reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gdzie Idziesz Dziecinko?

Gdzie idziesz Dziecinko?

Na polanę pełną pachnących ziół?

Wykąpać się z radością wśród rosy zielonych traw?

Może pościgasz się radośnie z promieniami porannego słońca?

A może potańczysz z kolorowymi ptakami,

co dziecięcą znają mowę?

Gdzie idziesz Dziecinko?

Odwiedzić młodego niedźwiadka

co drzema pod starym dębem?

A może do smukłej sarenki

co hasa po lesie?

A może pośpiewasz sobie z nimfą

co skradła wiele młodzieńczych serc?

Gdzie idziesz Dziecinko?

Może położysz się na miękkim mchu

i wpatrując się w błękitne niebo

poszukasz

w chmurach

twarzy

ukochanej matki?

A może...

O!

Zobacz!

Tam wysoko, w górze

to Feniks - ognisty ptak wieczności!

Uśmiechnij się więc szeroko

i krzyknij ile sił,

jak bardzo szczęśliwa byłaś

i jesteś,

jak bardzo kochałaś

i kochasz,

jak wielka jest twoja

wdzięczność,

za każdą chwilę spędzoną razem,

za dar życia i niezłomną walkę,

za miłość i troskę której nigdy nie żałowano.

On zaniesie twą myśl do rodziców by pokonała cień ich nocy,

bo przecież nie chcesz aby się smucili,

bo przecież już nie boli...

a powietrze

ma przecudowny zapach

jakiego nigdy

nie spotkałaś

na ziemi.

22.01.2008 1:50

Dla wspaniałych rodziców Majeczki - Manwe.

reklama
Dzień dobry MAJECZKO (*)

WSZTSTKIEGO NAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ........ ZDRÓWKA I DUŻŻŻŻŻZZO USMIECHU DLA WERONISI OD kUBUSIA I E-CIOCI KUBUSIOWEJ:-)

Ja dzisiaj bardzo źle spałam, myśli cały czas krążą wokół tego co sie stało:-:)-(ach cięzko naprawde ciężko:-:)-(

mama kuby - nie nie mozesz soe obwiniać :no::-( nie jestes niedyna która nie potrafi pogodzic się z tym wszystkim.

madziu - dziekuje za twoje piekne słowa. Ale i tak nie umiem tego pojąć! nie potrafię!

no i juz łzy cisna sie do oczu brrrrrr, nie nie moge zaraz wychodze do pracy a oczy czerwone ojojoj ciężko!!!!!!!!!

Napewno zajrze wieczorem.

Miłego dnia.

mnie dzisiaj śniła się Majunia
to był dobry sen
była uśmiechnięta,biegała beztrosko
nic nie widziałam w tym śnie,tylko Naszego Aniołka
wszytko jakby za mglą a Majeczka taka wyrażna
jej piękne oczy,
i ten uśmiech cudny,on był w tym śnie jakby najwżniejszy

pierwszy raz coś takiego przeżyłam
nie wiem jak Wam to napisac
ale ja śniąc czułam że Majuni jest "tam" dobrze
że jest szczęśliwa

wstałam i znów płakałam
bo to niesamowite
co ta Maleńka Dziewczynka z Nami zrobiła
jak wiele uczuć wypływa z głebi człowieka w obliczu takiej tragedii

Mońciku....tulę Cię z całych sił
jesteś dla mnie wzorem
modlę się o siłę dla Ciebie i dla Twojego Męża
modlę się za Majeczkę (*)(*)(*)(*)(*)

Witam i ja......

A mi raz lepiej raz wierze w to wszysto, w całe to przesłanie....a za chwike watpię we wszystko................:-:)-:)-(

Weroniczko nasza kruszynko wszystkiego czego sobie tylko wymarzysz kwiatuszku..życzy e-ciocia Ania z Quintusiem:tak:.

Witam i ja......

A mi raz lepiej raz wierze w to wszysto, w całe to przesłanie....a za chwike watpię we wszystko................:-:)-(

U mnie podobnie, ale nie chcę tego rozumieć... chcę tylko pamiętać o Niej

Nie znam Weroniczki - ale także...

składam baaaardzo serdeczne życzonka - zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka :-) do życzeń dołącza się mała Juleczka

Witam!

Ciężko mi się wchodzi teraz na to forum. Gdy żyła Majeczka to nawet, gdy miała gorsze dni wiedziałam, co pisac, wierzyłam w jej wyzdrowienie... Tak nagle odeszła... Nigdy się z tym nie pogodzę... :no:

Jedyne, czego teraz pragnę, to to, żeby Monika i Marcin poradzili sobie z tym wszystkim, bo jak musi byc im ciężko, skoro ja to tak przeżywam...

Mam nadzieję, że szybko uśmiechnie się do nich słońce i w końcu będą szczęśliwi, bo na to zasługują jak mało kto!!!

