reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Iwonka ja też jestem na diecie beznabiałowej, trochę to upierdliwe, ale też widzę poprawę stanu skóry po moim Arturze.
Pepsi ma rację z tym mlekiem, potrafią nawet do zwykłego chleba dodawać, ale ja na szczęście jem go b.rzadko, za to nie mam czasu i chęci piec sobie sama mięsa na kanapki.
Wklejam ci link do fajnych przepisów, może coś znajdziesz dla siebie:
Mama na diecie bezmlecznej

reklama
Mamuśki czy któraś z Was podaje maleństwu wit C?/ nam wczoraj pediatra zaleciła, więc będziemy jeść. Acha i odstawiamy za kilka dni (jak Maja będzie miała 3 m-ce) K+D i zostawiamy samo D, które bierze się jakoś do 2 roku życia;-)

I my niedługo K odstawiamy pediatra powiedziała że ile tam mam abym skończyła nawet kilka dni wcześniej przed 3m nic się nie stanie..a wit D do 1 roku dajemy powiedziała :-)
A o C nic nie wspominała...

Dzień dobry-wieczór maminki :-)

Moje dziecko nie widziało pediatry od listopada więc żadnych witamin nowych nie podajemy :szok: pani doktor drugi miesiąc jest na zwolnieniu lekarskim, na szczęście szczepimy się w szpitalu i tam byłyśmy w grudniu, kolejne szczepienie w lutym więc będzie zważona przynajmniej... Dzisiaj byłam w przychodni zapytać czy jest jakiś pediatra na zastępstwo-nie ma, ale jak chcę to mogę przyjść ze zdrowym dzieckiem jak są chore dzieci bo tylko dla takich mają pediatrę... No chyba ich pogrzało :wściekła/y:

ankusch
prawie odpowiedziałaś swoim postem na moją wątpliwość :) bo Patrycja powinna dostawać K+D do końca stycznia a zostało mi tylko 7 kilka kapsułek, kupowanie nowej paczki za 30 zł dla 5 sztuk to chyba bez sensu :-(

Czy któraś z Was używała pieluszek Pampers sleep&play ?? takie pomarańczowe opakowanie?
Tydzień temu były w promocji w sklepach Netto 78szt za 34 zł... Wprawdzie nie ma w Krakowie tych sklepów ale skusiła mnie niska cena za PAMPERSY (pomyślałam sobie wooow ale okazja) i mąż poprosił koleżankę z byłej pracy która jeździ po małopolsce-kupiła nam 8 paczek w Andrychowie albo Oświęcimiu...
No i mam i stwierdzam że są to najgorsze dla mnie pieluchy jakie dotąd widziałam :szok: nie są elastyczne tylko zapinają się na "sztywno" czyli jak brzuszek np po jedzeniu nadęty to potem się tak luzują że kupa aż po szyję z tyłu wychodzi :szok: cieniutkie i mało co wchłaniają... porażka straszliwa :no: co przewijanie to zmiana całej garderoby, przewijać muszę co godzinę albo dwie

Wystawiłam je na gumtree i na tablicy.pl, już dzisiaj pozbyłam się dwóch paczek... trochę mi żal ludzi które je biorą no ale co mam zrobić :sorry:
Oszczędny dwa razy traci...
Póki co nic nie przebija mojego zadowolenia z biedronkowych Dada, jeszcze mam w piwnicy zapas Huggies 4 też z promocji... po porażce pampersowej aż się boję... Zwlaszcza że Huggies 1 i 2 których używałam na początku czasami też przemakały.

Póki pamiętam, dziewczyny, proszę skończyć z
głupimi tekstami w stylu "jestem złą matką" !!!
Każda która tak pisze mówi albo myśli ma wziąć swoje uśmiechnięte albo płaczące dziecko i stojąc z nim przed lustrem powtarzać po 10 razy dziennie-kocham się maleństwo i jestem najlepszą mamusią pod słońcem!!!
Metoda karmienia nie jest wyznacznikiem bycia dobrą mamą, nie jest też wyznacznikiem czy od razu wiemy dlaczego nasz dzidziuś płacze i czy od razu umiemy go uspokoić. Wyznacznikiem jest to że wiele już poświęciłyśmy dla niego, poświęcamy mu się cały czas i długo jeszcze będziemy walczyły o szczęście swoich dzieci jak lwice !!!

pepsi wiem o tym że laktoza jest w wielu produktach łącznie z chlebem i tak się trochę martwię co to będzie jak jednak stwierdzą tą nietolerancję bo co ona będzie jadła :-(
angun dzięki za linka na pewno skorzystam.

