reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Katarek dziekuje bardzo. Ja od początku używam tylko Pamperkow i chyba najwiecej lubię New Baby. Mam Activ Baby ale używam ich w dzien a new baby w nocy. Jakoś activ przeciekaly mi w nocy jak Oli leżał nieruchomo. Teraz następny zakup to rozm. 4 i właśnie myśle o spróbowania tych pomarańczowych bo activ jakoś szczególnie mnie nie zachwycają.
W Pl u mamy miałam Libero i wg mnie były tak samo dobre jak Pampers.
Czy któraś z was próbowała pomarańczowych?

Te pomaranczowe Sleep and play sa kiepskie - malo elastyczne z tego co pamietam. Activ Baby o niebo lepsze. Szwagierka chwali sobie Activ Fit,a le ona za granica kupuje. na allegro tez mozna dostac.

A i my jestesmy na dadzie :)

Dziękuje dziewczynki. To raczej ich nie kupię. Pieluchy w Pl są prawie o polowe tańsze więc będąc na Komuni w Maju ( autem) zakupie większa ilośc. Tylko muszę wymyślić jakie.

Po tym co napisala Nimfi przyjrzalam sie pielucha tutaj. To racja ,ze w kazdym kraju sa inne. W Pl New Baby sa tylko do 2 ,a tutaj do 3. Nie ma tutaj Activ ,tylko sa Activ fit no i nie ma tych pomaranczowych. Sa sensitive ,ale tych nie potrzebbuje bo Olik jakos wszystko dobrze znosi ,tak z,e juz nawet nie kremuje mu za kazdym razem bo ma skore bez absolutnie niczego.

Ciekawe czy bobika robi roznice jakie pieluchy maja na sobie?

my używamy cały czas activ baby i są super raz mąż zapomniał zamówić i kupiłam dadę bo chwaliłyście no i niestety u nas totalna kich prawie każda pielucha była przesikana aż mi rajtek dla Wojtka zabrakło pewnego dnia, najgorzej było raz po spacerku zdejmuje spodnie grube z podszyciem a one mokre aż można było wycisnąć, wiadomo rajty mokre, body mokre po same pachy mokre, ach już nigdy więcej dady, jak lubię biedronke tak pieluch ich nie kupię:-) ale wiadomo że każdemu co innego pasuje

reklama
winki szwagierka mieszka w UK i tam kupuje wlasnie te Activ Fit. mowi ze sa najlepsze z wszystkich Pampersow. Mnie nie bylo dane ich uzywac ale wierze jej na slowo ;-) Sa tez chyba najdrozsze, a zaraz za nimi jak chodzi o cene sa Prmeium Care, ale one maja rozm tylko do 3. W PL najbardziej popularne sa wlasnie Active Baby i zazwycaj poluje sie najakies promocje w Real albo Carefur, czy Tesco. Sleep and Play jak juz pisalam - malo elastyczne wiec ich nawet nie mysle kupowac. Jest jeszcze jeden rodzaj ale nie pamietam nazwy i takze dostepne tylko za granica.

Mysle ze maluchom troszke robi to roznice ;-) Najbardziej te gumeczki aby byly elastyczne i nie obcieraly. teraz jak przyjdzie lato to sie maluchy beda pocic strasznie w pieluchach. A potem i pupcia moze byc odparzona. wiadomo ze kazde dziecko inaczje znosci w zaleznosci od tego jaka ma skore - wrazliwa czy nie.
Ale na lato dobrze zainwestowac w dobre pieluszki. Ja sie ciagle rozgladam za Pampersami na promocjach, a wiec poluje ;)

Do góry