reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prosze o pomoc

Aniaanka

Fanka BB :)
Witajcie
Chcialam sie Was zapytac czy moj test moze wskazywac na ciaze. Nie wiem co mam myslec.

Załączniki

• IMG_3870.JPG
    IMG_3870.JPG
    451,1 KB · Wyświetleń: 1 604
reklama
Rozwiązanie
@MaryH nie wiem nie znam się ale może masz rację. Choć lekarz tez nie powiedział ze to główny powód nie powodzenia.

[emoji177]23.08.2018[emoji177]
[emoji177]Syn Maksymilian lat 10[emoji177]
No tylko jak nie sprawdzisz co dwa dni to nie wiesz jaki masz przyrost. 4 tydzien ciąży w tych przedziałach ktore dają z wynikiem badania to 4 tydzien od poprzedniej miesiączki (zakładając ze okres trwa miesiąc) nie od owulacji.

reklama
Od pierwszego dnia ostatniej meisiaczki? To bylby u mnie juz 5 tydzien i beta bylaby za niska......
Jeszcze nei powatarzalam bety.
Pobolewa mnie troche brzuch, wczoraj wyzej a teraz nisko czy to cos zlego?
Mam trzy wyniki ponizej normy w tym chyba kwas foliowy i zelazo. Do lekarza ide we wtorek. Czy powinnam na wlasna reke kupic kwas foliowy i czy jest na recepte ?

wklejam jeszcze raz te trzy wyniki ktore mam ponizej normy
MCV norma 80,0 do 100,0 a moj wynik to 79,3
MCH 27,0 do 31 a moj wynik to 25,0
MCHC 32,0 DO 36,0 a moj wynik to 31,5

Z wynikami nie pomogę, kwas foliowy nie jest na receptę. My na forum nie powiemy czy jesteś w ciąży czy nie. Betę miałaś zrobić

[emoji177]23.08.2018[emoji177]
[emoji177]Syn Maksymilian lat 10[emoji177]

Kwas foliowy jest bez recepty i koniecznie już powinnaś to zacząć brać. Twoje wyniki nie są najgorsze ale wskazują na lekką anemię. Zacznij pić świeży sok z marchewki i buraka. Nie przejmuj się to nie są złe wyniki ale musisz o siebie zadbać:) sprawdź w jakich jeszcze produktach jest dużo żelaza. Kup też witaminy dla kobiet w ciąży np. femibion. Bóle brzucha często zdarzają się na początku ciąży bo macica się rozciąga. Masz dość niską betę ale tym się nie przejmuj bo wynik bety to rzecz indywidualna, a po zatym owylacja mogła Ci się przesunąć. Koniecznie zrób drugą betę po 48h lub 72h od pierwszej żeby wiedzieć czy ciąża właściwie się rozwija.

Ostatnia edycja:
reklama
:)Mary, dziekuje za wsparcie od razu mi lepiej na sercu.
A jaki kwas foliowy kupic, czy taki 400 mg ? Czy to dobra dawka?
Bete zrobie. Co do ciazy to wydaje mi sie ze w niej jestem :)

Do góry