Ostatnia edycja:
Katerinka współczuje nietrafnego zakupu pampersów. Mam nadzieję, ze uda Ci sie wszystkie sprzedać.
Jak dla mnie Dady są fajne, tylko Natalkę delikatnie podrażniają. Natomiast byłam bardzo zadowolona z BabuDream z Rossmana, tylko ich używaliśmy 1 i 2. Natomiast rozczarowały mnie troszke 3. Mają zupełnie inny wkład. Te 1 i 2 miały taką chłonną siateczkę ja Pampersy i nie było nawet wiadomo czy dziecko siku zrobiło. Natomiast te 3 mają jakiś taki pasek i jest on mokry:baffled:

nimfii Ty jesteś zadowolona z tych 3 BabyDream?

Dziewczyny teraz zastanawiam sie co zrobić z butelką jak juz zupełnie przestane karmić piersią. Do tej pory karmię Natalkę Calmą i ona nie zna innego smoczka. I nie wiem czy juz zostać przy tej Calmie czy przejść na zwykłe butelki. Mam w domu TT. Tylko boje się, ze ona nie bedzie sie krztusić zwykłymi.

Margana myślę, że TT podpasują Natalce, to są smoczki, z których wolno leci i trzeba się namęczyć, żeby wyssać mleczko. Ja słyszałam, że to są jedne z lepszych przy odstawieniu od piersi. Fakt, że karmienie z tej butelki długo trwa ( przynajmniej tak jest u mnie) ale myślę, że warto, bo przynajmniej się nie krztusi. U mnie Julia już nie bardzo chce jeść z innych, znaczy może i by chciała, ale we wszystkich już jej mleczko za szybko leci, nawet przy smoczkach jedynkach

Katerinka_2 ja właśnie mam taką jedną paczkę tych pampersów o których piszesz, zresztą pisałam już o tym na wątku głównym i też uważam, że są tragiczne. Użyłam może z 5 sztuk i resztę mąż wywiezie do czerwonego krzyża... Wcześniej miałam też pampersy w jakimś takim zielonkawym opakowaniu i też tragedia, więc już się chyba więcej na te pieluchy nie skuszę.... co do Huggisów, to mi też 1 i 2 przeciekały, były jakieś takie za wąskie, ale teraz mam 3, i są już zupełnie inne i jestem z nich bardzo zadowolona, nic nie wyłazi bokami i pupa sucha.
A co do Rossmanowskich, to rzeczywiście, też zauważyłam, że nr 3 są jakieś inne, przede wszystkim dłuuuugie strasznie. Chyba 1 i 2 faktycznie były lepsze :)

Iwonka u mnie mała miała straszne problemu brzuszkowe + do tego straszną wysypkę na czole i non stop krzyczała dzień i noc, zamówiliśmy do domu prywatną wizytę pediatry on był u nas 2 godziny i obserwował małą i z obserwacji i naszych opowieści tak stwierdził, ja sama robiłam eksperymenty, że odstawiałam ma parę dni pierś i dawałam tylko MM Enfamil i było o niebo lepiej. Może spróbuj dawać Delicol do mleka to jest właśnie ten brakujący enzym, u nas nie pomogło, ale każde dziecko jest inne :tak:ja zdecydowałam odstawić pierś całkowicie (wcześniej i tak dokarmiałam dużo od urodzenia) i nie żałuje bo i mała i ja jesteśmy teraz spokojne :-)
margana ja też jak karmiłam piersią to używałam calmy, da mnie to najlepsza butelka, niestety cena smoczka odstrasza od kupna więcej niż jednej sztuki, a ciągłe mycie jest uciążliwe dlatego korzystam też z innych dr brown's i TT, TT się nie umywa mam ich aż 4, ale moja mała pazera strasznie zasysa. Ja lubię małą karmić z calmy na noc bo wtedy Lena się męczy i bardzo fajnie śpi po jedzonku

Ostatnia edycja:
Ja używam Calmy-uważam że jest świetna i butelek TT-smoczki o przepływie 1.

Margo aile kosztuje sam smoczek do calmy???Czy wtedy się dokupuje tylko tą gume-bez tych żółtych plastików??

reklama
katarinka- ja pisałam kiedyś opinie o tych sleep play szkoda, że nie przeczytałaś:/ te pampersy mają namniej dodatków i miękich powłok piszę, że są do 9godz a pozostałe do 12

ja raz kupiłam dada na próbe fakt tanie, ale jak maluszek zrobi siusiu ma mokro w pampersie, a w tym akctiv pampers może sikać ile chcę i tak wchłodnie,że sucho ma zawsze lepiej to dla jego pupci szczególnie, gdy nocą dłużęj śpi nie będę go budzić specjalnie żeby pampers zmienić, a tu mam pewność, że sucho będzie mieć, także wole więcej zapłacić nie żałuje dla dziecka...

Ja używam 3, ale już się robią małe.

Do góry