooo, to chyba dość dobre wiadomości?? Najważniejsze, że wciąż obeszlo się bez reanimacji i odratowywania małej. Serduszko bije, saturacja się ustabilizowała...
To baaardzo dobre wiadomości Monia :-):tak::-)...chcemy takich więcej i codziennie :tak::tak::tak: Maju!!! Trzymaj sie Słoneczko nasze...
Zosiu...jestem pewna że zwyciężysz...Boziu dopomóż tej małej kruszynce...i wszystkim chorym dzieciom...

reklama
Jak dobrze..ale ulga!!! :)))) Mi też łzy leca strumieniami ze szczęścia...
Majeczka potrzebuje tylko czasu i nie poddaje się....cud dziewczyna!!!
Będę nadal mocno się modlić...i za Zosie również.
Napewno powolutku będzie coraz lepiej!
Trzymajcie się kochani...
Majeczko buziaki wielkie....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry