reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Mirelka ja używam parafiny ale do smarowania po kąpieli zamiast oliwki. Mała ma śliczną skórkę po parafince.
Do kąpania narazie używam Oilatum ale jak skończę tę butelkę, którą mam,l to zamierzam przejść na Nivea(płyn do kąpieli z oliwką).
Kasiek, a musicie czymś smarować jeszcze po Oilatum? Ja też do kąpieli używam Oilatum Soft, ale super natłuszcza skórę i niczym już nie natłuszczamy - tylko buźkę też kremem Oilatum soft. Przez pierwsze 2 tygodnie smarowałam dodatkowo bo skórka się łuszczyła

reklama
Andrzelika ja właściwie dziś pełen dzień na tym Bebiko wczoraj dawałam jeszcze trochę Nan żeby nie drastycznie przejść to dziś na razie nie zrobił mi kupki ale bąki puszcza więcej niż po Nan .Zobacze jak jutro kiedy mi zrobi ta kupę, a dopajać daję mu herbatki, ale nie bardzo chce bo jest ciągle najedzony łyknie kilka kropek i nie chce więcej- ja je wypijam więcej niż niż on ,i smakuja:-D.
Ostatnio mniej je w dzień w nocy normalnie 2 razy po 150ml o 2 i 7 rano.A w dzień po 100 -110ml.

kasiek my też używamy do kąpieli Oilatum Soft, fajnie natłuszcza ja już niczym po kąpieli nie smaruję, nam za niedługo się skończy ten Oilatum i tak kombinuję żeby coś tańszego kupić i żeby tak fajnie natłuszczało

a można tak szybko zmienić środek myjący dziecku też mam w domu Nivea 2w1 ale(szampon i płyn)
:nerd:

Gola ja właśnie chcę kupić
kremem Oilatum soft moja mała ma strasznie suchą skórę na twarzy brzydko to wygląda już nie wiem co mam używać a może lepiej iść z nią do pediatry nich zobaczy co i jak, smarowałam jej twarz kremem bambino i on tak jej wysuszył skórę na twarzy:angry:

Ja mialam Oilatum Soft, a teraz uzywam Oilan. Jak sie skonczy przejde juz na produkty Nivea - plyn do kapieli z oliwka, oraz delikatny zel do mycia ciala i wlosow. Mozna kupic z seri Nivea Nutri sensitive - te sa bardziej delikatne. Ja je uwielbiam!

nimfi jeśli chodzi o cenę mleka to enfamil się waha +/- 4 zł i zapytałam w aptece czemu tak jest, to mi znajoma babka powiedziała, że to zależy od ceny Euro :szok: może z pozostałymi też tak jest?ja karmię tylko MM i 1 puszka starcza na 3 dni, a kosztuje 30-34zł :tak:
mirelka A ja małą kąpie tylko w wodzie i po smaruje oliwką z hippa :-) a jej ciałko myję właśnie żelem z hippa 2w1 szampon i płyn do mycia ciałka.

Mirelka ja dla małej od początku używam kosmetyków Nivea i jestem bardzo zadowolona. Są super. Myślę że nic się nie stanie jak nagle użyjesz innych kosmetyków. Ja kilka razy próbowałam np innej oliwki, czy kremu i nic malej nie było..

Andrzelika ja właściwie dziś pełen dzień na tym Bebiko wczoraj dawałam jeszcze trochę Nan żeby nie drastycznie przejść to dziś na razie nie zrobił mi kupki ale bąki puszcza więcej niż po Nan .Zobacze jak jutro kiedy mi zrobi ta kupę, a dopajać daję mu herbatki, ale nie bardzo chce bo jest ciągle najedzony łyknie kilka kropek i nie chce więcej- ja je wypijam więcej niż niż on ,i smakuja:-D.
Ostatnio mniej je w dzień w nocy normalnie 2 razy po 150ml o 2 i 7 rano.A w dzień po 100 -110ml.
mleko powinno się zmieniać stopniowo ,czyli jeśli np dajesz 3 miarki mm to dawać 2 starego i 1 nowego i tak przez 2-3 dni i potem znowu 1 starego 2 nowego i dopiero wtedy samo nowe :tak:
jeśli chodzi o NAN to już kilka razy czytałam że dziewczyny narzekały że jest mniej syty niż inne mleka
winki ja używam w tej chwili szwedzkiego mleka BABY SEMP 1, 200ml i uważam że jest ok , mała najedzona i szczęśliwa a po Nan miała problemy z brzuszkiem

Gola, Mirelka tak właściwie to macie rację, że ta smarowanie parafinką jest juz nie potrzebne.
Oilatum fajnie nawilża. Jakoś tak dopiero teraz o tym pomyślałam.Na początku używałam parafiny do smarowania po kąpieli, bo małej schodziła skórka ale teraz mogłabym juz odstawić.
Tak zrobię.
:-)
Ogólnie parafinkę można dodawać do kąpieli też dobrze nawilża.
Któraś z mamuś tu na forum polecała do kąpieli właśnie ten płyn Nivea z oliwką. Kupiłam i raz już umyłam w nim małą. Jak dla mnie bardzo fajny również natłuszcza i cena przystępna.

mirelka spróbuj kremu Oilatum Soft, ja dawałam za 40 ml w tubce na allegro jakoś 9, czy 10 zł - jest super, bdb nawilża. Wcześniej używałam Linomagu, ale po pewnym czasie okazał się za "ciężki" do buźki :)

Kasiek jasne, spróbujcie już nie smarować niczym, nadmiar kosmetyków też nie jest dobry, a po Oilatum wskazane jest aby nawet już nie natłuszczać (no chyba, że skóra faktycznie sucha i tego potrzebuje to trzeba)

Też planuję przejść na inne kosmetyki, ale mam jeszcze 2 pół litrowe butle Oilatum (prezent od Aniołka) i muszę je zużyć :)

reklama
mirelka ja również polecam Oilatum Soft, ja sobie strasznei chwale, choć cena też rozwala, więc teraz jak się skończy to chcemy przejść na Nivea

Do góry