reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja to właściwie już stwierdzam, że pierwszą rzecz, jaką zrobimy, to będzie ta konferencja na temat roli rodziców przy chorym dziecku!!! to byłaby taka konferencja może 2-dniowa...
i wtedy zrobi się głośno!
oj się zrobi!
nie możemy milczeć!!!

zaprosimy światowe sławy /albo chociaż poprosimy o napisanie czegoś/, może prof. Wojtalik? może prof. Religa? niech się wypowiedzą wszystkie dziedziny medycyny:tak:
nie dam im spokoju, hehe:-)
włączę "Gazetę Wyborczą" w to wszystko, bo to w sumie od nich wyszła fundacja "Rodzić po ludzku"

reklama
W NIEDZIELĘ 9 MARCA o godz. 18.00
u Dominikanów w Kosciele św. Jacka w Warszawie ul. Freta 10
zostanie odprawiona Msza :
o łaskę nieba dla ŚP. Oliwki i Majeczki oraz o Bożą opiekę i potrzebne łaski dla ich rodziców: Moniki i Marcina oraz pozostałych bliskich

Wiem, że termin daleki ale był to "pierwszy wolny" w niedzielę (zależało mi na niedzieli bo wiem, że częsć nas pracuje i w tygodniu byłoby trudniej wygospodarować czas na Kościół). Z drugiej strony, może to dobrze bo emocje juz może trochę opadną a modlitwa jest potrzebna zawsze...

MAMY WARSZAWSKIE bardzo prosze o przybycie, możemy się pomodlić juz nie tylko wirtualnie... Kościół jest na starówce...

Bliżej 9 jeszcze przypomne...

MM... pamiętam w modlitwie...

Jestem i ja.....ale u nas znowu gorzej...
Filip znowu wysoko gorączkuje....dostał antybiotyk, ale nie chce go brać-w ogóle nie chce brać żanych leków. Nie wiem czy nie skończy się na zastrzykach...:( Ja też w sumie bez większych zmian....nadal słabo sie czuje :(...........ale już nie marudzę.....
Pomysł z fundacją dobry....macie duże plany...:)
Majulek....tęsknimy za Tobą pszczółko....
[*]
[*]
[*] Kochać zawsze będę........

Madziu życzę Wam szybkiego powrotu do zdrówka!!! Trzymajcie się cieplutko z Filipkiem!! Pozrowienia dla Twojego Męża!!!

Kurcze, Kate jestem pod wrazeniem Twojej pomysłowości i inicjatywy.

Ja kompletnie się nie znam na fundacjach i stowarzyszeniach, ale byłam kilka razy z dzieckiem w szpitalu i wiem jak wiele trzeba zmienić w naszej służbie zdrowia. Często wcale nie chodzi o brak miejsca czy możliwości pobytu rodzica przy dziecku (choć to też), ale o mentalność i nawyki personelu. Co pokazuje chyba dobitnie przykład Majeczki :-( Kurcze jakie to nieludzkie!!! Twojemu Dziecku grozi śmierc, a Ty nie mozesz przy nim być:no: Aż się poryczałam, jak o tym myślę.

Gorąco kibicuję pomysłowi i postaram sie pomóc - finansowo na pewno, nie wiem jak jeszcze mogłabym, bo jak pisałam, na formalnościach z tym związanych nijak się nie znam:(

A Ty Filipku nie dostarczaj juz mamusi zmartwień i szybciutko zdrowiej kochany:)

Witajcie
Kate - świetny pomysł, trzymam kciuki żeby wszystkie założenia udało się zrealizować...
Mju - piękny gest, jak tylko będę mogła przyjadę...
Madziu Tobie i Synkowi dużo dużo zdrówka...

Majeczko(*)...pozostaniesz w naszych sercach na zawsze Aniołku

witam

kate_less - kurcze ale jestem pod wrażeniem twojego pomysłu:tak:na mnie mozecie liczyć, fajnie gdybyśmy mogły zorganizowac jakies spotkanie i omówić krok po kroku i zacząć jak najszybciej działać, aby zmienić warunki chorych dzieci i ich rodzicom.
Jestem pewna ze jestesmy w stanie uzbierac te kwote na załatwienie formalności.
Ja mam wśród swoich znajomych lekarzy a oni mają też znajomych lekarzy więc juz będzie jakies zaczepienie. Musz skontaktowac sie z moim znajomym studentem prawa może kogoś będzie umiał polecić do pracy jako wolontariusz (ale sie rozpędziłam). Dzięki kochana jesteś :tak:
Dobra to czekamy na decyzje Moniki.

Majeczko (*) tęsknimy:((

reklama
Ja wstępnie potwierdzam uczestnictwo we mszy mąż akurat nie ma dyżuru w pracy więc zajmie się dziećmi :-p........ale że to jeszcze długo to wszystko sie może wydarzyć :tak:
W fundacji czy stowarzyszeniu również chętnie pomogę :tak:jeśli tylko będę w stanie :blink:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry