reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

Wiesz próbowałam już dosłownie wszystkiego i nic nie pomaga Leże 3lub4 dni w zamkniętym pokoju z zasłoniętymi oknami i modlę się żeby przeszło Najgorzej,że pojawiają się już co tydzień:( U mnie to przez tabletki, mój organizm nie toleruje żadnych "dodatkowych" hormonów Mam tylko nadzieję,że nie wpływa to na dziecko Mówiłam to lekarzowi ale tylko wzruszył ramionami:( pozostało przeczekać Kurcze za te cierpienia powinny nam się złote dzieci urodzić:)

reklama
witajcie

ja tez miałam krwiaka, ale dzieki Bogu wchłonął sie i tez plamię już od 6 tygodnia, biorę masę leków 3 razy dziennnie między innymi duphaston, a tak a'propos nie zauwazyłście czasm nasilonego wzrostu włosków na brzuchu to ponoc od duphastonu. w sobote maiłam wizytę kontrolna , ale niestety nadal muszę brać leki, bo nie jest dobrze. lekarz powiedział, ze "dopóki nie będzie sucho, dopóty mam brac leki, a one na pewno nie zaszkodza tylko pomogą"Więc łykam i czekam do kolejnej wizyty. Mam tez często bóle brzucza i ostatnio trafiły i sie tez bóle migrenowe, ale kobietki wszystk jest do przejścia, anjważniejsze jest zdówko naszych maleństw.

Główka do góry, damy radę!!!!

cześć dziewczynki!
Powiem tak: ja w pierwszej ciąży nie miałam absolutnie żadnego krwawienia. Miały być bliźniaki... w 10tc zobaczyłam puste pęcherzyki - żadnych oznak poronienia...łyżeczkowanie.
Teraz jestem w 18tc. Na każde USG idę z drżącym sercem:-(( miałam narazie dwa i czeka mnie niedługo połówkowe). Tym razem od razu dostałam duphaston - na początku 2 razy dziennie. Teraz już raz - tak do końca 5 miesiąca.

Moja rada: nie ignorujmy żadnych oznak: jeśli nawet zmieni się zabarwienie śluzu ciążowego - dzwońmy do lekarzy!

jestesaniolkiem wydaje mi sie ze powinnas brac ten duphaston nie tylko pare dni. Ja co prawda nie biore tego leku ale inny, też progesteron. I biore juz 2 opakowanie a pierwsze starczylo mi na 2 tyg. Nie chce Cie wprowadzać w błąd wiec może niech wypowiedzą się dziewczyny, które biorą duphaston. Ja wczoraj znowu zaczęłam mocno krwawić :(

ja biorę duphaston...powiedzieli mi w szpitalu,że do końca pierwszego trymestru mam go brać na pewno.a co dalej-zdecyduje lekarz prowadzący ciążę.przestałam plamić na szczęście,ale duphaston biorę nadal,oczywiście.mój maluch ma już 16 cm wzrostu i bije mu serduszko...:-) i nie jest pustym jajem,jak twierdził doktorek w szpitalu...
dziewczyny z krwiaczkami-nie łaźcie!!!!!!!!!!! moja siostra poleżała półtora miesiąca i było ok.a raz zachciało jej się do kfc iść po frytki...wróciła i do szpitala biegiem,bo znów krwawiła...lezeć i już....musi być dobrze...:tak:

Ja miałam jedno krótkie krwawienie ok. 6 tygodnia. Na następny dzien umówiłam sie do gin. Podczasu usg wyszło że zarodek rozwija się prawidłowo. Krwawienie lekarz przypuszcza że wynikło z powodu małego krwiaka. Mam lerzeć i dostałam duphaston- jedno opakowanie które nie starczy mi do nastepnej wizyty- ale widocnie lekarowi chodziło o to aby ten dup... pomógł we wchłonięciu się krwiaka. Oszczędzam się i martwie. Na szczęście i nieszczęście mam ogromne mdłości co świadczy że wszystko jest ok. Czekam na wizyte 2 października, zobaczymy co powie. Na ostatniej wizycie lekarz powiedzial że daje mi 50% szans. Mam nadzieje że po tej wizycie bedzie więcej

Ja rowniez mam krwiaka, plamienia zaczely sie od 7 tyg. ciazy krwiaka lekarz wykrył dopiero w 10tg. biore luteine. Narazie jest ok ale plamienie caly czas wystepuja a jestem obecnie w 12 tyg. czekam na nastepna wizyte 23 wrzesnia okarze sie czy jest lepiej. Strasznie sie boje.

reklama
Anno napewno będzie dobrze i lekarstwo pomoże, często kobiety mają krwiaczki i mimo to z dzidzią wszystko ok , nie denerwój się kochana bo dzidzi to nie pomoże, musisz wierzyć, ,że wszystko będzie ok bo napewno tak będzie, trzymam kciuki.Znam kobiete, która nie tylko krwawiła ona dostała krwotoku a w szpitalu okazało się, że krwiak pękł dziś ma już dwuletniego szkrabka.Pozdrawiam.