reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Pierwsze woski maleństwa się wycierają. Moje ma łyse kółeczko tam gdzie leży główka :)

"Zaczynając od najmłodszych lat, kiedy na świat przychodzi malutki człowiek, zazwyczaj ma ‘bujną’ fryzurę. Oczywiście w najbliższych tygodniach włosy nowego członka rodziny w sposób naturalny się wytrą. W szczególności widać to będzie na czubku głowy ze względu na fakt, iż zwykle na plecach leży nasze nowo narodzone dziecko. Jest to, zatem proces zupełnie naturalny i nie należy się nim w żadnym stopniu martwić. Nie ma tu obaw o jakiekolwiek problemy zdrowotne malca. Należy jednak pamiętać, że i u tak małego dziecka mogą wystąpić objawy wypadania włosów. Kiedy więc należy zwrócić na to uwagę? Jeśli włosy wypadają nagle przy delikatnym dotyku – np., gdy głaszczemy dziecko ręką po główce i zostaje na kępka włosów na dłoni. Taka sytuacja może wyniknąć z braku witaminy D, którą zwykle maluchy otrzymują dodatkowo pod nadzorem lekarza.
Kolejną przyczyną wypadania włosów może być przebyta choroba na przykład tak częsta u dzieci – ospa wietrzna. Każda inna choroba przebiegająca z wysoką gorączką może spowodować wypadanie włosów zarówno u dzieci jak i u dorosłych. Niestety po powrocie do zdrowia włosy nie powracają od razu do swojego stanu. Często potrzeba jest kilku miesięcy, żeby powrócił im blask i gęstość. "

onanana mojej małej też mało włosków zostało a urodziła się z buszem czarnym teraz są prześwity i takie jasno brązowe włoski :-D Z tyłu komicznie wygląda na dole jest dużo ciemnych a wyżej łysa heheh dużo głową kręci i obciera na samej pieluszce flanelowej pod którą śpi jest mnóstwo włosków :-p

U nas tez wloski sie wycieraja :-)
U mojego to fajnie wyglada na czubku glowy ma taka bujna czupryne a z tylu ma wytarty pasek a pod paskiem znowu ma wlosy :-D

Dziewczyny cyckowe czy u was coś takiego jak nawał mleczny się powtórzyło???
Kurczę u mnie od wczoraj coś takiego..cyce ogromne balony aż mleko cieknie i napięcie :sorry:
Mała niby je normalnie jak zawsze..wczoraj aż 3 razy zmieniałam wkładki laktacyjne a używam te na obfite wycieki takie jakby z wkładem pampersowym :-D

Nie Ankusch, mi się coś takiego nie zdarzyło, ja w ogóle nie używam wkładek, mleczko mi samo nie cieknie.
A Martynka kilka dni temu nie jadła ci częściej, może w czasie tego katarku byla bardziej marudna i chciała?

SSabrina u mojej też na główce z tyłu pasek wytarty jak od linijki:-D..ale jak czasem widze jak przewala w łóżeczku głowę z prawej na lewą i to podczas snu ( jakis nerwus chyba z niej wyrośnie:crazy: ) to sie nie dziwię, że się te włosięta tak wytarły.
Ankusch mi się też takie coś nie zdarzyło, tylko w momencie jak dziecko zaczyna ssać jednego cyca parę kropelek poleci czasem z drugiego, obstawiałabym wersję Angun;-)

W sumie ona bardzo ochoty na jedzenie nie miała ale jak zaproponowałam to zjadła nie więcej albo nie mniej niż zawsze.

Angun u mnie bez wkładek nie da rady :no::no: Leciało przed porodem kilka miesięcy i teraz..normalnie jak krowa dojna jestem:-D:-D

reklama
Do góry