reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

ja mam strasznie silne uplawy, czasem mniej przyjemne, i gin mowi ze zadnych zmian grzybicznych nie widzi i śluz tez jest w normie, wszystko zalezy od organizmu kobiety.... tak mi pwiedzial :).... cytologie bede mial w poniedzialek robiona.... wiec zobaczymy, ale mi sie wydaje ze poki nie swedzi, czy nie piecze i nie ma ona innego koloru niz, bladomleczny czy przezroczysty to wsio jest si i nie trza sie bac na zapas...
w takim wypadku zgadzam się :-)

reklama
Wiele z nas ma ten sam problem.Ja na początku ciązy też co chwilę latałam do toalety sprawdzać czy to nie krew.eh... Nawet wczoraj w kościele jak mi cos poleciało, to po mszy leciałam do domu obadać sprawę.Męcząca taka wydzielina, ale u mnie też wszystko w porządku - badania ok, cytologia idealna,więc trzeba przeczekać;)

Witam

Nie chcę WAs straszyc, ale jeśli wWasz ginekolog jeszcze o tym nie wie to biegusiem do niego. Ja mam upławy od 9 tygodnia, myślałam że to infekcja, a okazało sie , ze to są plamienia, tylko bez krwi, powod:odklejające się łozysko.Kolor od jasnego po zielonkawy, nieprzyjemna woń, obfite, wkładki zmieniam kilkanaście razy dziennie, uciązliwe , wredne, paskudztwo.
Od tamtej pory biore masę leków po 7 -9 3 razy dziennie, której ratuja moje maleństwo, jest ich troszkę mniej, ale mam jebarc dopóki nie będzie "sucho".I uważać na siebie , nie stresować się. Ja jestem nauczycielem i czasem jak sie zdenerwuję, to twrdniej mi brzuszek, dostaje bóli i upławy=plamienia nasilaja się. Ale narazie pracuje i oby jak najdłużej. Aż tak powaze to nie jest skoro mój lekarz nie kładzie mnie na oddział. Bo pozatym wszystkim a!!! i anemia czuje sie doskonale.
pozdarwiam
głowka do góry

:-)nooo ze mnie też tak cieknie strasznie....i ten zapach odstraszający ale ja używam bo mi moja ginka przepisała CLOTRIMAZOLUM GSK i to sa tabletki dopochwowe i są bardzo skuteczne....juz po 1 tabletce mam o wiele mniej i nie smierdzi nic he najlepiej uzywac w nocy bo tak to by było mokro....ja w nocy je uzywam....i juz po 3 razach prawie całkowicie mi znikły :):-) a więc polecam hihihihi:-):-):-):rofl2:

dziewczyny,ja głupia naczytałam się w necie o wycieku płynu owodniowego i teraz panikuję...:-( podobno można kupić zwyczajne papierki lakmusowe i sprawdzać sobie tę wydzielinę...(to znaczy ph tej wydzieliny) u mnie jakby coraz rzadsza....,jak woda prawie...wie któraś z was jakie ph ma płyn owodniowy?nie jest to środowisko kwaśne chyba?u mnie zapach jest silnie kwaśny.....ech.....moja gin nawet nie raczy sprawdzić co to jest,mówi-pewnie JAKIEŚ upławy...paranoja...:-(

Ja juz sama niewiem co mam myslec,bylam w srode w szpitalu wlasnie z powodu uplawow to mnie doktorka zignorowala i powiedziala ze to normalne:-(,chyba pojde jeszcze raz to moze trafie na normalnego lekarza

dziewczyny piszą,że na każdej wizycie lekarz sprawdza ph właśnie papierkiem lakmusowym.jutro pójdę do mojej gin i zapytam czy posiada w tym przybytku takie papierki...pewnie znów oczy postawi...bo ostatnio jak zrobiłam sobie bete i zapytałam czy wynik jest ok na mój tydzień ciąży to nie bardzo wiedziała co odpowiedzieć.za 3 tygodnie zapisuje się do kogoś normalnego prywatnie...może tam wizyta będzie trwała więcej ni 6 minut(dokładnie,tyle trwała ostatnia wizyta)...:-( a jeśli to nawet''tylko ''upławy,to chyba wypadałoby zbadać co za świństwo je powoduje i zacząć to leczyć,ech................................

Poprosilam dzis mame zeby mi kupila jakies globulki dopochowe dla kobiet w ciazy...eh i teraz leciutko pobolewa mnie podbrzusze,na szczescie nie mocno ale za kazdym jak jestem w WC patrze czy na bieliznie lub papierze toaletowym nie ma sladow krwi:-( martwie sie o moja kruszyne

reklama
u mnie jest to samo,tyle że brzucho pobolewa cały czas...:crazy: mi gin powiedziała,żę nie dostanę żadnych globulek,bo to niebezpieczne w 1 trymestrze...ciekawe czy jak się okaże ,że to chlamydia na przykład będzie bezpiecznie:-((mam w domu kotyyyyyy-kocham koty,kiedyś miały chlamydie ,leczyłam je i leczyłam ,ale czy doleczyłam?)