reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Dziewczyny w tak wczesnej ciąży nie zawsze można znależć przyczynę krwawienia U mnie zaczęły się od 5 tyg i nikt nie miał pojęcia skąd się biorą, maluszek rozwijał się prawidłowo Dopiero w 12tyg lekarz znalazł przyczynę Nie mogę absolutnie nic ciężkiego robić, ani chodzić ponieważ właśnie ruch powoduje krwawienie koło łożyska, które za nisko zaczęło się rozwijać Leżę już 3 miesiąc w łóżku i dzięki temu jest już poprawa, mam nadzieje,że wkrótce będe mogła trochę więcej się ruszać ale pewne to nie jest Maleństwo najważniejsze można się poświęcić, m gotuje obiady i sprząta, mieszkamy sami za granicą i jakoś sobie radzimy! W takich sytuacjach naprawdę musicie bardzo na siebie uważać! Raz dostałam krwawienia po tym jak za mocno się wygięłam po kartkę!
Modziom w zagrożonej ciąży seks jest zabroniony!!! lekarz Ci tego nie powiedział!! mam nadzieję, że pojechałaś z tym do szpitala Duphaston powinnaś brać raczej dłużej, idż może do innego lekarza U mnie 17tydz i dalej go biorę

reklama
jestesaniolkiem nie chcę Cię straszyć ale przy krwiaku musisz leżeć aż do zupełnego wchłonięcia! ryzyko jest zbyt duże, masa kobiet leży z tego powodu w szpitalu

wiem, ale u mnie ani plamienia, a krwiaczek jest maly....
duphaston biore 4 dzien i wszystko jest si....
leze jak najwiecej, ale przeciez wiadom o ze mam tez obowiazki domowe... moj facet jest od rana do nocy w pracy i nikt za mnie tego wszytkiego nie zrobi :(...

wiem, ale u mnie ani plamienia, a krwiaczek jest maly....
duphaston biore 4 dzien i wszystko jest si....
leze jak najwiecej, ale przeciez wiadom o ze mam tez obowiazki domowe... moj facet jest od rana do nocy w pracy i nikt za mnie tego wszytkiego nie zrobi :(...

to tak jak u mnie chłop w pracy a w domu trzeba porobić. wiadomo staram się odpoczywac ale tak do końca nie da sie...

Zgadzam się Chociaż przez 2 i 3 miesiąc musiałam leżeć i tylko siusiu bo krwiak mimo,że był malutki znajdował się pod rozwijającym się łożyskiem co groziło odklejeniem:( oczywiście na początku nie zdawałam sobie z tego sprawy i wstawałam, ale po kilkakrotnym krwotoku zrezygnowałam M mimo,że pracuje do póżna musiał sam zająć się domem jeszcze mi kanapki na dzień robić żebym nie musiała wstawać ale opłaciło się Teraz jest już lepiej mogę chociaż obiad ugotować;) a nikt nam szansy nie dawał:)
Trzymam za Was kciuki dziewczyny Pozdrawiam

hej dziewczyny tak was czytam i mam pytanie. moja bratowa wlasnie wyszla od lekarza jest w 7 tyg ciazy na poczatku ciazy krawila ale samo przeszlo. dzis wyszlo jej na usg ze ma krwiaka lekarz oczywiscie przypisal jej duphaston i L4 ale o dziwo nie kazal jej lezec! a jak was czytam to wy wszystkie lezycie z tymi krwiaczkami tak? chyba powinna zmienic lekarza co? noi pewnie lezec tak?

Ja tez mam krwiaka i biore luteine. Moj lekarz kazal sie oszczedzac ale nie lerzec jezeli nie wystepuje silny krwotok to troszke ruchu nie zaszkodzi przynajmniej dzidzius przyzwyczai sie do tego a nie do ciaglego lerzenia i zero wysilku wtedy wlasnie moze byc slabszy.
pozdrawiam

to wszystko zależy gdzie krwiak jest umiejscowiony jeżeli przy rozwijającym się łożysku to niestety leżeć trzeba aż łożysko się podniesie a krwiak nie wchłonie bo inaczej łożysko może się odkleić
I raczej nie ma to związku z tym czy dziecko jest słabe Leżałam 2,5 miesiąca w łóżku i nie zaszkodziło to maleństwu, wręcz przeciwnie Łożysko się podniosło, krwiak wchłonął się a dziecko rozwija się książkowo;)
Najlepiej zapytać lekarza co można robić a co nie bo jakby nie patrzał jest to zagrożenie dla ciąży, zwłaszcza tak wczesnej

reklama
hej dziewczyny tak was czytam i mam pytanie. moja bratowa wlasnie wyszla od lekarza jest w 7 tyg ciazy na poczatku ciazy krawila ale samo przeszlo. dzis wyszlo jej na usg ze ma krwiaka lekarz oczywiscie przypisal jej duphaston i L4 ale o dziwo nie kazal jej lezec! a jak was czytam to wy wszystkie lezycie z tymi krwiaczkami tak? chyba powinna zmienic lekarza co? noi pewnie lezec tak?
mi kazano lezec i sie nie przemeczac.... to bardzo wazne!!!