Mamo Filipka cieszę się, że synek zdrowy. :tak:

Weroniczko, Tobie zdrówka, tylko ono się liczy - z nim każdy cel jest do osiągnięcia!!! :happy2:

Witam sie i ja....

Dziewczynki, wszystkie wiersze, opowiadania piekne...ale jak sie je czyta to lzy same cisna sie do oczu...:-:)-:)-(

Majeczko, dla Ciebie sliczny Anioleczku
[*] zeby Ci cieplutko bylo, bo dzisiaj taki chlodny i pochmurny dzien...:-:)-:)-(

Wiadomo juz cos o ostatnim pozegnaniu Majeczki? :-(

Dziewczynki kochane...każda zadaje sobie to pytanie....dlaczego?????
A mi się wydaje...czuję dziś bardzo...po tym co zrobił, powiedział i pokazał mój Filip(Monia wiesz co! :)...) że Maja naprawdę ma się dobrze...że bawi się w niebie i jest już spokojna...a przede wszystkim zdrowa. A to jest najważniejsze! Monika i Marcin sobie poradzą...mają wokół siebie wielu dobrych ludzi, wiarę i co ważniejsze Maję po tej drugiej lepszej stronie, która wyprosi dla nich łaski i pomoże im. A przecież wiemy ze śmierć to tylko rozstanie...na krótko- bo choć nam się wydaje że 100lat to dużo ...to czym to 100 lat jest w porównaniu z wiecznościa....w zdrowiu i szczęściu jaką Monia, Marcin i ich córeczki mają przed sobą!??!Ja też myślałam dlaczego nie wcześniej(???)....może po to żeby Monika mogła zobaczyc jak wszyscy Maję kochają...jak wielka może być miłość...jak Maja ich kocha...żeby Monia zdążyła zobaczyć jej uśmiech po wielkiej walce...w końcu, żeby Monika-najukochańsza mama mogła pomóc jej przejść na tą drugą stronę...do tego lepszego zycia. A przecież nie bylo by takiej możliwości gdyby Majeczka nie była dzielna w czasie operacji...gdyby poddała się wcześniej nie byłoby tych uścisków i przytulanek, które choć krótkie i nie wystarczające, ale dawały im razem tyle siły i optymizmu!!!! Maja wlczyła dla nich...dla rodziców. Ale choć tak wielka to tylko malutka dziewczynka....wytrzymała wiele...ale ten wylew, nagły, niespodziewany....kto by dał sobie z tym radę??? Maja chciała walczyć....ale była zmęczona,kto by nie był???? Tak to niesprawiedliwe....ale mi cały czas po głowie chodzi myśl że Maja była dla Moni, Marcina i nas wszystkich od Boga...wysłał ją tutaj, a ona wybrała Monikę i Marcina po to zebyśmy zobaczyli co jest ważne...ile można z wiary brać siły....jakie rzeczy w życiu są ważne...Maja dla mnie to Święta istota...ukryta w małym ciałku, ktora dzielnie znosząc cierpienie pokazała nam jak żyć....swojej mamusi i tatusiowi przyniosła Jezusa do serca....
Cierpiała.....ale już jest wolna....
Ja już staram się nie pytać Boga dlaczego ją zabrał, choć to trudne bardzo :(....dziękuję za nam ją dał!!!!!!!!! Maja jest dla mnie wyjątkowa!!!!!!!!!!!!
Aniołku kochany
[*] z wielką miłościa dla Ciebie

Dziękuję Ci Madziu-madre , piękne słowa............
A co zrobił, pokazał Twój synek????????????????????????????

Dla Weroniki Wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zdrówka, usmiechu i radości na kazdy dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzien dobry dziewczyny.............ja jak zwykle zaczynam dzien od tego watku.........nie potrafie inmaczej..nie potrafie tu nie zajrzec..........
Madziu piekne slowa.............dodalas nam tyle otuchy............:tak:
Teraz najwazniejsze jest by Monika i Marcin byli szczesliwi choc wiem ze to trudne......

Kochana Weroniko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin....duzo zdrowka , szczescia , milosci i zycze Ci rowniez bys na swojej drodze spotkala jak najwiecej zyczliwych osob:tak:
Justyna Emilka i Natalka

reklama
WERONICZKO z okazji Twoich urodzinek, zycze CI duuużo zdrówka, uśmiechów - zabaw radosnych i samych uśmiechnietych ludzi do okoła Ciebie, kochających Cię tak bardzo, żeby ich miłosc była jak "folia bąbelkowa" i mięciutka puchowa podusia - kochanie żadnych złamań!
Wszystkiego dobrego!

P.S. ja też jak codzień zaczynam od zajżenia tutaj... Nigdy nie poznałam osobiście Majeczki, nawet tu nie pisałam bo nigdy nie wiedziałam co, a tak bardzo za nią tęsknię i widzę, że nie ja jedna. To dziecko musiało być i jest Święte...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry