reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Monia śliczne zdjęcia.....nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę ze tam jesteś a ja tutaj....echhhh Fajnie że możesz pozwiedzać i doszkolić angielski :)

KubyMamo...pomodlę się oczywiscie
Pozdrawiam was kochane

Monia świetne widoki, a najlepszy widok to twój uśmiech:tak:
Madziu buziaki i serdeczne życzenia (przede wszystkim zdrowia!) dla Filipka:tak:
Olu trzymaj się kobieto i może się już rozsyp;-)
Mamo Kuby prośba o modlitwę spełniona i trzymam kciuki, żeby było dobrze
Marlena tak mi przykro (czy to ten wypadek, o którym mówią w tv?)

:tak:

Pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MONIA WYGLĄDASZ ŚLICZNIE I KWITNĄCO:tak:TWÓJ USMIECH SUPER!!!WIDOKI TAKŻE..ALEŻ TAM PIĘKNIE:tak:
Witam!
Niestety tomograf potwierdził wynik usg - guz 9,5 cm. Dzisiaj usunęli nerkę z guzem. Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej to złośliwy nowotwór, na szczęście nie było nacieków w obrębie guza, nie stwierdzono odległych przerzutów. Martwi jedynie wielkość guza, bo może świadczyć o zaawansowaniu choroby Czekamy na wynik histopatologiczny. Mam prośbę dziewczyny: pomódlcie się za mojego tatę. Wiele ostatnio przeszedł, nie mówiąc o dzisiejszym dniu. Ma już 65 lat i gorzej to wszystko znosi... Dziękuję!
OCZYWIŚCIE, ŻE MOŻESZ NA MNIE LICZYĆ JEŚLI CHODZI O MODLITWE.JA WIERZE ŻE BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE:tak:ALE NAJBARDZIEJ MUSICIE WIERZYĆ WY Z TATA NA CZELE!ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ,,OBY SZYBKO POKONAŁ CHOROBE.:tak:

No a ja w całości, z chorym Maksiem w domku. Angina i zapalenie ucha. Dziś był mocno nieszczęśliwy, że nie pozwoliłam mu wyjść na dwór.... miał dużo energii, a ja przeciwnie - opuchnięte jak balony nogi bolą, ciężko mi itd. Więc tak mi dziecię dało popalić..... że się cieszę, że jutro mąż też będzie w domu, to mnie wesprze i trochę się zajmie naszym kochanym słoneczkiem (no dziś parę razy pomyślałam o nim inaczej, nie ukrywam, jak już robił absolutnie wszystko żeby mnie zdenerwować).
Ale nadal nie porzucam nadziei, że wkrótce będę miała więcej siły dla Maksia, małego Mikołajka, męża, za swój wygląd też się wezmę, itd itp. ;-)

Buziaki!
ŻYCZE DUUZO ZDROWKA DLA MAKSA.:tak:NA PEWNO JUZ NIEDŁUGO BEDZIE LEPIEJ-ZOBACZYSZ:tak:SIŁ NBIERZESZ, WIDOK MIKOŁAJKA..AH..PIĘKNA SPRAWA:tak:

Monia super widoki i bardzo mnie cieszy fakt że jesteś zadowolona ! :))
Madziu jeszcze trochę i sama będziesz z Filipkiem u męża zobaczysz życzę Ci tego z całego serca !
MAMO KUBY jesteśmy z Tobą myślami i modlitwą zawsze możesz na nas liczyć ......
OLEŃKO szczęśliwego rozwiązania i zdrowia dla Maksa i dla Ciebie Dużoooooo siły i wytrwałości............
SPOKOJNEJ NOCKI I POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE !!!!!!

Moniu...śliczne fotki...miło widzieć Cię w dobrym nastroju...uśmiech i radość na twarzy...tylko na sercu ciężko:-(... ściskam Cię mocno...
Kuby Mamo..nie traćcie nadziei...wierzę że i u Was wszystko dobrze się zakończy...a Twojego Tatę i Was wszystkich wspomnę na pewno w modlitwie...
Olu...nie porzucaj tej nadziei wszak to już bliżej niż dalej...wszystkiego dobrego dla Ciebie...

dobrej nocy...

Monia świetnie wyglądasz, widoki cudne, twój uśmiech na twarzy rozwesela, baw się dobrze !!!

Kuby Mamo będzie dobrze zobaczysz !

