reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Anek82 tu długo trwa u Was karmienie. U mnie jak u Onanana, mała pije ok.7-8 min. Może dlatego musze ja karmić częściej bo co 2,5 h. W nocy wychodzi co 5h. Gdy zasypia o 19.30 to wstaje na karmienie ok.00.00 i później ok 05:00.Wstaje ok. 07:30 i jest już głodna

kasiek - u nas karmienie zawsze takie długie było. Próbowałam ją odstawiać wcześniej, ale było najpierw zdziwienie a potem płacz, więc tak się cyckujemy całymi dniami, ale ja to bardzo lubię. Ja sobie tak policzyłam, że jak Zośka po obu cycach wieczorem wypija mi niecałe 170ml MM z butli w 10 min,a z niej przecież łatwiej leci, to znaczy, że ona wolno je i z cyców musi to dłużej trwać.

Ostatnia edycja:
Mamuśki help, moje dziecko juz 6 dzien bez kupki nie wiem co jest grane bo brzuszek ma miękki nie płacze nie spina się a i bączki puszcza. Kupiłam czopki i chyba jej dzisiaj dam bo nie chce mi pic ani wody przegotowanej ani herbatki koperkowej:baffled: chyba niektóre z Was dawały dziecku czopek dawałyście pół?

Asia ja dwalam jakis czas temu ,ale tak 1/4 czopka i zaraz byla kupa i mam wrazenie ze to nie dzialanie czopa,bo byl wydalony w calosci, a samo to ze ja sie przy odbycie postymulowalo. W kazdym badz razie pomoglo:tak:

Madziu dziękuję. U nas obyło sie bez czopka,skonczyłam tutaj pisać podchodzę do Zuzi i coś niefajnie zapachniało no i jest kupka i to jaka aż musiałam ją całą przebrać, jejku jeszcze się tak z kupy nie cieszyłam nigdy:-D

asia czopek na pol ale u nas nie zawsze pomagal... Jak cos to pomysl o podaniu odrobiny soku z jablek.... To chyba zawsze dziala na zaparcia

Ja zawsze daje bardziej skondensowaną herbatkę rumiankową. Np. wczoraj dałam przed karmieniem 40ml zrobionej z 2 małych lyż. granulatu, potem nakarmiłam i po 10 min. było kooooospko że hohho:tak:

beciaczek tak jak dziewczyny piszą, mlekiem kobiecym nie mozna dziecka przekarmić. Na MM trzeba tylko uwazać. Piersią sie karmi na żadanie i dzieciaczek zjada tyle ile potrzebuje:tak:

Anek moja Natalka jeszcze do niedawna z butli jadła 15 min., teraz 10 min :-) Jak czasem dziewczyny piszą, ze ich dzieciaczki z piersi najadają się w 5 min. to mi sie smiać chce, bo niby z butli łatwiej:-D

reklama
beciaczek Pola je różnie co 2 godziny, co 3 czasem co 4 -ale najczęściej zjada co 3 godziny - je podobnie jak Maja i Zosia od onanany i Anek (7-10 minut).W nocy je zawsze 2-3 razy, ale dziś p oraz pierwszy zjadła tylko raz! Nie dokarmiam ani nie dopajam Jej niczym:)

Do góry