reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

AnnaJ Smoczek Calmy to cały zestaw - guma + plastik i kosztuje ok. 50 zł. Zestaw z butelką 60zł.

Ewika najlepiej spytaj lekarza o mleko, ale przy skazie białkowej podaje sie Nutramigen lub Bebilon pepti. A przy zwiększonym ryzyku wystąpienia alergii wszystkie mleka z oznaczeniem HA.

reklama
Nie wiem czy juz zauwazylyscie ze ceny mleka poszly w górę :-(

Nas czekala niemila niespodzianka w piatek. Zawsze kupowalismy Bebiko w Biedronce bo bylo najtansze. Dla starszego syna Bebiko 4 500g w cenie 17zl a teraz jest po 20 zl. A dla Kubusia kupowalam Bebiko 1 350g w cenie 12zl a teraz jest juz 15zl :baffled:

Tak wiec jesli macie jeszcze mleczka w niskich cenach to warto porobic zapasy, bo pewnie niebawem znikna ze sklepow te obecne produkcje.

nimfii- o tak bebilon 800g w biedronce kosztował 38zł a teraz 43zł jacyś nienormalni są oni chcą chyba żeby dzieci głodowały, co mają zrobić tacy ludzie którzy mają dziecko a kobieta jest bez pokarmu muszą więcej wydawać na melko a 2 zł a tym bardziej 5zł na mleku to dużo, bo mi 800g starcza na 5 dni tylko to jakby nie patrząc trace teraz o 20zł więcej na 4 puszkach

nimfii też sie wczoraj zdziwiłam że bebiko w biedronce poszło w góre kosztowało 11.99 a teraz 13.99 i to dosłownie z dnia na dzień.

szkoda że wypłaty nie idą w górę

A na niektóre mleka apteczne zabrali refundację. Nutramigen kosztował 26 zł, a na recapte 13zł. Teraz jest juz tylko za 26zł.

To na prawdę chamstwo, bo nie wszystkich ludzi stać na tak drogie mleko, a alergie też się zdarzaja w biednych rodzinach. Przykre to.

jednak jak mówią Polska to popier... naród! Niepoważni są i tyle, wypłaty wciąż takie same ...niskie stawki, a wszystko inne droższe, ja oglądałam w tv, że ciuszki dla dzieci mają zdrożeć właśnie od nowego roku, ale, że mleko to już szok. Ostatnio też oglądałam, że mleko dla dzieci które kosztowało 3 zł na recepte, a bez 46zł to było 100zł płatne, a to dla dzieci na mukowiscydoze i tylko takie mogą pić no i jednak z powrotem dali na recepte, bo strajk był.

reklama
też słyszałam w wiadomościach, że odzież dziecięca 12% w górę, jawne złodziejstwo! No szlag człowieka może trafić!!!!!!!!

Do góry