reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
SZOK, NORMALNIE SZOK....nie dajecie mi się podłamać...

Strasznie mnie cieszą te wszystkie zabiegania. Kochani! macie rację, aż ciepełko serducho zalewa.
Maja znowu ma mały kryzys z krążeniem (może pogoda się zmieni?!)...a ja słysząc ten jej kaszel i charczenia...nie mogę, nerwica mi się włącza :(
Przyznaję się, już truję mężowi, że nie dam rady dalej...płakać mi się chce....a on odpala kompa i każe mi wejść na forum, zobaczyć ile tu możliwości i serca...
Siadam, czytam kolejne pomysły, odbieram cudowne wieści, wreszcie coś się ruszyło....i znowu zbieram w sobie siłę, muszę działać... :)
Wstyd mi, że tak łatwo wpadam w dołek... och Majcik, Majcik...

reklama
Witam ponownie
Dziś chyba dzień dobrych odpowiedzi :-)
Odpisała mi Pani Janina Ochojska

Szanowny Panie,
jestem teraz w Palestynie więc odpowiem tyle ile wiem.

1. jeśli chodzi o stronę pajacyka, to działa ona tak, że po kilknięciu w
brzuszek wchodzi Pan na stronę gdzie są sponsorzy. To oni placa za
kilkniecie, za to ze ktos oglada ich banner. Zarzdzaniem bannerami zajmuje
sie bardzo skomplikowany program. On zlicza ilosc talerzykow oraz punkty (w
linku ile zebralismy). Co wicej zarzadza również ukazywaniem sie bannerów,
bo np. jezeli ktoś wykupil banner za 100 zl (jedno klkniecie 5 gr) i chce
zeby jego banner ukazywal sie przez 5 miesiecy, bo taka ma kampanie, to
program zarzdza nim tak, ze ukazuje sie, co jakis okreslony czas.

Wiecej napisze po poludniu, musze teraz wyjsc na wazne spotkania.

Pozdrawiam Janina Ochojska

:happy:

Oczywiście z Panią Janiną będe w kontakcie i postaram dowiedzieć się jak najwięcej.

Co do tego skomplikowanego programu to myśle że nic innego jak odpowiednie skrypty - może warto zapytać kolesia który zajmuje się robieniem stronki Mai czy dałby rade coś takiego wymyśleć lub ma namiar na ten program.
Rozsyłając listy można pytać czy dana firma zechciałaby pomóc w taki sposób, warto byłoby dodać na stronce licznik odwiedzin - niech firmy zobaczą ile osób odwiedza stronke - wtedy będzie łatwiej pozyskać sponsora skoro stronka często jest odwiedzana.

Napisze do kumpli informatyków w tej sprawie - może oni coś wykombinują

Pozdrowionka dla śićkich heeeeej

Pisałam już parę dni temu do "Niezapominajki" Felicjańskiej ale cisza, więc ....nie zaszkodziło wysłać jeszcze raz;-) Brawo Monika:-)Oby tak nam dalej odpowiadali:-)

Dosłownie w tej chwili dostałem kolejnego maila od Pani Ochojskiej ale w sumie nic nowego, oto treść

Szanowny Panie, dopieo teraz wróciliśmy z oglądu naszych projektów w
terenie.

Co do leczenia tej dziewczynki:

2. czy Państwo zastanowili się czy na pewno Państwa córka może byc leczona
tylko w Stanach ? W Polsce też są bardzo dobrzy specjaliści, którzy wykonują
skomplikowane operacje serca. Ale nie znam się na tym, pytam dla
formalności. Poniżej powiem Państwu jak można szukać pieniędzy.

3. Zarówno Fundacja TVN jak i Polsat finansują leczenie dzici, myślę, że
warto się z nimi skontaktować.

4. Jeżeli będą Państwo zbierali pieniądza w Polsce, to najlepiej jest
znaleźć organizację, która otworzy Państwu subkonto, na które będą wpływały
pieniądze na leczenie Państwa córeczki. Zarówno prywatni ofiarodawcy jak i
inni, beda mieli pewność, że ktoś te pieniądze kontroluje. Organizacja nie
wypłaca pieniędzy rodzinie, ale opłaca z konta wszystkie rachunki.
Oczywiście Państwo macie wgląd w jego stan oraz we wszystkie wydatki.

5, Powinna to być organizacja, która zajmuje się zbieraniem pieniędzy na
leczenie lub ma to w statucie (my np. nie mamy). Jak szukać ? Proszę wejść
na stronę Stowarzyszenie Klon/Jawor gdzie jest baza organizacji. W zależności od tego
gdzie Państwo mieszkają warto szukac takiej organizacji. Tam mogą być też
takie organiacje, które tak jak TVN i POLSAT mają pieniądze.

6. Mając już takie konto możecie Państwo zwrócić się do różnych mediów
(wiem, że takie apele drukuje Gazeta Wyborcza i Tygodnik Powszechny, może
jeszcze jakieś inne ale nie wiem), które tylko w takich przypadkach je
drukują - posiadanie konta w jakieś organizacji.

Mam nadzieję, że moje informacje będą Państwu przydatne. Jeżeli będziecie
mieli Państwo jakieś pytania, proszę napisać. Pozdrawiam i życzę powodzenia,
Janina Ochojska

Jak widać nie zaglądała na stronkę którą podesłałem ale dobrze że przynajmniej błyskawicznie odpowiedziała. Zaraz ja Jej odpowiem :tak:

Cały czas chodzi mi po głowie ten motyw ze stronką i wymyśliłem coś takiego:

Pozdstawą byłoby zamieszczenie licznika odwiedzin na stronie ale takiego który zczytywałby nasz IP - nie ujawniając go, chodzi o to że jeśli odwiedzimy stronkę 5 razy w ciągu dnia to będzie zanotowane jako jedno odwiedzenie. Takie rozwiązanie będzie najbardziej wiarygodne - możemy również wysyłać maile do firm czy zgodzą się płacić za każde odwiedzenie strony 5gr. (tak samo jest w pajacyku) w zamian za to na stałę umieszczamy logo lub baner firmy sponsorującej.