Jestem nową osobą na forum, wczoraj popołudniem zaczęłam czytać wątek poświęcony Mai, łzy kapały na klawiaturę, oglądałam zdjęcia Ciupeńkiego Bohaterskiego Bąbelka, którego droga cierniowa połączyła tak wielu obcych sobie ludzi...Nie mogłam spać w nocy, o 4 rano usiadłam przed monitorem aby dokończyć bolesną pielgrzymkę... Postawa Moniki i Marcina, którzy nie ulękli się, pomimo wielkiego, dojmującego bólu, nie zapadli się w sobie, wspierając się wzajemnie poddźwignęli z kolan i zawierzyli życie i swoją miłość Panu... Wasza postawa drogie Forumowiczki, żarliwe oddanie, modlitwy, wsparcie, miłość, bezinteresowna przyjaźń, empatia... to wszystko zasługuje na najwyższy podziw, moje serce przepałnia duma, że w tym brutalnym życiu, gdzie z reguły człowiek człowiekowi wilkiem, są tak wspaniali ludzie :tak::tak::tak:
Wiara czyni cuda, chociaż nie zawsze te których oczekujemy. Na forum noworodka, dziewczyna poprosiła o wsparcie i modlitwę dla znajomego chorego na raka, na którym lekarze postawili już krzyżyk, chyba wymodliłysmy cud, bo Robert jest po 2 chemii i w cudownie szybki sposób dochodzi do siebie noworodek.pl :: Zobacz temat - Prosz� o modlitw� :-(

Wstyd mi przyznać, nie jestem religijnym człowiekiem, nie żyję na co dzień z Bogiem ( może dlatego jest mi ciężko), może moje prośby są Najwyższemu obojętne, albo brane pod uwagę na szarym końcu, jednak za pośrednictwem Jana Pawła II, prosiłam o zdrowie dla Roberta, jak również poproszę Najświętszą Panienkę o szczególną opiekę nad Moniką i Marcinem, żeby zesłała na Nich wiele dobra i ziściła Ich największe marzenie.

Majeczko i Oliwko, zanieście moją prośbę do Pana Boga, o szczęście i miłość dla Waszych rodziców.

Modlitwa o udzielenie łaski przez wstawiennictwo Sługi Bożego Jana Pawła II

Boże w Trójcy Przenajświętszej,
dziękujemy Ci za to, że dałeś Kościołowi
Papieża Jana Pawła II,
w którym zajaśniała Twoja ojcowska dobroć,
chwała krzyża Chrystusa i piękno Ducha miłości.
On, zawierzając całkowicie Twojemu miłosierdziu
i matczynemu wstawiennictwu Maryi,
ukazał nam żywy obraz Jezusa Dobrego Pasterza,
wskazując świętość, która jest miarą życia chrześcijańskiego,
jako drogę dla osiągnięcia wiecznego zjednoczenia z Tobą.
Udziel nam, za jego przyczyną, zgodnie z Twoją wolą,
tej łaski dla Moniki i Marcina,
o którą prosimy z nadzieją,
że Twój Sługa Papież Jan Paweł II,
zostanie rychło włączony
w poczet Twoich świętych.

Amen.

Za aprobatą Kościoła
CARDINAL CAMILLO RUINI
Wikariusz generalny Ojca Świętego
dla diecezji Rzymskiej

1.jpg

Znalezione w necie, autor nieznany.

Podnieś głowę z popiołu

przetrzyj swoje oczy

rozłoż skrzydła szeroko

niech cię nic nie zaskoczy

wzleć wysoko

wznieś się ponad chmury

obejrzyj świat z wysoka

tak jak mało który

zatańcz w powietrzu radośnie

wyśpiewaj pieśń ku życiu

podniosłeś się po walce

zwycięsko wygranej

powstałeś z popiołu ku nowemu życiu

oby lepszemu

niech ci się wiedzie

szybuj dalej spokojnie

na złotych lotkach

ze szczęśliwych promieni słońca

i oby tak bez końca.

reklama
Cześć Dziewczyny!!! :)

Ja po kolejnej wizycie... Ostatnio nie pisałam, bo przed każdą kolejną wizytą jestem poddenerwowana... :( Ale jest dobrze, więc wreszcie mogę coś napisać.
Mam pogorszoną morfologię i muszę brać witaminy, mam nadzieję, że to pomoże. Muszę też na siebie bardziej uważać, bo łożysko mam nisko ułożone. Mam nadzieję, że oszczędzanie pomoże i wszystko będzie ok. Cieszę się jednak po wizycie, bo po raz pierwszy był ze mną Mąż. Zawsze jest w pracy, a teraz ma urlop i mógł pojechać. :))

Dzidzia jest ruchliwa, miała nóżki założone na siebie - jaki luzak... Lekarz z ledwością zmierzył, ale udało się i Maleństwo ma 8,1 cm. :)) Z nóżkami więcej jak powiedział. :))

Wszystko musi być dobrze i w to wierzę!!!

U nas w domu przygotowania do sezonu letniego. Od dwóch dni Tato i Mąż pracują nad nową werandą letnią. Będzie można w spokoju grillować. :)) Już się cieszę!!! A ja sobie zakupiłam fotel ogrodowy i Obydwóch przez cały dzień dozoruję aby dobrze pracowali. Hihi...

Monika cieszę się, że podoba Ci się na obczyźnie, ale pamiętaj, że w kraju też dobrze!!! Całuję Cię gorąco!!!

MamoKuby, głowa do góry - modlitwy pójdą i będzie dobrze!!! Jesteśmy z Tobą!!!

Olu - a my wciąż czekamy na wieści... :))

Całuję Wszystkie Dziewczęta i Wasze Rodziny!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry