reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny ja ma tez problem z ulewaniem, czasem jest taki dzień, że Patrycja malutko, albo wcale nie ulewa, a czasem to jestem przerażona, na brzuchu raczej zawsze po dłuższym leżeniu uleje, często już takim serkiem:no: Moja pediatra radzi tak : do snu układać na podwyższeniu czyli albo poduszka klin, albo pod nogi łóżeczka coś podłożyć, żeby główka była na wyższym poziomie. Jeżeli sie karmi MM to do mleka można dodać taki produkt Nutriton ( z Bebilonu ) jest to zagęszczacz mleka, jeżeli cycem to jest z tym trochę zabawy bo trzeba to sobie gdzieś przygotować i podać po karmieniu ( mi Patrycja często zasypia przy cycku i podawanie jej jeszcze tego po jedzeniu było gehenną ) teraz nam pediatra zapisała taki syrop Gastrotuss, mam podawac 3 razy dziennie po 2,5 ml też po jedzeniu, to już jakoś łatwiej nam idzie....a tak poza tym, to musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać , aż dzieciaczkom się to ulewanie unormuje, do roku czasu jest to w normie:sorry:

reklama
Maja też niestety ulewa. Majuska u nas też bywają dni że jest spoko a czasem co chwila. nie wiem od czego to zalęzy. Nie raz jak idziemy na spacer to 3 razy ją przebieram o mi potrafi zapaćkać 3 ubranka...

majuska, onanana dzieki za informacje, ja juz sie zastanawialam czy to tylko Kinga tak ma czy inne dzieci tez. U nas tez sa dni ze jest super a potem znow ulewa, ale co do spania to raczej nie mam problemow, baaardzo rzadko zdarza jej sie ulac jak ja poloze spac, wogole to Kinga od ok 1.5 miesieca spi na takiej poduszce poleconej nam przez nasza fizjoterapeutke: Clevamama poduszka dla noworodków i niemowląt , gorzej w ciagu dnia jak jest bardziej aktywna, najgorzej wlasnie na macie.

Kuba tez nalezal do ulewajacych.
Od samego poczatku spi na poduszce "klin"
http://allegro.pl/fiki-miki-duza-poduszka-klin-antyalergiczna-i2226964750.html

A po jedzeniu musze go nieraz dlugo ponosic zanim mu sie ulozy. Nieraz mu sie sporo uleje dlatego zawsze podkladam mu dwie pieluchy tetrowe po jedzeniu tak zeby mnie i siebie calkiem nie zabrudzil ;)

Ja zamierzam dodać taką kaszkę z glutenem do MM można tak?

Kaszka mleczna manna Nestle juz jest na MM wiec rozrabia sie ja na wodzie. Ale sa tez kaszki bezml;eczne z glutenem ktore mozna rozrabiac na wodzie albo na mleku MM albo z piersi.

gola wiecej o glutenie popisalysmy ostatnio na "npwych smaczkach maluszka" :)
Mozesz wprowadzac gluten w inny sposob tak aby jej zasmakowal. Mozesz dodawac ta kaszke do zupek, owocków jesli chetnie je zjada. Mozesz dac na poczatek mniejsza ilosc kaszki niz 1 lyzke, zeby sie powoli oswajala. Chodzi o to aby nie dac wiecej niz te 2-3g glutenu ktore jest zawarte w pol lyzeczki kaszki manny bylyskawicznej, albo w 1 lyzce kaszek manny mlecznych z Nestle lub Bobovity.
Jesli dostalas poradnik z Bobovity to tam jest fajnie opisane jak mozna gluten wprowadzac.

https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-nowe-smaczki-dla-maluszka-56019/index54.html

Ostatnia edycja:
Lena też dużo ulewa, a czasem nawet chlusta. Zwykle zasypia przy piersi więc o odbijaniu mowy nie ma. Mamy książki pod łóżeczkiem i poduszkę klin. Pediatra zapisała nam ten sam syrop co dostała Majuska, ale po przeczytaniu działań ubocznych postanowiłam, że poczekamy aż układ pokarmowy sam dojrzeje.

Dziewczyny ja też podaję gastrotuss. Mam go od drugiego tygodnia życia. Ja widzę po nim poprawę. Dużo dzieci go pije. Pod łóżeczkiem mam książki i jakoś sobie radzimy :-)

A to w sumie mi Kuba juz nie ulewa jak sobie lezy czy spi. To mu przeszlo. Zdarza mu sie ulewac czasem w duzych ilosciach podczas odbicia ale mysle ze to od przepelnionego brzuszka.

Liwii też ulewa ale to zależy od dnia raz często jej się zdarza ulać i są dni gdzie jej się nie ulewa ja nic nie podaję też stwierdziłam że układ pokarmowy musi dojrzeć :tak:

Gola tak można tą kaszkę mleczną manną Nestle podać z deserkiem, obiadkiem ja jestem ciekawa jak to u nas będzie z wprowadzeniem tego glutenu tzw jak będzie reakcja na gluten ale tego dowiemy się dopiero za miesiąc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry