reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

kasiek sa dosteone Pampers 4+ na promocjach w duzych opakowaniach :) Przynajmniej u nas. Ja Mackowie dlugo je kupowalam i zawsze na promocji w kartonowym opakowaniu. Kupowalam w Real albo Carefour. Druga sprawa to taka ze one szybko znikaja bo sporo ludzi kupuje. Wysylalam meza w niedziele rano po pieluchy jak jeszcze nie byly wykupione :)

Kube staram sie ubierac tak jak siebie i pod reka mam kocyk jakby wialo to go przykrywam. Raczej zawsze spaceruje w samej bluzeczce (bodziaku) z dlugim rekawem i na to ma zalozona kurtke albo sweter w zaleznosci od tego jaka jest temperatura. Wczoraj i dzis znow upaly wiec pewnie wezme go w samym bodziaku z krotkim rekawem i do torby spakuje bawelniane spodenki.

andrzelika
oczywiscie moze byc od kremu.
Maciek mial uczulenie na Bambino krem i dlugo go uzywalam nim doszlam do tego ze on jest winny czerwonym policzkom. Jak zmienilam krem to skóra buzki wrocila do normy.

Aaa Kuba nadal w pieluchac rozm 3 z Dady :) Oszczednosć ze hejjj :p

reklama
nimfii to prawda że szybko znikają, ja męża wysłałam w tym tygodniu przed 8 i udało mu się kupić 3 kartony 4+ 120 szt i w 15 minut po otwarciu sklepu ich już nie było :szok:

ja nawet nie wiedziałam że są pieluszki 4+ a to wszystkie firmy mają czy tylko pampers, my jesteśmy na Lidlowskich czasem kupię z Biedronki ale własnie te 4 ma już za małe w pasie a są do 18kg

Laski, ja Polę w największ eupały, obowiązkowo bezrękawnik jakiś i gołe syrki :)
Mój kupił w Selgrosie teraz pampki jakoś 112 sz za jakoś 68 zł, ale nie raz byly w wiekszej promocji, ale ja jestem suuuuper zadowolona z DADY :)

Dady oraz te Lidlowskie pieluszki nie maja odpowiednika 4+.
4+ ma Pampers i chyba Huggies i Happy :)

My jestesmy na Dada 3 i na razie jest w sam raz ale pewnie juz nie dlugo.
Wczoraj dostalismy Pampers 4 w prezencie, ale jak mamy sami kupowac to Dade najbardziej nam sie oplaca.

wklejam wypowiedz z innego forum ile w tym prawdy kto wie, tak każdy kąpie w tym co mu odpowiada:tak:

"Dziewczyny nie używajcie do kąpieli linomagów, oilatum, balaneu i innych takich na bazie ciekłej parafiny! Skórze dziecka zupełnie nie jest to potrzebne.
Ciekła parafina, osadza się na skórze nie pozwalając jej oddychać. Jest siedliskiem bakterii, zatyka pory i nie dopuszcza do skóry żadnych substancji odżywczych zawartych w kosmetyku. Stosowana jest w kosmetykach dla dzieci bo jest tania i dobrze rozpuszczają się w niej inne składniki kosmetyku. Jak zobaczycie w składzie nazwę Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil,
Paraffinum liquidum, Olej mineralny, parafina, olej parafinowy to jest to pochodna ropy naftowej. W aptece kosztuje 2,50. Jak przeczytacie skład oilanów których używacieto w 80% towłaśnie Paraffinum liquidum otrzymywana z ropynaftowej.
Nie rozumiem czemu wszyscy kąpią w tym dzieci. To straszne. Kto to tak nakręcił?
no.gif
no.gif
no.gif

Jeśli chcecie coś natłuszczającego do kąpieli to użyjcie np. tego
Rossmann, Babydream, Extrasensitive Ol - Bad (Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej)
Zawiera 100% naturalny olej migdałowy, który wspaniale nawilża i natłuszcza skórę."
yes2.gif

nam się skończył płyn z Nivea do kąpania i chciałam kupić Linomag z parafiną ale skuszę się chyba na ten płyn z Rossmana:tak:

mirelko, mam płyn linomag i jest super, używałam też płynu z oliwką z nivea, ale Linomag tanszy jest. Aaa i mam też żel do mycia z nivea nutrisensitive - ale jeszcze nie używalam i żel do kąpieli Penaten ale wersja niemiecka - też jeszcze nie używany ;) i do tego jest jeszcze balsam do ciałka :)

reklama
Gola my też mamy kosmetyki z Penaten niemieckie, ja używam oliwki dla siebie na suche nogi, kremu teraz używamy do twarzy fajnie pachnie skończył nam się OilatumSoft zasypka stoi nie używana, szponem myję od wczoraj włosy Liwii tylko nie mamy nic do kąpieli skończył nam się płyn z Nivea i chciałam Kupić ten Linomag ale skuszę się na ten płyn z Rossman:tak:

Do góry