reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
angun no właśnie tez sie obawiałam że będą mi się przetłuszczać,
ale nie,a nawet przetłuszczają się mniej i olejek łatwo zmywa się nawet najtańszym szamponem do włosów :tak:

agutek ile czasu stosowalas ten Radical ampulki? Jest 15szt w opakowaniu, ile ich warto zakupic zeby byl efekt?

Mi tez wlosy wypadaja garsciami, makabra bo ciagle znajduje je na Kindze mimo iz chodze w spietych.

powiedzcie mi czy po uzyciu tego szamponu Radical stosujecie jakies odzywki? Ja musze cos uzyc bo nie mam szans zeby inaczej rozczesac wlosy i nie wiem czy uzywac to co zawsze (Loreal Elvive) czy cos specjalnego?

Oj i mi wypadają...teraz może troszkę mniej niż wczesnej :baffled:Wszędzie pełno moich włosów a małej z rąk tylko wyciągam..już mnie to denerwuje .

Muszę Was zmartwić,że żadne ampułki, witaminy, olejki NIE POMOGĄ, niestety. To może jedynie poprawić strukturę włosów.
To są sprawy rozchwianych hormonów po ciąży i dopóki się nie unormują hormony to włosy będą leciały.
Warto mieć teraz tarczycę pod kontrolą i zdrowo się odżywiać.

Mi po pierwszej ciąży włosy wypadały masakrycznie a miałam długie, wyłam przy każdym kontakcie z grzebieniem aż je ściełam na krótko, wtedy było mniej je widać wszędzie. Teraz jestem w szoku, nastawiłam się na to samo a tu prawie wcale mi nie wypadają, znaczy nie gorzej niż przed ciążą.
Nie wiem czy to też ma związek z tym,że wtedy urodziłam córkę a teraz mam syna, może hormony są inne?
No i tarczyce leczę od 7 lat to i w ogóle stan moich włosów się poprawił.

Nie mniej warto wierzyć,że coś tam pomoże bo placebo jest wielkie:)
Nie panikujcie, samo przejdzie a włosy później odrastają.

U mnie to samo włosy wypadają, wszędzie ich pełno strasznie to wkurzające, ja mam mało włosków powtarzam że zaraz łysa będę:-(

kupię sobie ten szampon co agutek poleca Revalid może coś pomoże, a gdzie go kupić można w drogerii czy w aptece:tak:

Kupowałam go przez stronę internetową. Na jutro ją odszukam i Ci napiszę jej adres.

agutek ile czasu stosowalas ten Radical ampulki? Jest 15szt w opakowaniu, ile ich warto zakupic zeby byl efekt?

Kupiłam dwa opakowania - miesięczną kurację i pierwsze rezulaty widziałam po 3 tyg stosowania

Mi tez wlosy wypadaja garsciami, makabra bo ciagle znajduje je na Kindze mimo iz chodze w spietych.

powiedzcie mi czy po uzyciu tego szamponu Radical stosujecie jakies odzywki? Ja musze cos uzyc bo nie mam szans zeby inaczej rozczesac wlosy i nie wiem czy uzywac to co zawsze (Loreal Elvive) czy cos specjalnego?

Ja stosuję szampon i odżywkę z Revaidu, z Radicalu ampułki, ale Radical ma swoje odżywiki.

angie bez wzgledu na to jaki szampon uzyje zawsze po myciu musze uzyc odzywki w sprayu ulatwiajaca rozczesywanie. Kupuje z Loreal i psikam głównie koncowki. Choc bardzo fajna w tym jest tez odzywka z Nivea Dimond Gloss :tak: A wiec jesli chodzi o odzywki to mam juz nadmiar, wolalabym kuracje w ampulkach.

Dziewczyny mysle tak jak mikado ze na samo wypadanie wlosow nic nie pomoze, one musza wypasc w takiej ilosci jak sobie "zaplanowaly" ;-)
Bardziej cos na porost nowych, ale i tutaj mam watpliwosci.
kiedys stosowalam rozne preparaty i pomogla mi tylko Bellisa, hmmm... Moze ja teraz kupie...
Albo jakis preparat w ampulkach....

A jednak lekarz dermatolog mojemu znajomemu na łysienie zalecił, aby codziennie masowal skore glowy po 20min. Ponoc to masowanie dziala lepiej niz preparaty.

nimfii zapytam moja siostrę co stosowała na porost włosów, bo chyba na pierwszym roku studiów zaczęły jej wyłazić nie wiadomo dlaczego i wiem, ze te preparaty co miała szybko i skutecznie działały, tylko to na pewno odpada je używać w przypadku mam karmiących

reklama
marttika a co stosowala?
Ja i moja mama od lat mamy problem z wloasmi, dlatego przetestowalysmy juz wiele tabletek, szamponow, ona także brala ampulki... Dla nas najlepsze efekty dala Belissa, ale wiadomo ze na kazdego inaczej dziala. Spotkalam juz osoby ktorym belissa wcale nie pomogla tylko inny sposob leczenia.\
Natomiast mama poleca mi jeszcze ten Dercos z aminexilem
VICHY DERCOS AMINEXIL DLA KOBIET AMPUŁKI _WYS 0,0 (2231476394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ale cena tez jest imponujaca :/

Do góry