Takie rozwiązanie jak podała Pani Ochojska - że sponsor płaci np: 100zł i chce by przez pół roku wyświetlane było jego logo a program sobie wszystko sam oblicza jest czasochłonne i nie wiem kto się tego podejmie a tak logo będzie na stałe widniało w zakładce np: "ofiarodawcy" a dodatkowo na stronie głównej można zrobić małą zakładkę gdzie będą przemykały loga ofiarodawców (coś jak w pajacyku)

Może troszke namięszałem ale staram się wyjaśnić o co mi chodzi;-)

Hakerrrrooo....

POmysł jest Twój, dla mnie skomlikowany...gdybyś się tym zajął...byłoby super, mogę ci podać namiary na naszego grafika, który podobno robi wszytkie bajery...zajrzyj na jego stronke i spokojnie pytaj o realizacje swoich pomysłów w naszym imieniu. Buzka :)

www.deepline.pl
mjasinski@deepline.pl

Agnes...wieeeelkie dzięki !

Od samego rana działamy z tą gazetą Profesional. Współpraca jest super, tempo niezłe :-) Buźka dla Ciebie!!!

Napisałam go gazety wyborczej z ich strony Gazeta Wyborcza i tygodnika powszechnego (redakcja@tygodnik.com.pl), jesli możecie napiszcie i Wy, z doświadczenia wiem, że im więcej dostaną listów z prośbą o pomoc dla Mai tym bardziej wzrasta prawdopodobieństwo, że coś w tej kwestii zrobią.

Ludziska piszcie!

Monika, coz tą fundacją Polsat (przekazaliście im już wszystkie niezbędne dokumnety?) i co z fundacja tvn-nie jesteś sam, czytałam, że się do Ciebie odezwali, ale co dalej? Trzeba ich bombardować poprzez kontaktowanie się z nimi. Oni mają za sobą zaplecze medialne, dlatego warto ich przycisnąć.

India78 pomysł z charytatywnym pokazem mody jest super! Warto spróbować, czemu nie? Projekt Twojego e-maila tez jest ok. Pisz d nich śmiało!

reklama
Witam wszystkich:)

Do Priscilli:
Pytanie, co rozumie się dokładnie przez pojecie „projekt wolontariacki”?
Maja jest podopieczną fundacji, wiec tu nie ma żadnego problemu.
A skąd jesteś? Jak z Warszawy to możesz zając się koordynacją projektu związanego z pokazem mody. Chociaż z drugiej strony 5 tys. to nie jest zbyt duża kwota. Myślałam, co za to można zrobić. I tak:
Możesz zastanowić się na zrobieniem wystawy zdjęć. Koszta byłyby nieduże. Pytanie, jaki temat? Myślę, ze mogą być dzieciaczki. (np. podłączyć się tez pod akcje kocham-nie biję i pokazać zdjęcia po hasłem „miłość rodzicielska”, albo dziecko w objęciach Morfeusza (same wiemy w jakich dziwnych pozach śpią nasze pociechy), albo dziecko na wakacjach, albo dziecko i cztery pory roku, albo dzieci i zwierzęta. …. można tak wymieniać i wymieniać). Jak zdecydujesz się na temat to można dać ogłoszenie w necie na jakimś forum, żeby rodzice przysyłali zdjęcia. Myślę, ze odzew będzie spory. A dobrze by było ogłosić to na jakimś forum regionalnym, bo wtedy mamy tez pewną frekwencje na wystawie:)
Na wystawę oczywiście wstęp za „cegiełki”. Każdy może kupić dowolną ilość cegiełek. Na honorowym miejscu wystawy oczywiście zdjęcie Majeczki.
Inny pomysł (można zrealizować tez „obok” wystawy). Można porozmawiać z jakąś szkołą (lub kilkoma szkołami) żeby dzieci zrobiły rysunki na wystawę (najlepiej wymyślić temat prac). Wystawa mogłaby się zakończyć licytacją prac :)
Tak sobie myślę, ze jak nie dasz z tym radę sama to można napisać do Janiny Ochojskiej. Świetna z niej babka. Bardzo zaangażowana. Może poleci jakiegoś wolontariusza (jakby, co to może Haker napisze taką prośbę, skoro on już koresponduje z Panią Janką:-)))
Napisz tylko, co o tym wszystkim myślisz???
--------------
Póki, co do projektantów nie będę jeszcze pisać. Nie możemy z tym ruszyć, dopóki nie mamy „koordynatora”. Jutro napisze jeszcze raz mail do Ilony Felicjanskiej i do fundacji Mroczków. Jak znajdziemy koordynatora to zbombardujemy projektantów mailami:)

Piszcie tez jeszcze do red naczelnej Dziecka (justyna.dabrowska@agora.pl) żeby upubliczniła całą akcję. Jakaś wzmianka w Dziecku bardzo by nam pomogła. Im nas więcej tym lepiej:) Sprawa jest słuszna!

Generalnie muszę wam powiedzieć to złości mnie to, ze fundacje poza numerem konta i wciągnieciem na listę podopiecznych nic konkretnego nie proponują:(

Uciekam już, bo mój mały zaczyna się budzić. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Całusy dla Mai!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry