reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Kochane, powiedzcie mi... czy wasze pociechy też zwracają mleczko ? Nasza niuńka wydaje mi się że aż za często. I nie są to obiadki czy deserki które wcina, ale mleczko! Albo takie ,,skisłe,, albo dopiero co wypite. Zastanawiam się czy moze to mleko jej nie służy? Może trzeba się na inne przerzucić? Czy to normalny odruch?

justyna zdazalo sie jej ulewanie od samego poczatku czy od pewnego czasu? np moze miec to zwiazek z przejsciem na MM, czy cos takiego?

Kuba ulewa od samego poczatku. Raz wiecej, a raz mniej. Gdy byla malutki nie mogl spokojnie zasnac poki mu sie nie odbilo tak mocno, ze az ulalo. Teraz tez tak miewa. Raczej przy kazdym odbiciu uleje mu sie choc mala ilosc.
Zupki i obiadki sa bardziej geste, dlatego dzieci ulewaja raczej plynnymi.

od początku,my w sumie od 4 tygodnia zycia jestemy na modyfikowanym, ale wydaje mi sie ze tego duzo jest, odbije jej sie , ale potrafi się jej jeszcze ulać z 2-3 razy tak porządnie

justyna a wiec taka moze byc jej uroda. Albo sie przejada. Jesli uwazasz ze za duzo ulewa mozesz zapytac pediatre o cos takiego jak zagestnik do mleka dla dzieci ulewajacych. Ponoc jest cos takiego.

justynaz u mnie mały też ulewa i z tego co zauważyłam to nie ma to znaczenia czy po cycy czy po mm, więc moim zdaniem nie ma co się martwić. Czasami jest dzień, że ani razu nie uleje, a czasami jak fontanna daje:tak:

justyna u mnie Lenka ulewa od urodzenia, odkąd jesteśmy na MM to zdecydowanie mniej, a wcześniej jak piszesz była fontanna, teraz ulewa mniej a lekarz mówi, że to skłonności refleksowe, ale oni teraz wszystko na refluks zwalają :eek: tak jak pisze nimffi są specjalne zagęszczacze do mleka :tak: zapytaj lekarza, najlepiej pójdź do lekarza niech zobaczy Lenkę.

Dzwoniłam do naszego rodzinnego pediatry, uznał że to jest normalne, ze nie ma sie czym martwic; W sumie mała jakby odpoczeła po jedzeniu było by inaczej a przynajmniej tak mi sie wydaje. Bo ona zje, odbije jej się, a potem odrazu wygłupy, na brzuszek, podnoszenie itp

reklama
Do góry